Drachtkalender

Jammer genoeg is het niet gelukt en is het een schijndrachtkalender:

ToAn Binti Ziva David X BJ Cobus!

4 november ’15 is het zover Ziva staat als een huis en mag gedekt worden. We hebben weer voor Cobus gekozen omdat de combinatie Ziva en Cobus super is. De kids van deze twee zijn nu ongeveer 17 maanden en zijn allemaal heerlijke gezonde lieve boerboelen geworden. Ze hebben het karakter wat ik graag in een boerboel zie namelijk lief voor mens en dier, maar bewaken het gezin met hun hart en ziel. Alleen als het baasje zegt het is goed dan zijn het geweldige gastman/vrouwen.

Ook leven alle boerboelen in een woonwijk waar ze het reuze naar hun zin hebben, zolang ze maar bij hun baas mogen zijn. Daarom twijfelde ik geen moment om Ziva weer aan Cobus te koppelen.

We hebben voor het dekken weer KI gekozen en dit keer werd het de microscopische KI dan hebben ook de langzame kampioenen een kans om pup te worden. Het zaad wordt direct in de baarmoeder gespoten, dus ze hoeven er niet heen te zwemmen – . -Voor sommige baasjes is dit heel prettig want dan is de kans op een luie boerboel heel groot-. Lekker makkelijk dan hebben ze alle tijd om een geschikte eicel uit te zoeken –en geloof me dat is heel belangrijk, want op elke eicel past een spermazaadje 😉 -.

Ik heb er weer reuze zin in 🙂

De timing voor het dekken was perfect en het zaad is van super kwaliteit dus dit moet volgens Daan de dierenarts een succes volle dekking moeten zijn. Maar natuurlijk kan er nog van alles fout gaan, maar dat zou dan echt door Ziva komen en treft Cobus geen blaam.

Natuurlijk wil ik voor jullie en mezelf weer een leuke drachtkalender maken alleen het enige is toch wel dat je nooit zeker weet of het een dracht of schijndracht kalender gaat worden. Jammer genoeg heb ik deze al een keer gemaakt. Maar om het geheel toch een positieve draai te geven “tot 28 dagen is Ziva in mijn ogen zo drachtig als het maar kan” en daarna zien we het wel weer.

Je ziet er niets van maar er wordt keihard gewerkt in dat mooie buikje van haar 🙂 Ze is nu alweer vier dagen zwanger…..

De drachtkalender:

 

Dag 1 – Dit is de dag van de dekking! De spermatozoïden die                                     zwemmen zich rot door de baarmoederhals. Alleen deze                           spermacelletjes hebben geluk want ze zijn allang in de
baarmoeder.

Dag 2 – Het spermacelletje zouden nu eindelijk bij de baarmoeder                         zijn beland en zoeken een geschikte eicel. Wauw wat                                   hebben onze spermacelletjes toch een geluk want de rijpe                         eicel hadden ze vast gisteren al gevonden. Maar we doen                           gewoon alsof ze toch een heel stuk hebben gezwommen en                     nu eindelijk hun partner eicel hebben ontmoet.

Dag 5 – De spermatozoïden hebben hun soul mate eicel gevonden                       en de bevruchting vindt plaats in de eileiders die de                                       baarmoeder met de eierstokken verbindt.

Dag 6 – De bevruchten eicellen die nu één zijn verplaatsen zich door                   de eileiders naar de baarmoederhoorns. De migratie gaat                         door om gelijke plaatsen voor de embryo’s mogelijk                                       te maken. Tijdens deze migratie zullen de eitjes groeien tot                       blastocytes. Dit proces gaat een paar dagen door. Als de                             blastocytes 13 dagen oud zijn hebben ze zich over de                                   hoorns verdeelt.

We zijn alweer 14 dagen verder als de volgende fase van start gaat.

Maar ik kan jullie verzekeren dat Ziva zich nu van al deze hectische taferelen in haar buik niets van bewust is. Ze is nu nog pas vier dagen drachtig.  Ze voelt zich wel een beetje vervelend in haar buikje en eet daarom iets meer gras dan normaal. Ziva hoeft daar niet van te spugen, maar vindt het gewoon lekker en gezond. Ze slaapt wel wat meer dan normaal en heeft tegenwoordig de bank als slaapplaats uitgezocht. Normaal gesproken mogen de honden niet op de bank, maar voor Ziva zijn we heel slecht overstag gegaan en nu ze zo heerlijk slaapt, laten we haar gewoon haar gang gaan.

Ziva is vandaag 14 november alweer 10 dagen drachtig. De tijd gaat zoals altijd enorm snel. Er is nog niet veel nieuws te melden. Ons meisje doet zoals altijd en heeft alleen wat meer trek dan normaal. Dit heeft ze altijd als ze drachtig is, maar het zegt nog niet zoveel.

Foto van vorige week vrijdag toen was Ziva 4 dagen drachtig.
Deze foto is vandaag 14 november 10 dagen drachtig. Er is nog niet veel te zien maar dat had ik ook niet verwacht.

Elke week zou ik een foto plaatsen zodat we elke verandering heel snel kunnen aanschouwen 🙂 Dat is toch wel heel leuk en spannend.

Ziva 14 dagen drachtig….de blastocytes planten zich in de baarmoederwand.
18 dagen drachtig 🙂 Nog niet zoveel te zien als ze zo staat…oh wat is dit weer spannend!

Dag 14 t/m 16 – De blastocytes planten zich in de baarmoederwand.                                      Daar groeien ze uit tot embryo’s.

