Ook Dierenartsen maken wel eens een foutje!

Update Daisy haar bloedoor/allergie!

Ook dierenartsen hebben het wel eens bij de verkeerde eind. Maar dat snap ik ook wel, want laten we eerlijk zijn als je als dierenarts nog maar één gevalletje allergie heb meegekregen op je praktijk, dan ben je nou eenmaal geen deskundige en moet je het doen met de kennis uit je theorie boeken.

Onze mooi prinsesje <3

Dit weet ik echt wel en daarom ben ik zo blij met het fenomeen “internet” dit medium maakt iedereen iets slimmer, al maakt deze sociaal media je soms ook weleens helemaal gek van angst – door al die teleurstellende resultaten en doemverhalen-. Daisy is allergisch voor vijf soorten mijten namelijk: Huisstofmijt, Farinaemijt, Meelmijt, Copramijt en Malessezia. Alleen voordat we dit doorhadden was de kwaad al geschiet en krijgt ze een bloedoor.

Deze bloedoor was een drama en na een paar verschrikkelijke weken plus operatie gaat het al snel beter met haar, alleen was de oorzaak namelijk haar allergie nog lang niet verdwenen. Een volgende bloedoor – haar andere oor- of nog erger “amputatie van haar oren” is heel dichtbij. Artuvetrin is de oplossing we gaan haar lichaam belasten met de stoffen waar ze allergisch voor is en hopen dat haar lichaam zelf antistoffen ervoor aan gaat maken. 60% van de gevallen is hiermee geholpen, maar zoals jullie al snappen is dit een schrijnende lage percentage.

Je injecteert je hond 9 maanden lang deze stof in en als er dan nog geen verbetering is dan moeten we iets anders verzinnen. Als Daisy na negen maanden klaar is met haar Artuvetrin therapie is er nog niet zoveel verbetering, tenminste dat vond ik op dat moment niet wetende dat de Artuvetrin best wel had geholpen.

1 maand na het stoppen en tevens precies in de periode dat de mijt – Mei/Juni, denk aan bepaalde grassen waar de mijt graag in huist- zich het prettigst voelt, gaat het helemaal mis met onze prinses. De jeuk viert hoogtij en ik weet me geen raad meer. Eerst ga ik achter een nieuwe middel aan die mijn vriendin heeft aangeraden, deze is alleen nog maar in Duitsland te verkrijgen en ik hoop dat dit wondermiddel “APOQUEL” eindelijk hier te verkrijgen is. Er is een middel die wel al in Nederland te koop is namelijk “Atopika” en is hetzelfde –Apoquel mag de eerste vijf jaar niet nagemaakt worden i.v.m. patent rechten, nu na vijf jaar komt Atopika op de markt het zusje van Apoquel- alleen Atopika is twee a drie keer duurder dan Apoquel en dan zouden we 150 euro per maand kwijt zijn.

Als Daisy steeds ongelukkiger wordt surf ik continu het net af en ik ontdek al heel snel dat “Artuvetrin” een onderhoudsmiddel is en dat je daar niet mee mag stoppen. Lekker dan we zijn al twee maanden gestopt, niet wetende dat we gewoon door hadden moeten gaan. Dan kom ik bij een dagboek van een mevrouw die ook een hond heeft met Huisstofmijt zij heeft alles geprobeerd heeft zelfs een paar maanden om de dag prednison gegeven in combinatie “Artuvetrin”, na drie jaar heeft ze de allergie onder controle. Er is dus hoop en ik snel diezelfde dag met Daisy naar de dierenarts om het een en ander te bespreken.

Yes! Yes! Ik gil het van de daken want “Atopika” is eindelijk ook in Nederland te verkrijgen en is besteld, tevens de “Artuvetrin” en Daisy die 54 kilo weegt krijgt voor drie weken prednison mee.
Dat dit een paardenmiddel is weten we allemaal maar binnen twee dagen is ons meisje jeukvrij. Zo blij zijn we hiermee totdat Daisy ineens af begint te vallen. Heftig binnen twee weken is ze zeker 6 kilo kwijt en ik begin zelfs te twijfelen of we wel moeten doorgaan met de prednisonkuur.

Zo ontzettend moeilijk allemaal! Waar doe je goed aan een prinsesje die net een graatbaal is en al haar spieren in haar koppie al snel kwijt is of een dame die gek wordt van de jeuk. Wij gaan voor het eerste en ik voer me een ongeluk maar niets werkt, elke dag wordt ze magerder en de mensen gaat het nu ook goed zien. Ondertussen wachten we op onze wondermiddelen die maar niet wilt komen.

