R.I.P Manisa Simba

Lieve Manisa Simba is overgegaan! Oh wat zullen we deze mooie lieve Boerboelbeer gaan missen!

Donderdag 1 oktober 7 uur in de ochtend gaat de telefoon… “Anita Simba heeft een epilepsie aanval gehad en nu is zijn hart ermee gestopt” zegt Dave de stem aan de andere kant van de telefoon. Ongeloof en schrik maakt zich van me meester en ik vraag “en wat nu?”. De stomste vraag ooit, maar ik wist het even niet meer. “Ik heb hem gereanimeerd maar hij doet niets meer” zegt Dave verslagen..

Prachtige lieve Manisa Simba <3

Ongeloof en woede komen bij mij boven zodra ik de telefoon heb neergelegd. Ik roep mijn vader keihard toe dat ze dit niet kunnen maken. En bid continu voor een wonder! Hopelijk gaat zo de telefoon met de mededeling van Dave dat Simba weer is gaan ademen en dat het weer beter gaat.
Maar de telefoon blijft stil….

De uren daarna zijn slopend en de pijn komt met vlagen naar boven, waarom roepen ze in mijn hoofd waarom? Maar antwoord bleef uit en de verschrikkelijke pijn van dit ongelooflijke verlies bleef en wilde met geen mogelijkheid meer weg.

Manisa Simba is in één seconde uit onze leven verdwenen…zomaar vanuit het niets. Zonder enige teken of reden. Zo begroete hij zijn baasjes voor een nieuwe spannende dag, zo at hij lekker zijn bakje leeg, nog even naar buiten en als zijn baasjes even niet kijken druk bezig met dagelijkse werkzaamheden voelt Simba zich ineens onwel worden. Gina snelt naar hem toe om met een kalme stem hem te vertellen dat er niets aan de hand is…Dave die gelijk komt aangesneld om samen met Gina Simba bij te staan en dan is het voorbij.

Simba 16 maanden oud is overgegaan naar een andere wereld en laat hier een gat liggen die zo enorm groot is.

Geen foto’s en video’tjes meer via mijn WhatsApp, geen leuke anekdote’s meer… Oh lieve Simba wat ga ik je missen! En als ik je al mis hoe moet het dan wel niet met je baasjes zijn…overal mocht je mee naar toe. Waar Dave en Gina waren zag je Simba…..

Simba had een prinsen leventje hij maakte dingen mee waarvan een andere hond alleen maar van kon dromen. Daarom maakt zijn dood het nog zo ondraaglijker dan het al is want hij was zo ontzettend gewenst!

Hoe ik het ook probeer maar ik kan dit niet van me afzetten! Normaal dan roep ik mezelf een halt toe en dan schud ik een paar keer met mijn hoofd, laat ik mijn tranen vloeien en dan moet het weer over zijn. Niet dat ik te hard ben voor mezelf, maar ik weet dat ik mezelf anders enorm verlies.

Maar dit keer kan ik schudden, huilen, roepen, gillen maar niets helpt Simba zit verankerd in mijn systeem en houd me heel erg vast. Steeds zie ik een snuit tegen mijn wang en weet ik dat er iets nog niet gezegd is. Het is nog niet voorbij….er is nog een boodschap en ik zie niet wat.

Silvia die zegt wat ik eigenlijk liever niet wilde weten “Anita het is de tijd van het jaar dit komt veel harder aan dan jij wilt weten”. Mijn moeder roept terecht “Anita je moet je laten gaan, tegenhouden heeft geen zin laat het los en doe er iets mee….want dat moet”.

Wat zie ik niet wat moet ik weten? Simba alsjeblieft vertel het me waarom ging je over…waarom kan ik je niet laten gaan? In gedachten speelt hij met zijn vriendinnetje Savannah het paard die een maand eerder is overleden en ravot hij met bandje groen. Natuurlijk is Mandy blij met zo’n heerlijke lobbes in de hemel….maar er is iets en ik kan mijn vinger er niet op leggen….en dan komt er een mailtje binnen…

Gelukkig hebben Diezel en Ziva Simba nog ontmoet…al bleek dit een afscheid te zijn…. 🙁

Een mailtje van Dave met de vraag “Anita wat vind jij van deze 2 links”, op dat moment zit ik in Duitsland met Ron heerlijk even niets alleen maar genieten van de omgeving en elkaar. Als ik het mailtje zie weet ik wat erin staat zonder een hint of wat dan ook. Dit is wat ik onbewust dus wist…dit is wat ik moest weten. Wat een klap en wauw wat doet dit enorm zeer! Zelfs nu na een week stromen de tranen nog over mijn wangen en wilde ik dat we de tijd terug mochten en konden draaien.