Deze week heeft Ziva alleen maar honger, honger en nog eens honger. Als ik een boterham eet moet ik ontzettend goed opletten dat er geen boerboel naar me opspringt om deze uit mijn handen te snaaien. Natuurlijk heeft ze bij elke keer drachtig zijn deze tik, maar ik verwonder me toch elke keer weer om hoe enthousiast ze is over eten.

Ook is ze weer heel voorzichtig met haar buik en zelfs als ik onverwacht aan haar buik zit, schrikt ze zich wild en kijkt ze me verschrikt aan. Tegenwoordig meld ik het ook even als ik aan haar kostbaar bezit kom :-). Verder gaat alles goed en slaapt ze een gat in de dag.

Dit is Ziva na de dekking lekker aan het slapen want wat er in haar lichaam gebeurt is heel vermoeiend.

Natuurlijk is er niet veel veranderd alleen haar slaapmomentjes zijn ver 10 dubbelt 🙂

Dit is de foto van vandaag nu 18 dagen verder slaapt ze nog steeds heel graag alleen haar buikje is iets boller (tenminste vind ik dan, misschien wens van de gedachte)

Dag 17

Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen.

Dag 18/19

De kiemblazen (blastocyten) nestelen zich in de baarmoeder ze vormen Embryonale blazen. De tepels van het teefje worden zichtbaar groter.

Even een vergelijkingsonderzoek al bewijst dit nog niets maar het ziet er goed uit 🙂

Dag 20

Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Ochtendmisselijkheid is mogelijk door de hormonale veranderingen of door het uitzetten en vervormen van de baarmoeder. Het teefje kan lusteloos lijken. Het kan zijn dat ze minder eet voor een tijdje en af en toe braakt.

Dag 21/22

De teef kan een taaiachtig slijm afscheiden uit de vulva. Dat is het eerste teken dat de dekking is gelukt.

27 november Ziva 23 dagen drachtig en wauw wat ben ik lekker bezig. Natuurlijk twijfel ik weer enorm of Ziva wel zwanger is. Volgens mijn kinderen is mijn “Ziva haar buik obsessie” weer helemaal terug. Ach laat me lekker roep ik gefrustreerd! Als mijn kids me weer eens zuchtend naar me kijken, terwijl ik Ziva haar buik eens goed bekijk.

Al zie je aan haar gedrag dat er toch wel iets aan de hand is in haar lichaampje. Zuchtend en steunend springt ze -zo elegant mogelijk, maar met zo’n buik gaat dit lastig- van de bank om onze twee kemphanen uit elkaar te houden. Mac en Diezel vechten om Ziva haar leiderschap, alleen Ziva is niet zomaar even weg te schrappen.

Daarom gaan we vandaag naar de dierenarts om Mac tijdelijk te castreren. Zo hopen we rust in het kraambed te creëren.

Lees het verhaal over de situatie in huize Elkerbout:

Mac naar de dierenarts

 

De dierenarts vroeg me dan ook of we al iets zien bij Ziva zoals haar tepels! Zijn die al mooi roze……Roze denk ik bij mezelf volgens mij niet en dit uit ik ook heel resoluut tegen de dierenarts.

Thuis aangekomen heb ik er een nieuwe obsessie bij namelijk “de tepels van Ziva”…. En wat blijkt er is zeker een verandering te bespuren 🙂  Kijk en bewonder!

Dit is Ziva op 27 september samen met haar vriendje en papa….haar tepels zijn donker van kleur en haar buik is best flink maar het kan nog veel erger 🙂
Dit is de foto van vandaag 25 dagen drachtig en als ik dit zie dan hoef ik me niet meer af te vragen of ze drachtig is….want wauw wat een buik hij hangt nu al op de grond en haar tepels zijn lichtroze….dit belooft wat voor 2 december bij de echo.

Nog één om het af te leren 🙂

Deze is van 15 augustus 2015 Ziva en Diezel komen net uit het water!

Mijn twee kanjers…
Al mijn kanjers bij elkaar

Natuurlijk hebben we bij de dierenarts gelijk een afspraak gemaakt om de echo te laten maken en we kunnen op 2 december om kwart over vier terecht…spannend!!!

Dag 23/24

Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Inspannende activiteiten kunt u beter nu vermijden. De eiwitten in het voer kunnen verhoogd worden. Het teefje meerdere malen per dag voeden kan helpen.

Ziva 18 dagen drachtig…
Ziva 24 dagen drachtig zoveel verschil is er niet te zien…alles zit goed verstopt in haar buikje…

Bij de vorige zwangerschappen was ze nog weleens zo misselijk dat ze haar eten gewoon liet staan. Nu heeft ze ook nog weleens momenten dat ze zich niet lekker voelt…maar het eten blijft gewoon doorgaan.. 🙂

Dag 25

Een ervaren persoon (een fokker of een dierenarts) kan zeggen door voorzichtig te voelen of ze zwanger is of niet. De ogen en zenuwbanen in het ruggenmerg zijn aangelegd. In dit stadium zijn de embryo’s zeer gevoelig voor afwijkingen. Het teefje meerdere malen per dag voeden.

Dag 26/27

Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Het teefje meerdere malen per dag voeden kan helpen.

Dag 28/29

Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Nu is het de beste periode om te voelen of het teefje zwanger is want de embryo’s hebben de grootte van een walnoot en zijn gemakkelijk te tellen.

2 December 2015 de dag van de waarheid en wat voor een waarheid! De dierenarts heeft heel goed gekeken maar heeft niets kunnen vinden 🙁 Ziva is niet drachtig en kunnen we dit als een schijndracht beschouwen. Heel jammer maar het is niet anders.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.