Als de prednison kuur voorbij is duurt het precies 1 week voordat ons meisje weer helemaal gek wordt van de jeuk. Natuurlijk snel ik weer naar de dierenarts en krijg nog een prednisonkuur mee hopend dat dit de laatste keer is en we snel het echte spul krijgen.
Dan breekt onze vakantie aan en met een onderbuik gevoel vertrekken we. Nicky belooft me dat als het niet goed gaat met Daisy hij gelijk naar de dierenarts snelt. Haar huid – die tot nu toe er nog perfect uitziet- gaat ineens zienderogen achteruit en we snappen dat we nu niet zo lang meer kunnen wachten.

Haar kapje heeft ze vaker op dan af….ze weet niet beter…

Ook heeft ze een hele lelijke wond en bult bij haar poot gekregen en als ik weer terug ben van vakantie krijgen we eindelijk het verlossende telefoontje de producten liggen klaar. Het heeft voor het mooie iets te lang geduurd maar ik ben al reuze blij dat we eindelijk met de kuur kunnen beginnen.

We zijn nu drie dagen bezig en ik hoop dat alles snel aanslaat….Daisy moet nu even doorbijten en dat is best moeilijk omdat het altijd eerst erger wordt voordat het beter gaat. Wat ik de laatste jaar wel geleerd heb is dat je op je eigen intuïtief af moet gaan en als je naar de dierenarts gaat moet je eerst goed moet laten informeren op het internet.

Mijn dierenarts is echt geweldig en ik sta volkomen achter ze, maar ook zij kunnen niet alles weten! Want voor alles is er eens de eerste keer hoe vervelend dat ook is als dit jou hond betreft.

Ondertussen hopen we dat dit de oplossing gaat worden voor Daisy haar problemen….Maar anders gaan we gewoon weer verder zoeken….

p.s ik begrijp dat mensen die hun hond kwijt zijn geraakt door een foutje van de dierenarts het met mijn stelling niet eens zijn…en dat begrijp ik ook want ik vind wel dat als een dierenarts het niet zeker weet, hun collega’s moeten raadplegen of patiënten moeten doorsturen….het gaat bij Daisy niet om een levensbedreigende situatie alleen een vreselijk ongemak, omdat jeuk verschrikkelijk is.

118 gedachten over “Ook Dierenartsen maken wel eens een foutje!”

 1. Onze herder van 3.5 jaar kreeg met 2 jaar jeuk, allergie voor huisstofmijt en schimmels, We zijn met hem naar Rhenen gegaan, Dermatologie voor dieren, apoquel voorgeschreven, al na 4 uur merkte wij dat het minder werd, we zijn er blij mee en gebruiken het nu al 1 jaar. Het geneest niet, maar onderdrukt de erge jeuk.
  Vooral in het najaar, met veel regen/ vochtig weer, heeft hij nog steeds jeuk, maar het is gelukkig dragelijk. Het kost veel geld, maar dit is het wel waard.

  1. Hoi Maya,

   Wat fijn dat de apoquel bij jullie herder heeft gewerkt. Jammer genoeg bij Daisy niet. De jeuk werd steeds erger en na 3 weken ben ik ermee gestopt want het werd echt ondragelijk. We zijn de Artuvetrin blijven prikken en het gaat nu gelukkig iets beter met onze Daisy

   groetjes Anita

  2. Beste, waar heeft u Apoquel Gekocht .Hier in Belgîe meoten we een voorschrift van dierenarts krijgen Mijn dierenarts vraagt
   3 euros voor een voorschrift en ik vind dat schandalig want we gaan alle jaar en nog meer voor de consultaties.
   MVG

   1. Goedemorgen Duez,

    Ik heb jammer genoeg begrepen dat Apoquel steeds moeilijker te verkrijgen valt omdat er te weinig van gemaakt wordt.
    Op Internet kan je het af en toe nog krijgen en anders is Atopika een goede vervanger…Als u het voor de drie euro wel kan krijgen
    zou ik het zeker doen al is het zeker schandalig.

    Groetjes Anita

    1. Hallo , Anita

     Ook ik heb een hond met allergie . Onze Oscar is allergisch voor wel 17! stoffen. Ik krijg al sinds een jaar Apoquel uit Duitsland via een dierenarts omdat het hier nog niet op de markt was ! Gisteren kreeg ik een mail van mijn dierenarts hier in Nederland , het is nu verkrijgbaar ! Als je meer wilt weten , kan je me altijd mailen .

     1. Hoi Marion,

      Thanks voor je mailtje 🙂 Ik heb dezelfde mail van mijn dierenarts ontvangen en ben ook heel blij dat Apoquel eindelijk weer volop verkrijgbaar is…
      Het was best wel raar ik had net mijnheer/mevrouw Duez geantwoord toen werd ik ’s middags met allemaal mailtjes bestookt
      waaronder het bericht van mijn dierenarts dat ze eindelijk Apoquel konden bestellen…dus ik ben heel blij…ben ook heel benieuwd of
      Daisy daar wel tegen kan en het helpt.

