Alles over vaccineren!

Je hond vaccineren of liever niet!

Dit is een heel belangrijk onderwerp die zeker een speciaal plekje op mijn website moet krijgen. Alle honden, dieren en ook mensen moeten gevaccineerd worden. Dit is bijna een wetsregel lijkt wel, alleen is dit onzin, want enten is nog steeds iets wat u zelf bepaald. Al is het wel wettelijk bepaald dat een hond bescherming moet hebben tegen Parvo en Hondenziekte, maar de wet zegt niet dat dit jaarlijks moet. Al begrijp ik best dat de weerwoord van de medici is “Zonder vaccinatie zou er nog heel wat ziektes bestaan!”.

De pup inenting is het belangrijkste daarna is zij/hij voor zijn leven beschermd tegen Parvo-hondenziekte-Hepatitis….

En daar ben ik het niet helemaal mee eens. Want –en gelukkig heb ik heel veel professors aan mijn zijde- ik ben er meer van overtuigd dat de mensen en dieren na jaren immuun zijn geworden voor bepaalde ziektes plus dat de juiste medicijn is gevonden voor al die enge ziektes waar je vroeger nog aan overleed.

Ook ik ben heel suf bezig geweest en dat terwijl ik toch moet weten wat jaarlijks inenten voor een gevolgen kan hebben- onze dochter is op anderhalve jaar overleden na de BMR inenting-. Ook ik dacht een hele poos dat ik mijn lieve maatjes alleen maar gezond kon houden als ik ze jaarlijks zou trakteren op die wel begeerde inenting totdat ik wakker werd. Alleen werd ik wakker geschud nadat Diezel heel ziek werd na zo’n inenting. Toen dacht ik bij mezelf waarom zou de entingen van dieren anders zijn dan die van mensen.

Mijn lieve Mandy

Natuurlijk ben ik toen bewuster gaan enten, alleen is dit best lastig, want overal waar je met je hond heengaat van hondenschool tot hondenhotel willen weten of je, je maatje wel heb ingeënt. Is dit niet het geval dan kom je er gewoon niet bij of in. Dus zocht ik een andere entstof voor Diezel om zo toch maar aan alle vragen om me heen te voldoen. Dat je ondertussen de immuunsysteem van je hond langzaam ruïneert interesseert geen mens.

De mooiste smoezen ging ik verzinnen om Diezel niet meer te laten enten en dat ging me eigenlijk heel makkelijk af. “Mijn inenting boekje ben ik heel lang vergeten mee te nemen naar de dierenarts, dus konden ze hem ook niet aftekenen” dit was mijn favoriet.

Onze dierenarts van “Dierenkliniek Goeree Overflakkee” ent zoals wij het graag willen 🙂 Daarom komen we hier graag met al onze dieren…

Daarna kreeg ik met Ziva een ander probleem, want zij mocht mama worden. Dit vond en vind ik een beetje lastig omdat ook al weet je dat er alleen maar geënt word omdat de medische wereld zo lekker veel geld in het laadje krijgt – denk maar aan al die mooie afspraken tussen dierenarts/farmaceutische bedrijven en dokter/farmaceutische bedrijven- toch wil je de pups de beste start geven die je maar kan wensen.

Alleen kan je het dan maken om de moeder niet te laten enten? Nee een deel van het immuunsysteem van de pups komen toch van de moeder af. Als de pups geboren worden en zich helemaal genoegen doet aan de melk bar, krijgen ze alle antistoffen van haar mama helemaal gratis.


Daarom kan je de pups met gerust hart na vier weken al aan de buitenwereld tonen, ze zijn beschermd. Komt dit dan door de vaccinaties? Nee dat niet, maar durf ik dit te riskeren? Nee toen niet nu wel. Nu weet ik dat er over vaccineren bestaat en dit funest voor je hond kan zijn, net zo als bij mijn kleine meisje Mandy en Ziva haar kleine ventje Simba.

Lees het verhaal van Manisa Simba:

http://manisaboerboels.nl/nieuws/simba/

Manisa Simba overleden aan over-vaccinatie
Manisa Simba overleden aan over-vaccinatie

Vroeger waren de dierenartsen het er allemaal mee eens “Inenten hoeft niet elk jaar, dat was nergens voor nodig”. Maar toen er in de jaren 80 fabrikanten van vaccinaties naar de dierenartsen liepen om ze een mooi rekensommetje voor te houden. Gingen alle dierenartsen volledig overstag en waren de jaren van inenten geboren.

