Hoe het allemaal begon

 De Boerboel

Toen wij negen jaar geleden druk op zoek waren om de geschikte hond voor ons huisgezin te vinden stuitte ik per toeval op deze imposante hond. Alleen toen ik de kenmerken van de boerboel las begon ik me toch enigszins zorgen te maken.

Is dit wel wat ik of kan beter zeggen wij wilden en om dit uit te zoeken was toch het slimste om de boerboel op te gaan zoeken. Gelukkig was ik de gelukkige om gewoon in mijn kennissenkring te gaan rondneuzen want toevallig bleek Danielle mijn toenmalige collega een hele mooie exemplaar te hebben.

Diezel heeft Sjors ook nog mogen ontmoeten al werd Diezel af en toe gek van Sjors 😉

Een imposante reu Sjors genaamd en toen ik hem zag dacht ik yes dat wil ik ook. Daarna ging ik met mijn mannetje naar de kroeg uhhhh sorry eetcafe de Pittstop daar zitten ook twee imposante reuen en ook die stalen mijn hart. Ron en ik waren het erover eens qua uiterlijk is het onze hond geen twijfel mogelijk alleen de karakter wilden we ons vriendenkring opgeven voor deze monster en wilden we onze kinderen het aandoen om geen vrienden of vriendinnen meer mee naar huis te nemen want dit beeld werd ons voorgehouden door heel veel site’s en forums.

Maar mijn naam is Anita en ben supereigenwijs en ik kon me niet voorstellen dat een hond niet te trainen was of in iedergeval zo te socialiseren dat het dus geen echt monster ging worden. Ron dacht gelukkig net zoals mij en zelfs de kinderen hadden zoiets van……Ach mam zo’n vaart zou het toch niet lopen. Maar als het wel zo zou gaan lopen wat dan? Dan moeten we onze maatregelen nemen en zorgen dat we een goede bench of kennel hebben zodat we toch nog wel enig sociaal leven kunnen hebben als onze opvoedkunde toch slechter is als we dachten.

Ook de fokker draagt een steentje bij en natuurlijk de ouders van onze toekomstige pup en na heel wat website’s gezocht te hebben vond ik nergens iets van yesss dat is het daar wil ik onze pup van. Totdat ik weet het heel slecht ik op marktplaats zat te surfen en daar een advertentie zag staan van Toon en Anita Boerboels en het was liefde op eerste gezicht.

Heb gelijk gemaild en gebeld en Vrijdagavond reden we op weg met kloppend hart en ben nog nooit zo nerveus geweest. Maar toen we aankwamen en we losgelaten werden tussen de honden was dit wat ik zocht zo hoort een hond te zijn en Ron en ik waren verkocht hier zou onze pup vandaan komen…….en zo werd onze eerste boerboel op 13 April 2007 geboren.

ToAn Harbuu Diezel Dit zou onze krijger worden en na een tijdje kon ik dan ook alle kenmerken van een boerboel in de vuilnisbak gooien. Diezel die vertegenwoordigde totaal niet zijn ras en heb ook vaak geglimlacht als ik de rasbeschrijving las en dit met onze boerboel vergeleek.

Maar nu mijn lieve Boerboel ouder en evenwichtiger word begint hij te veranderen in een hele rustige en stabiele boerboel en daarbij staat hij ook voor ons klaar als het moet het is een echte kameraad voor het leven geworden en een leven zonder mijn Diezel kan ik en wil ik me niet meer voorstellen.

Ondertussen is Diezel papa en opa geworden en hebben we zijn dochter in huis genomen en wat is dat heerlijk twee van die prachthonden in huis en wat is Ziva een verschil met papa maar wat is ze leuk en lief.

Hopelijk kunnen we haar net als Diezel om toveren in een hele evenwichtige boerboel die alles leuk en gezellig blijft vinden…..maar duidelijk weet hoever hij kan en mag gaan en er staat als wij hem/haar nodig hebben.

De boerboel is voor ons echt een superras!!!

Nu na 9 jaar kan ik met tros vertellen dat elk woord wat hieronder staat klopt hoe Diezel is en Ziva volgt zijn voorbeeld, zij is al meer boerboel dan Diezel ooit was toen hij nog jong was.En ben zo benieuwd hoe zij gaat uitgroeien tot net zo’n heerlijke onbevangen boerboel als haar vader.

Ik loop graag in het donker door polders op parken en voel me nooit meer ongemakkelijk en dat komt omdat ik precies aan Diezel kan zien of er iemand aan komt lopen en hij wordt niet agressief maar zorgt ervoor dat diegene niet in mijn aura kan komen……

Natuurlijk doe ik met Diezel nog steeds hondencursussen want een hond en een mens is nooit oud om te leren en daarbij vinden we het heerlijk om samen bezig te zijn. Ook Ziva zit al vanaf haar 8ste week op cursus en ben de gelukkigste vrouw op aarde want train met beidde met heel veel plezier…………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over mijn boerboels

Page generated in 0,760 seconds. Stats plugin by www.blog.ca