Een milde detox dag 2

Een nieuwe dag met heel veel nieuwe smaken avonturen!

“Getver er drijft een witte dons in mijn water” gruwel ik zichtbaar. Als ik ergens niet van houd is flufferige slijmachtige dingen in mijn water. “Als ik met een lepel nu heel hard roer en klopt dan moet dit toch opgelost kunnen worden, toch?” denk ik terwijl ik als een bezettende in mijn glas zit te roeren. Op dat moment hoor ik in mijn gedachten mijn moeder roepen “Anita moet de bodem er nu echt uit”. Dit riep ze me altijd toe als ik met geweld in mijn thee zat te roeren om het suiker goed te verdelen. Ja ik was vroeger een aardige zoetekauw.

We beginnen met nieuwe moed en nieuwe smaak belevingen aan dag 2

“Elke Juice heeft een nieuwe smaakbeleving en is een avontuur op zich!”

“Oké niet aanstellen en gewoon het glas water met Aloë Vera aan mijn mond zetten en drinken maar” moedig ik me zelf aan. En terwijl ik dit denk voeg ik het daad bij het woord en drink. “Brrr ril ik als de flufferige slijm toch nog niet goed losgeroerd mijn mond in komt. En ik slik snel door zonder hier teveel bij stil te staan. De smaak valt mee die is niet eens vervelend en hier kan ik echt wel aan wennen, zodra alle slijm opgelost zou zijn. Maar enfin mijn glas is leeg en dag 2 is nu officieel begonnen.

Vandaag staan de volgende producten op onze lijst: we beginnen met de Aloë Vera Shot en daarna een juices Wonder Weeds. Halverwege de ochtend een Juices Carrot Care. Begin van de middag een Acerola Shot. In de middag nemen we een juices Boerencool en dan voor het avond eten een Gember shot waar de waarschuwing bij staat dat je het eventueel mag oplossen in water en met een rietje opdrinken. Geloof me zonder water ga je dood zo makkelijk is het. De gembershot is een sterke lever ontgiften en ondersteunt een optimale spijsvertering.

De Juices gaan steeds beter en ik durf te zeggen dat ik ze ga waarderen. Elke juices is weer een nieuw avontuur en is in het begin heel spannend, maar als je ze ontdekt heb en een keer heb geproefd ga je de verschillende groenten en specerijen ontdekken. Waardoor het een positieve smaakbeleving wordt. Samantha daarin tegen is niet zo avontuurlijk ingesteld en kan de juices nog niet echt waarderen.

“Mam moet dit echt?” roept ze als ze de boerenCool juices naar binnen probeert te werken. “Ja Sam natuurlijk moet het, anders gaat het nu al fout” roep ik lachend. Het is echt grappig hoe Sam de juices dringt -zie de foto’s van gisteren. Als het me lukt post ik er vandaag ook een paar. 😊 Laat het haar maar niet lezen 😉-.

Het is gelukt en ik mocht zonder blikken en blozen foto’s maken 🙂

De shotjes daarin tegen lukt Sammy echt niet naar binnen te krijgen. De Aloe Vera en de eerste dag citroen is haar gelukt, maar de rest is een drama. Ze gaat echt letterlijk bijna over haar nek en we hebben besloten dat -over je nek gaan- dit niet de goede manier is om te ontgiften. Wel jammer had graag haar gezicht gefilmd als ze de gember shot ging proberen – ze heeft gisteren een heel klein beetje geproefd en dat was al hilarisch-.

De tweede dag is het ergst las ik in een opbeurende mail van Frecious – ik moet zeggen dat ze je heel goed begeleiden-, maar ik vind zelf dag 2 iets beter gaan vooral ik de weegschaal heel lief vond deze morgen. 1 kg ben ik kwijt! Maar ik ben me ertegen van bewust dat dit alleen maar vocht is die ik kwijt ben. Wauw wat heb ik dag 1 vaak de wc gezien, zelfs op plekken waar ik normaal gesproken niet ga zoals openbare toiletten.

Stoere dame hahaha

Doordat ik één kilo ben kwijtgeraakt word ik alleen maar fanatieker en drink de shotjes – ook al moet ik hier enorm aan wennen. Vooral de gember is buitengewoon een aparte smerige smaakbeleving die ik zeker heel dom vaker wilt proberen- braaf en enthousiast en ik begin zoals ik al eerder opmerkte de juices te waarderen en zelfs ook lekker te vinden. -ja het wordt nog wat met mij -.

Aangemoedigd door het kleine succes gaan Sammy en ik samen sporten. Gisteren lukte het me niet, maar vandaag heb ik weer heerlijk een Disq-training gedaan en 4 km hardgelopen. Dan is het tijd voor mijn “gember shot” waarom ik deze apart benoem heeft een reden. Dit was namelijk een bijzondere ervaring en ik weet nog niet zo goed of dit positief of een negatieve ervaring was.

Wel één die ik zeker nog een keer wilt uitproberen. Gelukkig had ik wel de tegenwoordige tijd van geest om de gember shot in water te doen. Je wilt dit echt niet zo in je mik stoppen volgens mij ga je dan echt helemaal van padje af. Ik doe de gember in het water en neem voorzichtig een slok. Wauw dat voel je helemaal naar beneden glijden en na een halve glas prikkelt mijn hele mond, slokdarm en zelfs mijn maag doet mee.

Als het glas leeg is zijn al mijn smaakpapillen vermoord  en weet ik zeker dat mijn avondmaal smaakloos gaat worden. Mijn maag protesteert en na een bakje thee begin ik voorzichtig met mijn avondeten. Als ik het hele voorval vergeten ben en ik de honden ga uitlaten voel ik pijn in mijn onderbuik. Het blijkt al gauw dat dit mijn blaas is die geleegd wilt worden.

Op de wc merk ik dat door de gember shot het plassen gevoelig is en ik moet gelijk aan het teveel pepers eten denken. Heftig het lijkt wel of ik een blaasontsteking heb – al doet dat veel meer pijn dan dit-. Wat apart en ik ben ook heel benieuwd op de gember mijn lever al goed ontgiftend heeft.

Dag 2 zit er weer op en heb me strikt aan het menu gehouden namelijk hetzelfde als dag 1 dus dit kon niet fout gaan…op naar dag 3 ik verheug me er nu al op!

P.s mijnheer Ron mijn excuses dat ik me belofte heb gebroken. Ik heb toch weer de photo Lab gepromote omdat ik deze foto’s net als onze juices en shots een avontuurlijke beleving is en je nooit weet hoe ze bewerkt wordt. Heel veel plezier met het lezen van dag 2. Een tip scrol gewoon snel door dan zie je de foto’s niet van je kanjers <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.