Maar nee het gebeurt gewoon weer en ik maak met pijn in mijn hart de linken open en ja hoor epilepsie na vaccinatie en ik hoef niet verder meer te lezen want ik ken de tekst. Ik weet al jaren dat over- vaccineren een feit is en daarom vaccineer ik met verstand. Dat moet ik ook wel want mijn dochter van 16 maanden ben ik kwijtgeraakt na de beruchte BMR vaccinatie.

Simba en Diezel…..tasten elkaar af 🙂

Na een gedogen onderzoek weten we ondertussen dat de vaccinatie Simba de das heeft omgedaan. De tijdslijn klopt ook de vaccinatie die hij heeft gekregen was te heftig voor zijn leeftijd. Een volledige Cocktail met alles erop en eraan!!! Waarom? Vraag ik me af….hij had net zijn volledige entingen gehad.

Tegenwoordig kunnen dierenartsen het bloed nakijken of de honden nog genoeg entstoffen in hun bloed hebben zodat ze op maat kunnen vaccineren Titeren noemen ze dit. Zo hebben mijn honden al jaren alleen de prikken gehad die ze nodig hebben (ziekte van Weil) en worden ze niet over- gevaccineerd.

Natuurlijk snap ik dat je denkt dat een dierenarts wel weet wat hij doet, maar tegenwoordig lijkt alles om geld te doen te zijn of gewoon onwetendheid. Maar ook de gezondheidszorg bij ons mensen lijkt losgeslagen en propt ons vol met stoffen waarvan ze doen alsof het goed voor ons is.

Ik weet dat ik met deze weblog heel wat discussies oproept maar mensen alsjeblieft denk aan je huisdier en vraag je dierenarts of hij/zij het bloed van je maatje eerst wil onderzoeken op de antistoffen die hij nog heeft zodat ze op maat kunnen vaccineren zodat je, je hond nooit over vaccineert.

Een heerlijke waterrat <3

Het is in principe zelfs zo dat als je, je pup vaccineert zoals het hoort hij/zij de eerste jaren volledig beschermt is en misschien alleen een aanvulling nodig heeft, maar dit is via het bloed prima te lezen.

Als een hond of baby aan een vaccinatie overlijdt of gehandicapt wordt waarom vaccineren we dan nog? Is een vraag die ik zo vaak heb gehoord en het antwoord is heel eenvoudig: Omdat de gezondheidszorg vind dat er altijd een risico is dat sommige honden of mensen gevoelig zijn voor een vaccinatie maar het aantal die er baat bij hebben veel zwaarder wegen dan de mensen of honden die er ziek van worden of zelfs van overleden….. Dit gebeurt maar bij 1 op de zoveel dieren/mensen….

Simba wat gaan we je missen…maar ik ben zo blij je gekend te hebben <3

jammer genoeg zijn Dave, Gina en mijn gezin de enorme vaccinatie pechvogels, die bij die ene horen..

Lees de volgende artikelen rustig door: “alles over vaccineren”

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_397-gevaren-van-inenten…php

http://www.diamondfauna.nl/index.php/alles-over-ziektes/75-epilepsie-bij-honden

http://www.dierenambulancerotterdam.nl/snippers/20050504-02.htm

http://www.marajuyo.nl/entbeleid.htm

6 gedachten over “R.I.P Manisa Simba”

  1. Dave en Gina, Anita en Ron wij wensen jullie heel veel sterkte toe met dit grote verlies te verwerken. Ook wij hebben het stuk met tranen in ons ogen gelezen, en ook met boosheid. Wij hebben Djago dit jaar ook niet laten vaccineren omdat ik dit al een tijdje wist gelukkig. Artsen moeten niet naar geld kijken maar naar welzijn van de dieren.

  2. Heftig om te lezen en je hoort het helaas zo vaak. Er worden altijd teveel entingen geven in 1 keer. Mijn hond heeft alleen de basis entingen gekregen op de manier zoals ik dat wou, je bent dan iets duurder uit maar je hond krijgt dan niet teveel ziektes in 1 keer binnen.

    Bedankt voor het delen van je verhaal, ik wil jullie via deze weg veel sterkte wensen met het verlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.