      Groetjes Anita

     2. Hallo Anita,

      Onze dierenarts stelt ook Apoquel voor. volgende week eerst een onderzoek bij een dermatoloog afwachten.
      Ik lees veel positieve reacties over apoquel, maar ook dat het duur is. Wat kost deze keur als ik vragen mag? En zijn dit tabletten?

     3. Hoi Anja,

      Het moet echt de uitkomst voor allergieën zijn, maar wel heel kostbaar. Tenminste wel als je een grote zware hond heb. Daisy is gelukkig de ligste van het stel maar voor een maand tabletten ben ik €189,–euro kwijt. Dit zijn 50 tabletjes van 16 mg

      Groetjes Anita

     4. Beste; ik moet bij mijn duitse herder nu starten mat apquel. Heet het bij uw hond effectief geholpen ? Niet teveel bijwerkingen ?

     5. Goedemorgen Marion,

      Ja het heeft heel goed geholpen en het helpt nog steeds en daar ben ik heel dankbaar om.
      Ik kan met eerlijkheid zeggen zonder Apoquel had onze Daisy niet meer geleefd omdat de jeuk en allergie zo enorm is dat een leven met zoveel jeuk
      niet hondswaardig is. De Apoquel zorgt ervoor dat de jeuk minimaal is… en ze weer een vrolijke boerboelmeisje is. Ik heb al die jaren geen bijwerkingen gezien of
      gemerkt ze is nu alweer 8,5 jaar en we gebruiken nu alweer 5 jaar Apoquel voor ons is dit een waar wondermiddel. Dus zeker effectief zonder bijwerkingen 🙂

     6. Beste ook mijn da raad apoquel aan voor mijn Duitse Dog. Met zijn 84kg lijkt dit een maandelijkse kost van 350 euro (5x 16mg/dag voor 14 dgn en dan 2,5 x16mg/dag) is er geen andere oplossing want dit kan ik niet betalen.

     7. Hoi Marion,

      Ja dat is zeker een groot bedrag en ik kan me voorstellen dat dit niet te doen is. Heb je al geprobeerd om eerst een kleinere dosis te proberen?
      Ik zelf had ook weleens maanden dat het geld even een probleem was en deed dan ipv 2 tabletten 1 tablet en dat lukte eigenlijk heel goed.
      Ook kon ik tijdens bepaalde seizoenen minder Apaquel geven. Weet je wwaar hij/zij allergiesch voor is? Maar ik zou zeker proberen wat hij/zij doet om laten we zeggen 2.5 tablet per dag. En als dit nog te duur wordt misschien beginnen met anderhalf misschien helpt dit al om de jeuk te verminderen?..

  3. Wij zijn net begonnen met dit medicijn en erg blij jullie bericht te lezen. Ook wij hebben het er voor over hier geld aan uit te geven. Wél zijn wij op internet op zoek waar wij het minst betalen.
   Momenteel betalen wij voor 30 tabletjes € 39,90

    1. Mijn macy dobberman vrouwtje heeft ook al heel lang allergieën en mijt gebruikt al 4 jaar artuvetrin en vanaf maart ook aproquel en voeld zich beter soms nog wel bijten aan haar voeten ik gebruik 2 pillen perdag want ze weegt 43 killo mijn dieren arts kwam het tegen op de beurs voor artsen en dacht aan macy omdat ik er altijd om vroeg ik betaal voor100 stuks 252 euro en is ook aan haar oren geopereerd wegens bloemkool oren waren vaak vies maar nu gaat dat veel beter minder jeuk eraan en voeld zich goed ze is bijna tien dieren arts ouwerda in den haag anita vd berge

     1. Hoi Anita,

      Ja ik heb ook twee jaar Artuvetrin gebruikt, maar ben nu super blij met Apoquel. Fijn dat het bij jullie Macy ook zo goed werkt.
      Af en toe moet ik ook wel even denken aan de Dobber uit onze buurt die had zo’n allergie dat ze haar hebben moeten laten
      inslapen -wel al op oudere leeftijd- maar was er toen Apoquel geweest dan had ze misschien nu nog geleefd en een heerlijk bestaan gehad.

      groetjes Anita

   1. Waar haalt u de tabletten, ik betaal meer dan het dubbele!! Hetgeen ik natuurlijk graag over heb voor mijn hond, omdat zij er baat bij heeft, maar als het goedkoper kan, heel graag

    Hans

     1. waar is dit? ik heb bij mijn dierenarts gevraagd, en moet voor 10 stuks van 16 mg al 50 euro betalen!