Wachten op hun beurt 🙂

Jammer alleen dat de vaccinaties meer ziekten voortbrengen dan de bescherming die ze zouden moeten brengen. De inentingen zorgen er niet voor dat de mens of dier beschermt wordt voor ziekten, nee ze hopen dat de mens of dier resistent gaan worden voor alle soorten ziektes. Dit doen ze om alle ziekte kiemen in de mens of dier te spuiten en dan mag de mens of dier zelf afweerstoffen hiervoor gaan maken. Alleen vergaten ze dat er naast de entstoffen ook chemische middelen zoals Thimerosal –bestaat 50% uit kwik-, formaldehyde, paraffine, aluminium in deze entingen zitten die het immuunsysteem, hersenen, nieren ernstig kunnen aantasten

Daardoor halen ze het immuunsysteem uit balans met alle nadelige gevolgen van dien. Zodra je lichaam vecht door al die entstoffen, hebben andere ziektes kans om in te breken. Eigenlijk kan je zeggen dat je de firewall van je lichaam tijdelijk onklaar heb gemaakt.

Lekker vrijen terwijl de dierenarts luistert naar Khaleesie haar hartje

De meeste epilepsie, allergie of auto-immuunziekte kan allemaal veroorzaakt zijn door de vaccinatie. Het is alleen een beetje moeilijk te bewijzen omdat dit maanden na de vaccinatie geuit kunnen worden. Maar jammer genoeg zijn alle partijen zich hier van bewust “dierenarts en farmaceutische bedrijven”, alleen houden ze dit heel erg stil.

Ondertussen weten we dat als je, je pup de basisinentingen geeft zij/hij daar zijn hele leven profijt van heeft. Wil je na drie jaar toch weten of je hond nog goed beschermd is – al gaat de enting voor Hondenziekte, Parvo, Hepatitis, Para-influenza langer dan 7 jaar mee, Rabiës drie jaar,- dan is de Titertest een optie. Onze dierenarts van “dierenkliniek Goeree Overflakkee” hanteert dit al.

De kleintjes vinden het allemaal maar heel spannend…en zijn er honds moe van geworden 😉

Bij de Titertest nemen ze bloed af om te kijken of de hond nog goed beschermd is voor bepaalde ziektes. Ook dit hoeft niet elk jaar, want eigenlijk is de hond nog steeds door de puppyenting volledig beschermd. En laten we eerlijk zijn wij mensen hoeven toch ook nooit door een Titertest vast te stellen of wij nog beschermd zijn? En er zit geen verschil tussen entstoffen van mens en dier. En ook het immuunsysteem van honden en katten is ook niet anders dan het immuunsysteem van de mens.

Even een voorbeeld van mezelf: “vroeger ben ik niet ingeënt voor “rode hond, mazelen, bof, waterpokken en noem ze maar op. Ik heb ze dan ook allemaal netjes uitgezeten, heb ze gewoon op eigen kracht overleeft. Mijn dochter heeft de BMR prik niet overleefd, ze is bezweken van de rotzooi die in deze enting zat en waarom? Waarom mocht zij net als ik niet gewoon de Bof, Mazelen, Rode hond krijgen?. Hier worden kinderen alleen maar sterker van.

Op dit moment zijn we veel te hygiënisch geworden en zijn bang voor elk griepje, bacterie of virus. Maar ook wij mensen enten ons na de negende levensjaar niet meer. Waarom doen we het dan wel bij onze huisdier? Ik ben ermee gestopt al een paar jaar geleden, misschien heb ik het bij Daisy 1 jaar teveel gedaan en heeft ze daarom een Atopische huid (allergisch voor vijf soorten mijten).

Daarom vraag ik u ook met klem “laat je eerst goed voorlichten voordat je gaat enten!” Dit heeft je maatje verdient. Natuurlijk begrijp ik dat je dit niet zomaar van me aanneemt en daarom lees de onderstaande linken, zodat je snapt waarom ik deze onderwerp zo belangrijk vind.

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_397-gevaren-van-inenten…php

http://www.diamondfauna.nl/index.php/alles-over-ziektes/75-epilepsie-bij-honden

http://www.dierenambulancerotterdam.nl/snippers/20050504-02.htm

http://www.marajuyo.nl/entbeleid.htm

Daisy -links- met haar bloemkooloor door Atopische huid

Ik heb het jammer genoeg met een harde leerschool moeten bekopen! Zorg dat het jou niet overkomt! Laat je voorlichten dan heb je tenminste een keus….een keus die ik nooit heb gehad.

Over mijn boerboels

Page generated in 0,757 seconds. Stats plugin by www.blog.ca