De blaf/trainingsband!

De blaf/trainingsband is een geweldige uitvinding voor Mac en mij! Mac is nog nooit zo vrij geweest en tevens onder controle!

Nu we twee loopse teven in huis hebben wordt onze grote vent Mac helemaal gek. “Het is niet eerlijk” zie je hem denken, “zoveel lekkers om me heen en ik mag nergens aankomen”. Ook wiebelen beide teven continu met hun verleidelijke kontje en zodra Mac eraan wilt ruiken bijten ze zijn kop eraf.

Lekker aan de wandel!

Best moeilijk voor zo’n jonge vent die in de bloei van zijn leven staat. Diezel die heeft het eindelijk eens makkelijk in deze periode – als je zijn “totaalindewarprostaat” niet meetelt- hij kan niet zoveel meer nu hij gecastreerd is. Hij mag bij allebei de teven slapen en voelt zich de King van de roedel. Best lachen nu Diezel gecastreerd is mag Mac helemaal niets meer van hem en zelfs buiten verdedigd hij Ziva bij de reuen. Dit heeft hij nog nooit gedaan en daarom sta ik de laatste tijd echt heel vaak flabbergasted.

Mac huilt heel vaak maar nu de alarmfase Rood nadert kan hij het niet laten om een heel concert te geven. We hebben echt alles gehoord van Bach tot Beethoven. Zo erg dat ik mijn eigen kan voorstellen dat de buren er helemaal dol van worden. Dit kan zo niet langer en ik dacht “nu moet ik een blafband kopen”. Natuurlijk lees je de vreselijkste dingen als je de woorden “blafband en ervaring” googelt.

Diezel is tegenwoordig een hele stoere vent!

“Voed je hond gewoon beter op”, “heb je zelf weleens een blafband omgedaan” en deze was ook heel leuk “blaffen is communicatie en als je deze bij een hond weghaalt is dierenmishandeling”.
Nou geloof me is het normaal als je hond de hele dag loopt te blaffen “oh ik wil je, please mag ik bovenop je springen en hele schunnige dingen met je doen”. Daar zou je als mens opgepakt voor worden.

Maar enfin ik begon door al dat negatieve commentaar toch even te twijfelen, maar na een concert van Mac was dat heel snel over. Als ik zie dat je een blafband ook hebt in combinatie met een trainingsband ben ik heel snel verkocht.

Lekker blijven zitten 🙂

De levertijd van de band duurt iets langer dan ik hoopte, maar als hij er is ben ik helemaal blij. Normaal moet ik Mac continu waarschuwen – zelfs ’s nachts moet hij ons laten horen dat hij er ook nog is-. Ik hoop dat deze band me iets meer nachtrust geeft – ja ik moet heel eerlijk bekennen dat die band mijn enige hoop is op een rustige Mac-.

De eerste keer omdoen –na de gebruiksaanwijzing wel 1000x gelezen te hebben- blijkt best spannend te zijn. Je weet nooit hoe je hond hierop gaat reageren. Natuurlijk gebruik ik eerst geluid op de laagste stand en dit is voor Mac al heel spannend en de resultaat boven verwachting kan ik wel zeggen.

Hoor jij dat ook Mac?

Mac snapt na twee keer een piepje al dat piepen en blaffen not done is en ik heb nog nooit zo’n rustige middag gekend. Als ik het de volgende dag zonder blafband probeer heeft Mac al snel door dat hij verder kan gaan om de repertoire van Beethoven giga te verbeteren. Nou ben ik niet van “gelijk blafband omdoen”, nee ik probeer het eerst met mijn mega uitstraling, maar die blijkt stuk te zijn. Mac vindt het oefenen van perfectie veel belangrijker dan mijn grote bek, dus ik kan nog maar één ding doen en dat is de band weer bij hem omdoen.

Als de blafband een succes is wil ik natuurlijk een stapje verder gaan en deze band als training gebruiken bij Mac. Het is altijd best lastig om dit breeduit met publiek te delen want er zijn zoveel nadelen hierover te lezen en positieve reacties worden gelijk overruled door mensen die denken het zo goed te weten.

Ojee ik ook zusje…..

Mac heeft al een keer met een trainingsband getraind samen met mijn vriendin en dit heeft mij zo goed geholpen. Daarom ben ik nu heel nieuwsgierig hoever ik met Mac kan komen. Ik wil jullie wel meegeven dat ik er gewoon zo ontzettend van baal dat ik nu pas de trainingsband ben tegen gekomen. Wat had ik deze voor Diezel willen hebben! Jaren heb ik met Diezel getraind en hoeveel veelbelovende honden scholen heb ik afgelopen om maar 1 ding voor elkaar te krijgen “Dat Diezel na 1 a 2x roepen weer bij me terug kwam”. Dit is me nog nooit gelukt terwijl we echt heel ver gekomen zijn, maar Diezel wist gewoon dat de consequentie van zijn “niet luisteren” pas achteraf gebeurde..