     2. Hoi Caroline,

      Dat is zeker heftig heb nu een nog goedkopere dierenarts gevonden namelijk Zwarte Zee in Maassluis daar is een tablet van 16 mg €2,45

      Groetjes Antia

     3. Hier apoquel, 40 tabletten 115 euro, het ligt aan de aantal mg…hier 16 mg, hoe grote de doos , hoe goedkoper het is,

     1. Die is echt heel duur kan veel goedkoper! De wurft betaal je 54.25 voor 20 tabletten!

   2. Hallo Yvonne,
    mag ik vragen waar je de tabletjes koopt?
    Wij hebben een golden retriever van 40 kg.
    En ook diverse allergieën.
    Hij gebruikt inmiddels bijna een jaar prednisolon. Dit bewust gestopt omdat hij qua vacht steeds slechter wordt. (hij heeft gewoon GEEN ondervacht meer)
    Dierenarts stelt apoquel voor, maar dat is idd erg prijzig… ben dus benieuwd waar het voordeliger besteld kan worden…

    1. Hoi Ivonne,

     Ik ben ook al aan het rondneuzen en de Zwarte Zee in Maassluis is op dit moment het voordeligst namelijk € 2,45 per tablet (16 mg)

     Groetjes Anita

   3. hoi ivonne ,
    zou het mogelijk zijn om de link te delen waar we ze aan deze prijs kunnen verkrijgen wij betalen voor 100 tabletjes 212€ apoquel 16mg via onze dierenarts in belgie
    mvg
    gerda en ludo

     1. Goedemorgen Corrie,

      Klopt ik ook voor 50 tabletten 16 mg ben ik 122 euro kwijt…goedkoper heb ik ze nog niet gezien.

    1. Graag….maar als je verzekerd ben , lukt dat niet, je krijgt een vergoeding van je verzekering, via de chip van je hond, en moet je dus via de dierenarts de apoquel ontvangen.

    2. H0i ik ben net in roosendaal bij de vis donk dierenkliniek geweest en heb voor de apoqel 16 mg 100 tabletten 199.00 euro betaald groetjes willemein

   4. Hallo Ivonne,
    Mag ik vragen waar jij de tabletten besteld?
    Zijn ze van 16 mg? ik betaal nl 55,00 euro voor 14 tabletten.
    Dat is via de dierenarts,of kom je misschien uit Belgie?

   5. Beste Yvonne, ben ook op zoek om Apoquel via internet te bestellen . Bij verschillende aanbieders wordt om een recept gevraagd . Omdat ik op gespannen voet sta met mijn da wegens sterfgeval van 1 van mijn honden wil ik daar niet meer naar toe. Kan je mij de naam geven waar je Apoquel besteld.

   6. Hoi Ivonne.

    Ik zou graag het adres van je willen hebben want als het echt om hetzelfde middel gaat is dat de helft! Apoquel 16 mg.

    Met vriendelijke groet.
    Gary

   7. Hoi ivonne ondanks dat je bericht al 4 jaar oud is Weet niet of je Apoquel nog gebruikt? Maar ik heb ze momnteel 20 voor 61 euro kun je mij het adres geven waar jij ze koopt >
    Vast bedankt Rob Nieuwenhuizen

 2. Hey Aniet, ben aan het zoeken naar Apoquel en kom jou verslag tegen. Miss ff teruglezen want je wist het vanmiddag allemaal niet meer precies 😉

  Ik ga iig aan de slag met alle gevonden informatie!

  Groetjes en tot de 28ste xxx

 3. Goedemorgen,
  Een jaar geleden na veel, diarree, spugen, jeuk en ziek zijn is onze Engelse Stafford (nu bijna 7) overgegaan op hypoallergeen voer van Canex. ( geen ander brokje, koekje of botje krijgt ze).Het spugen en de diarree stopten maar de jeuk bleef. Na vele onderzoeken het afgelopen jaar waaronder diverse huidschraapsels en bloedonderzoeken ivm jeuk, kreeg onze Summer een lage dosering Prednison dat werkte. Tot Summer ziek werd heel ziek, bij MC Amsterdam werd door dmv een echo door de internist vastgesteld dat onze Summer, alvleesklier- maag en buikvet ontsteking had. Met een hond die meer dood dan levend was, met medicijnen naar huis. Na het halen van speciaal voer (sanimed) bij onze dierenarts, belde hij op om te vragen of Summer een dagje bij hun aan het infuus mocht? Dat hebben wij gedaan gelukkig , en met het speciale voer en de medicijnen knapte Summer zienderogen op! Alleen de jeuk kwam na het stoppen met de Prednison, en ondanks het speciale voer in alle hevigheid terug. Sanimed voer is hypoallergeen, lichtverteerbaar en vetarm daardoor kreeg Summer een hele droge schilferige huid. Ja op adviezen speciale, spray, olie en shampoo getest maar niets hielp tegen de jeuk. Als wij niet thuis zijn heeft Summer een Conficone kap om, tegen het stukbijten van haar poten, en het stukkrabben van haar oksels, en we behandelen alles met honingzalf, en haar pootjes masseer ik met mentholpoeder. Maar zo’n jeuk hebben is verschrikkelijk en ook zielig omdat je haar steeds tot de orde moet roepen of duwen.
  Vorige week op advies van onze DA begonnen met 2 maal daags een halve tablet 16mg Apoquel (wat eindelijk te bestellen was) en wat zijn wij en Summer blij! Summer is bijna van het bijten en krabben af, en slaapt heerlijk rustig een dag en een nacht verschil ! Dit wilde ik graag even delen en uiteraard hoop ik dat het zo goed blijft gaan met Summer en dat vele honden er ook profijt van krijgen. Apoquel gaat op gewicht van de hond dus de dosering is voor een grote hond meer dan voor een kleinere, dus ook duurder.

