Een hele fijne training!

Vandaag zijn we heerlijk wezen trainen! Dat is de beste medicijn voor schijnzwangerschappen!

Wij hebben vandaag een nieuwe mijlpaal behaald! Natuurlijk heb ik ook weer een geweldige domme actie uitgehaald, maar dat kan ook niet anders –het zou geen goede dag zijn als ik normaal had gedaan-. Vier honden getraind en mijn zakken waren helemaal leeg na een perfecte training :-). Geen enkele telefoonnummer- van goede hondenscholen, die mensen me graag willen geven als mijn boelen niet in 1x luisteren- hebben we vandaag gescoord terwijl we toch heel wat uitdagingen hebben gehad.

Wachtend tot ik eindelijk de apport weg gooi.

Ziva haar werkdrift is echt grandioos en dit blijkt maar weer toen iemand dacht dat ik met een herder aan het trainen was. Groot was haar verbazing dat het boerboelen waren i.p.v. herders. Om Ziva snel over haar schijndracht heen te krijgen is trainen een hele goede medicijn en ten tweede genieten we hier enorm van.

Lekker apporteren en heerlijke wandelingen met een paar trainingselementen erin is de plan van vandaag. Nu bedacht ik vanmorgen dat ik Ziva ook wel met de trainingsband om kan laten trainen-is altijd handig voor de wielrenners en hardlopers onder ons- zodat ze misschien ook eens los kan als er fietsers in de buurt zijn.

Even wachten hoor…ik kom eraan, ben bijna klaar…

Diezel die ineens last heeft van zijn andere poot, hinkelt rustig met ons mee. Ik besluit eerst te apporteren, zo kan Diezel lekker los rondstruinen en is Ziva haar eerste energie lekker kwijt. Het is lekker rustig en wij vermaken ons prima. Ziva heeft een glimlach op haar bekkie en Diezel die trekt zijn eigen plan.

Als we even later richting dijk lopen hoop ik dat er veel fietsers en hardlopers zijn, want je kan een hond pas corrigeren als ze de fout in gaan. Maar jammer genoeg lopen er alleen maar twee honden op de dijk en als we dichterbij komen zie ik dat het twee teefjes zijn. Diezel die nu helemaal blij is-want hij is gek op teefjes- laat ik al heel snel los.

Diezel op de dijk

Ziva mag ook los en ik zie wel wat er gaat gebeuren! Dit zijn lastige dingen bij Ziva want ze corrigeert heel graag. Eerst gaat ze een kroel bij de bazinnetjes halen- wat de eerste spannende iets is, want hoe reageert Ziva naar deze twee vreemde vrouwen? – en daarna gaat ze Diezel achterna op zoek naar de twee meiden.

Heel voorspelbaar komt ze de roedel van de meiden binnen en ze begint gelijk te schreeuwen “hallo ik ben de oudste en daarom sowieso de wijste en ben dus de baas!” Tja je kan maar duidelijk zijn denk ik bij mezelf. “Hé jij daar! Heb je me niet begrepen! Ik wil dat je naar me luistert!” Schreeuwt mijn dame erop los en de arme kleine teefje rent snel richting haar vrouwtje.

Boven op de dijk wel een oude foto -met Nelis-

Nu is het mijn beurt en ik vertel Ziva even dat ze haar grote bek moet houden. Wauw daar schrikt ze van en kijkt me een beetje beledigend aan. “Waarom doe je dat nou?” vraagt ze me heel verbaasd “zag je niet dat ze bijna onder de indruk van me waren”. “Lieverd zo ga je niet met soortgenoten om”, “Ik heb je sociale vaardigheden geleerd, dus doe er ook iets mee” vertel ik mijn ondeugende chagrijnige teef.

Even gaat het goed en dan gebeurt er iets waardoor ze plotseling weer begint te schelden. “Ziva! Kappen nou” en op dat moment geef ik haar met de correctie band een trilling. Nou reageerde ze goed op mijn stem maar de trilling vond ze niet echt indrukwekkend. Het gescheld is weer even over en terwijl Diezel zich staat uit te sloven voor de meiden –door ineens hele mooie bokkensprongen te maken, en begint te rennen waar Bambi jaloers op is- speelt Ziva nog even voor opper bitch.

Nelis achtervolgd Ziva 🙂 op de dijk

Diezel komt buiten adem weer bovenop de dijk en ik roep Ziva ook bij me, want het is genoeg geweest. Ziva komt gelijk en ik lijn mijn twee boelen weer aan. Net op tijd want er komen twee fietsers en een scooter voorbij gereden en Ziva zegt geen boe of bah. Wauw wat werkt de band goed denk ik nog heel trots.

Ik zeg iedereen gedag en lopen rustig weer terug richting huis. Ziva heeft zich enorm goed gedragen ondanks de scheldpartij heeft ze heerlijk kunnen spelen. Als ze begon te grommen en te brommen stopte ze gelijk als ik haar waarschuwde –doet ze altijd wel maar soms drijft ze een beetje door en krijg ik van de omstanders allemaal de telefoonnummer van een goede hondenschool in mijn handen geduwd. Ik heb zo al een hele mooie verzameling in deze bijna negen jaar verzameld-.

De twee ondeugden bij elkaar 🙂

Diezel die zich zo heeft uitgesloofd hinkt achter me aan en zo wandelen we op ons gemak naar huis. Mac en Daisy waren ook al zo goed vanochtend. Mac heeft de hele weg los mee gewandeld en we kwamen echt van alles tegen zelfs honden dit keer. Het mooiste was toch wel toen we langs een hondenschool liepen en Mac volledig onder commando liep. Daar konden heel veel honden een voorbeeld aan nemen.

Altijd fijn zo’n dag waarop alles gesmeerd loopt en helemaal als je thuiskomt en het blijkt dat de trainingsband uit stond, want ik was hem vanmorgen-hij stond op standje 0- vergeten aan te zetten! Dan weet je dat de honden het dus ook zonder trainingsband kunnen, zolang ik maar heel duidelijk, consequent en zeker van mijn zaak ben :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.