En met deze band kan je precies op de goede moment corrigeren en belonen. Het lijkt een beetje op de klikker maar daar kan je niet mee corrigeren. Ja ik weet het “goede gedrag belonen, bevordert het goede gedrag”, “U heeft zeker nog nooit een eigenwijze, zelf denkende boerboel gehad?” “Ik wel en ik ben heel gezegend, want ik heb er twee”.

oeps ik ga er stiekem snel vandoor 🙁

Diezel is een entertainer! Hij houd er van om zijn publiek te vermaken en hij gaat hierin heel ver. Wauw wat had ik die band graag willen hebben voor sommige onplezierige momenten. Al heb ik ook enorm met hem gelachen en had deze nooit van mijn leven willen missen…maar dit had ik zelfs met band niet kunnen onderdrukken.

Mac en ik gaan beginnen met trainen en voor de goede orde vertel ik jullie dat we maar twee standen gebruiken namelijk geluid en vibratie op stand 1 dit is voor mijn gevoelige boerboelmannetje voldoende. Oja voor de mensen onder ons die nu al beginnen te gillen 🙂 “Ja ik heb de vibratie gevoeld en mijn vibrator trilt heftiger dan deze band plus gebruik je de vibrator op een gevoeliger plaats dan de nek van een hond. Het geluid is gewoon een piepje die ik ook heel goed kan verstaan dus het is geen “hoge toon die alleen de oren van een hond bereikt”.

Er is denk ik nergens zo’n eigenwijze boerboel als Diezel 🙂

Dit is een gewone trainingsband zonder heftige standen waardoor je hond ineens door de grond gaat. Het is gewoon wat men beloofd “de correctie op de juiste moment” en als je dit combineert met wat lekkers is dit de perfecte correctie/beloon momenten waardoor je hond heel snel doorheeft wat je bedoelt.

We doen Mac de trainingsband om en een lichtgevende halsband want nu het zo vroeg donker is, is dit geen overbodige luxe en het is wel slim om te zien of Mac luistert. Doordat hij weet wat de band zoal kan en doet luistert hij geweldig en blijft hij los naast me lopen. Als ik vrij roep gaat hij even lekker zijn eigen gang en roep ik hem bij me dan volgt hij waar ik maar heen wilt lopen.

Deze foto is op een keer verleden tijd! Weg met al die lijnen…lekker los is dan onze Motto

Natuurlijk gaan we gelijk een stapje verder en gaan met Mac een stukje de wijk in. Wauw wat is dit stoer zeg. Mac blijft naast me lopen en fietsers, wandelaars zelfs poezen/katten interesseert hem totaal niets. Dan lijn ik hem weer aan en gaan nog even een flink blokje om – je moet natuurlijk nooit gelijk overdrijven en alles stapje voor stapje opbouwen-.

Het ging perfect en ben dan ook een heel trots bazinnetje, ik hoefde hem totaal niet te corrigeren en het begin is gemaakt. De volgende oefening wordt het los lopen in de wijk. Het mooie van zo’n band is dat je de hond niet meer aan hoeft te lijnen en hier geen boete voor kan krijgen.

Mijn vrolijke boerboel ventje <3

Er is namelijk een Jurisprudentie over je hond aanlijnen en de rechter heeft aangegeven dat er tegenwoordig meer manieren bestaat om je hond bij je te houden en geeft aan “dat de trainingsband zo’n manier is”.

Je hond is op deze manier nog nooit zo vrij geweest zonder dat je bang hoeft te zijn voor de blauwe brigade 🙂

Wordt Vervolgd

4 gedachten over “De blaf/trainingsband!”

 1. Beste,

  Welke blafband hebben jullie gebruikt? Ik heb nu eentje van petsafe met 6 standen… zonder blijvend resultaat.

  Met vriendelijke groeten

  1. Hi ik zou héél graag weten welke band je precies gebruikt. Onze rex blaft ook heel veel en luistert niet. Hij vliegt op alles af buiten. Fietsers autos mensen. Echt help haha

   1. Hoi Gwen Ik gebruik de Aetertek 918C en ben hier heel blij mee je hebt van de Aetertek op trainingshalsband.nl alleen een blafband.
    Ik heb mijn banden allemaal bij trainingshalsband gekocht echt een fijne website.
    Houd je niet van schokbanden kan ik je ook de PTS630 trainingshalsband TOP3 model teletac met vibratie en geluid – waterdicht voor zwemmers – 600m bereik – oplaadbaar aanraden bij bol.com. Die gebruik ik bij Chibi omdat zij best angstig is en dit is voor haar al goed genoeg.

    Hopelijk heb je hier wat aan…groetjes Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.