  1. Hoi Lettie wat fijn dat het goed met Summer gaat en dat de Apoquel doet wat hij beloofd….ik heb ze nu eindelijk ook kunnen bestellen en hoop dat Daisy net zoveel baat bij dit medicijn heeft dan Summer… Een gelukkige hond daar worden ook wij gelukkig van 🙂

   Groetjes Anita

 4. Ik heb vorig jaar maart een hondje geadopteerd uit spanje , vanaf dag 1 had hij veel jeuk krabben , likken bijten . Enorm veel haaruitval , we,zijn meteen naar de DA gegaan . We zijn nu meer dan een jaar verder en we hebben alles geprobeert , speciale voeding ook sanimed , neoral , prednisolone , ketofungul , en heel wat antibitica , niks werkte , nu 4 weken terug begonnen met apoquel , 1 tablet van 16 mg per dag , en eigenlijk vanaf dag 1 een grote verbetering , ik was zo blij , maar durfde niet teveel hopen . Na 2 weken moesten we nog maar een half tabletje geven , nu zijn we daar 2 weken mee bezig en we zijn terug naar af , oksels helemaal open billen en liezen kapot en rood en weer de hele dag krabben likken bijten , morgen terug naar de DA . Ik betaal nu 221€ voor 100 stuks . Lijkt me goedkoper dan sommige onder jullie , woon in Belgie .

  1. Hoi,

   Dit hoor je heel veel je zou op een keer kunnen afbouwen, maar in de praktijk werkt dit niet echt.
   Daisy heeft nu ook Apoquel en het werkt perfect ik ben ook zo ontzettend blij, maar dat afbouwen gaat denk ik bij haar ook niet lukken.
   Ik hou er ook rekening mee dat ze haar hele leventje op de Apoquel zit…
   Maar 100 tabletten voor 221,– euro is zeker niet duur ik betaal 244,– euro.

   groetjes Anita

   1. Hoi anita , nee dat afbouwen gaat niet echt goed , maar mijn hondje weegt 13 kg , dus is 16 mg apoquel redelijk veel . Ga nu ipv een half 3/4 van een tablet geven en hopen dat het terug beter gaat dan . Binnen een paar weken gaan we naar italie , en toen we er vorig jaar waren had hij helemaal niets last hopen dat het dit jaar ook goed gaat . Daar zou ik dan wel maar een half tabletje willen geven . Ik word er zo moedeloos van , en vind het zo erg voor hem . Groetjes katia

    1. Hoi Katia,

     Ja ik herken het 🙁 zodra je maatje zich niet lekker voelt dan ben je zelf ook niet blij…hopelijk werkt de 3/4 werken apart hé dat ze in Italië geen last hebben komt waarschijnlijk door het mooie weer en gezondere lucht…

     Heel veel beterschap

     Groetjes Anita

 5. Apoquel en Atopica zijn verschillende medicijnen. Het werkingsmechanisme is anders: Apoquel werkt in op de overdracht van de jeukprikkel naar de zenuwen, Atopica werkt meer op het niveau van de ontstekingscellen in de huid die de jeuk en ontsteking veroorzaken. Apoquel is waarschijnlijk een betere keuze voor honden die vooral heel veel jeuk hebben, Atopica voor honden die ook veel huidontsteking hebben. Zelf merk je vooral dat Apoquel sneller werkt dan Atopica: binnen een halve dag al.

  1. Hoi Helga,

   Thanks voor de heldere uitleg daarom kon Daisy dus ook niet tegen de Atopica en nu met de Apoquel gaat het super en net wat je zegt
   in 1 dag is er al 100% verschil. Af en toe krabt ze nog maar i.p.v. 60x op een dag nu nog maar 2x en ik denk dat dit zelfs
   automatisme is 🙂

   Groetjes Anita

 6. Prijzen vergelijken heeft weinig zin. Je kunt namelijk (als het goed is) niet zo maar Apoquel bij een andere dierenarts halen. Dan zal die op z’n minst je hond moeten hebben gezien hetgeen ws. een consult kost (met vooraf overleg misschien niet maar dat hangt van de dierenarts af) Bovendien, wat heb je aan een paar euro winst als je het halve land door moet om het te halen of het moet laten opsturen. Dan ben je het voordeel toch meteen kwijt?
  Maar goed, ter volledigheid: bij DK Hoograven in Utrecht zijn de prijzen als volgt:
  3.6 en 5.4 mg 20tabl: 25,-
  3.6 en 5.4 mg 100 tabl: 115,-
  16mg 20 tabl: 48,40
  16mg 100 tabl: 220,-
  Dat zijn zo te zien nette prijzen, maar nogmaals, als je er eerst op consult moet of het is ver weg dan levert het je geen voordeel op.

  Groeten, Guus

  1. Goedemorgen Guus,

   Bij mij heeft dit zeer zeker zin gehad 🙂 Ik begon met 50 tabletten van 16 mg voor 189,– en nu betaal ik er 122,– euro voor.
   Natuurlijk betaal je één keer de consult maar daarna profiteer je elke maand van het lage bedrag want de consult is maar eenmalig en voor
   de medicijnen een heel leven… 🙂 Dus blijf aub rond kijken want het loont zeer zeker..

   groetjes Anita

 7. Ik heb zelf een hond met allergie, jeuk, eczeem, krabben, schuddende kop en daardoor lusteloosheid. Ik kreeg steeds Prednison 20 mg, later Apoquel. Dit zijn allemaal middelen die de symptomen bestrijden, maar niet inwerken op de oorzaak. Daarom heb ik een homeopathische dierenarts in Kelpen geraadpleegd die mij dermacur en allergicur met goed resultaat heeft voorgeschreven. Daarnaast nog digesticur en speciale voeding waardoor de stofwisseling van de hond aanzienlijk is verbeterd. De vacht wordt mooier en de hond is in een veel betere conditie. De natuurlijke weerstand is versterkt. Ik kan het iedereen ter overweging aanraden.

 8. Mijn hond (Jack Russel) van 14 jaar heeft nu pas huidproblemen met jeuk.
  Apoquel 5,4 Mg 2xdd gegeven en geleidelijk aan gaan de huidafwijkingen weg. De jeuk meteen. Nu naar 1xdd. Gaat goed, maar zodra ik haar zie krabben komt er weer een bij.
  Betaal 28,50 voor 20 stuks

  1. Hoi Marian,

   Fijn dat het goed gaat! Ik zelf vond het ook even spannend toen ik naar 1x per dag moest gaan….Daisy ging wel krabben, maar niet zoveel als eerst.
   Ik heb toen de dosis van 1x daags iets verhoogd en dit ging perfect 🙂

   groetjes Anita

  2. hoi Marian,
   Wij hebben een cairn terrier van 5 jaar oud.
   Ons hondje heeft 60 verschillende allergieen.
   Wij gebruiken al een paar maanden Apoquel van 5,4 mg en ook krijgt zij om de 2 weken een spuit bij de dieren arts. dat duurt een jaar. en dan is het afwachten op de jeuk helemaal weg is,
   ik betaal voor 20 pillen € 40,70.
   Gelukkig krijg ik wat terug van de verzekering.
   Die spuiten kosten voor een jaar € 500,00.
   Dat is heel veel. Ons hondje krijgt 1 pil per dag. De jeuk is nog lang niet weg.

   1. Hoi Nel,

    Wat vreselijk voor jullie vriendje 60 verschillende allergieën is zeker erg veel en moeilijk te bestrijden.
    Ik heb jammer genoeg niet echt goede ervaringen met de spuiten ze helpen zeker weten maar niet om de hond resistent te krijgen
    maar misschien hebben jullie meer geluk. Hoop ook echt dat jullie kanjer snel jeukvrij is….ik heb een verhaal gelezen van een vrouw
    die ook een hond had met veel allergieeen die per dag 1 tablet prednison erbij gaf – zij moest haar hond ook elke maand spuiten –
    en na 2 jaar was de hond bijna jeukvrij misschien iets over na te denken al is
    prednison ook niet echt goed, maar jeuk is veel erger.

    Groetjes Anita

 9. Hallo, ook wij gebruiken Apoque met goed resultaat. De jeuk bij Lady is volledig weg gelukkig. Ook is de huid gesloten en niet meer rood. Het enige wat blijft is de geur…alsof ze een jaar in een gympie heeft gewoond. Een zweetvoeten/kaas geur. Ik lees daar weinig over. Sociaal gaat Lady daarom achteruit want kan niet meer op de bank. Iemand met de gouden tip? Duidelijk is wel dat het van binnenuit komt…shampoo helpt niet/tijdelijk. Het zijn de gisten die ruiken…

    1. Hoi Lisa,

     Sorry dat ik zo laat antwoord ja deze werkte perfect alleen ouderdom heeft het gewonnen en Diezel is in September overleden.
     Maar Biergistpillen is goed voor bloed en vacht het werkt zuiverend. Diezel heeft hier heel veel baat bij gehad.

     Groetjes Anita

     1. Waar is die biergist pillen te koop me hond heeft prik gehad vind het erg diur 160 permaand pretnison is elke 14 dagen en hij werd er dik van maar wij weten van de jeuk niet meer eat we moeten geven weet iemand hier wat hij is een xxl bull

  1. Reinalda beetje late reactie maar wat ontzettend sneu om te lezen dat de hond daadoor sociaal minder mee doet. Een gewone shampoo werkt niet, je hebt een shampoo tegen gisten en schimmels nodig bij dit soort huidproblemen! Omdat hun huid niet gezond genoeg is om zich hier tegen te beschermen, moet je ze er vanaf wassen met speciale shampoo. Op advies van de dermatoloog hebben wij Malaseb gekregen voor onze atopische hond. 2x achter elkaar wassen en de tweede x laat je het 10 min intrekken, goed afspoelen en met een vezeldoek afdrogen. Bij opvlamming elke week wassen en als onderhoud eens per maand. Ook huidsupplement Coatex capsules om de huidbarriere te versterken en lipides aan te vullen (ook tegen schilfers/droge huid). Zalm olie oid werkt niet, heb van alles geprobeerd maar Coatex capsules is het enige wat zijn vacht en huid echt soepel en glanzend maakt.
   Daarnaast speelt voeding een hele grote rol voor het afweersysteem, sowieso geen granen! Mijn hond deed het super op kvv zonder gevogelte en zonder rund. Helaas nu ook chronische nierziekte en op nier brok die vol granen zit :/, terug hevige jeuk en constant oor ontstekingen.. Zelfs de Apoquel heeft moeite om het te onderdrukken omdat het alles bij elkaar te veel allergenen zijn. geen entingen, geen chemische vlooienmiddel en geen wormkuur als het niet nodig is, allemaal een onnodige aanslag op het immuunsysteem!
   Voor de Apoquel betaal ik nu €85 voor 60 tabletjes van 5.4mg.
   Vorige maand was het nog €10 goedkoper😖

 10. ik heb het van de dierenarts voor 100 stuks 16 mg betaal ik 257,61 ik begrijp niet waar die prijsverschillen in zitten lelystad dierenartsen Lelystad de kempenaar

 11. Onze vorige cocker spaniel had ook atopie. Hetzelfde waar jouw hond allergisch voor is plus nog wat pollen van grassen en onkruid. Wij hebben toen ook de Artuvetrin gespoten, het heeft zijn leven draaglijk gemaakt, alleen in de zomer eventjes een piekje met jeuk, verder ging het heel goed. Onze dierenarts wilde de test zelf doen, en ik heb er op gestaan dat hij naar een dermatoloog ging. Uiteindelijk de beste keus, omdat mijn (toenmalige) dierenarts het in eerste instantie aanstellerij vond dat hij zich helemaal stuk zat te krabben. Een ander medicijn dan prednison was er niet en ik wilde dat dus niet blijvend geven.

 12. IK heb het een en ander gelezen over de Apoquel 16 mg.
  voor zover ik het begrijp is Ivonne het goedkoopst uit met 30 tabl voor 39,90. Nu weet ik niet of dit in Belgie is.
  Anders zou ik ook heel graag de link ontvangen maar via wie precies??? ik denk Anita. Ik betaalde 55,00 euro voor 14 tabl van 16 mg via mijn dierenarts.

   1. Kijk naar de mg….minder mg is goedkoper natuurlijk, verbelijk de mg met elkaar en niet minder of meer mg, daar is ook de prijs naar……van de week nog gekoxht bij de dierenarts, helaas hadden ze de verpakking van 100 tabletten van 16 mg niet, dan werd dat goedkoper, helaas heb ik de verpakkingenvan 20 gehad, twee x 40 tabletten van 16 mg voor 115 euro, gelukkig verzekeringswerk….ben verzekerd.

 13. Beste lezers, mijn Tibetaanse Terrier van 10 jaar heeft al zes jaar extreme jeuk. Ze kon er nachts niet van slapen. Van alles getest en zij is allergisch voor diverse mijten en pollen. Diverse medicatie gebruikt. Op aanraden van dermatoloog in Gent ook prednison gegeven maar de bijwerkingen waren enorm.
  Nu sinds een half jaar APOQUEL 5,4mg en het gaat fantastisch. Tevens was ik haar regelmatig met zwavelteershampoo van Jean Peau.

  Apoquel bij DA Visdonk te Roosendaal: 100 stuks a. Eur. 107,-

 14. Hallo iedereen, ik woon in België, maar ben nu in Spanje voor 2 maanden. Ons hondje neemt ook Apoquel, wel maar 5,4 mg. Had er te weinig meegebracht, en heb ze gekocht in Spanje op het internet: http://www.perrogato.net/. Ik heb voor een doos van 100 tabletten 95 € betaald. Voor een doos van 20 tabletten van 16 mg betaal je hier 46,14 € IVA incluído.
  Groetjes, Chris

 15. Hai, onze Bella kreeg als een van de eerste honden apoquel in Nederland, februari 2013 en het werkt super. Ze stond op 1,5 tablet van 5,4 Mg per dag maar ik koop nu de 16 Mg en breek deze doormidden dus halve tablet per dag. Dat scheelde enorm in de kosten!
  Ik haal ze bij de dermatoloog in Dordrecht ( E2,40 per tablet) want onze dierenarts in Maasland is schandalig duur (E 2,80 per tablet).

 16. Hallo allemaal, onze amerikaanse stafford van bijna 9 jaar gebruikt nu bijna twee jaar 2 Apoquel tabletten per dag. Voor die tijd had hij Ecuphar tabletten( prednison) omdat hij een zware multi-allergie heeft wat zich al openbaarde voordat hij 6 maandjes was. Likken en bijten op de poten, sleetje rijden, jeuk onder zijn kin. Wij hebben na de Ecuphar tabletten( die na 6,5 jaar niet meer werkten en de schimmels en gistplekken kwamen door de huid heen) de Atophica geprobeerd, een vloeibaar goedje waar hij niet goed op reageerde, onze hond was misselijk, kon amper op zijn benen staan en had krachtverlies( kon niet eens meer op de bank springen). Gelukkig kwam op dat moment de Apoquel op de markt maar door de lange voorgeschiedenis met de prednison werkt ook de Apoquel niet goed meer, hier heeft onze dierenarts ons voor gewaarschuwd, we gaan morgen weer overleggen en hopen op een wonder , gr Natascha

  1. Hoi Natascha,

   Wat erg dat ook de Apoquel niet meer goed werkt…ik duim met je mee voor een wonder. Het is vreselijk om te zien hoeveel last je maatje heeft met zoveel jeuk.

   Groetjes Anita

   1. Dank je wel Anita, in overleg met de dierenarts wordt er vrijdag een bloedonderzoek gedaan en gaan ze huidafkrabsels maken om te kijken of hij soms Demodex mijt heeft, jullie horen nog van mij xxx

 17. Het lukte niet om de reactie te plaatsen:
  ” Dubbele reactie ontdekt: het lijkt erop dat je dit al hebt gezegd”. Ik weet van niks.
  Via internet,
  APOQUEL 16 mg Filmtabletten f.Hunde 100 St
  €186,98

 18. Hallo zat net deze topic te lezen mijn hond heeft het 2 jaar lang goed gedaan op de apoquel zij heeft mij allergie en pollen ….verleden jaar zomer moest ik haar dosis verhogen na de zomer ging het weer goed dit jaar op dubbele dosis er dwars doorheen krabben en bijten nu is er sinds dit jaar een nieuw middel genaamd cytopoint injectie ze heeft de eerste een maand geleden gehad en resultaat is binnen 12 uur compleet jeuk vrij tis wel duur maar het werkt !!!

  1. Hoi Esther,

   Ik ben hier ook heel bang voor dat onze Daisy op een keer resistent is voor de Apoquel. Haar broer heeft dit ook meegemaakt en zijn leventje was niet hondswaardig meer. Fijn dat er nu een injectie bestaat en ik zal hier zeker naar grijpen als Daisy weer jeuk en pijn krijgt.

   groetjes Anita

 19. hallo,
  mijn hond heeft ook erg veel last van de jeuk. ze heeft nu 2x een prednison spuit gekregen maar ik wil nu ook over op apoquel. jullie reacties geven mij lig goede hoop dat dat gaat werken. wij lagen s nachts echt wakker omdat de hond beneden zo aan het krabben was. wij waren ook ten einde raad omdat we zelf ook bijna de hele nacht niet sliepen. ik vind het idd wel een dure kwestie. mijn hond weegt 44 kg. maar de jeuk is ook erg zielig voor de hond. ze lag s,nachts helemaal te hijgen van het krabben.
  ga apoquel zeker proberen.

 20. Hoi dames hebben jullie citopoint al geprobeerd? Ook dat is nieuw. Wel prijzig! Injectie van 84 euro per maand voor een hond van 17,25 kilo.
  Heel veel honden helpt het. Maar de vraag is bij onze hond nog hoe het zal gaan.
  Je moet wel elke maand of rond de 8weken prikken.

  1. Hoi Natasha,

   Nee Citopoint ken ik niet en ben heel benieuwd of dit helpt. Tot nu toe helpt Apoquel nog steeds heel goed en net wat je zegt 84 euro voor een hond
   van 17,5 kilo is best heel prijzig. Maar ik ben heel benieuwd naar jou bevindingen.

   groetjes Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.