Een milde detox dag 3

Alweer dag 3 van onze zevendaagse milde Dotex. Ik mis nu toch wel mijn stampot met lekkere jus.

“Hier kan ik wat mee” denk ik als ik de eerste shot uit de koelkast pak. Citroen is iets bekends. Hier hoef ik niet aan te wennen dit is een smaakbeleving van ouds. Dit is een dagelijkse routine van jaren. Elke ochtend drink ik een glas lauw/warm water en het liefst warm met 1 uitgeknepen citroen. Yeeh vandaag even geen onindentificeerbare goedje en daar was ik na al die dagen echt aan toe.

“Waarom zit er nergens banaan in? Dat maakt alles veel lekkerder! Vind mijn dochter!”

“Jeetje ma kunnen ze er geen banaan in doen” roept mijn dochter nu al voor de zoveelste keer. “Ja dat is wel jammer lieverd banaan maakt alles lekkerder” zeg ik lachend. Maar nee er zit geen banaan in de juices, tenminste ik heb deze nog niet in de ingrediënten lijst gezien.

Vandaag staan er de volgende juices en shots op het programma: We beginnen zoals ik jullie al vertelde met een heerlijke “Citroen shot” met lauw/warm water. Fijn want met koud water vind ik dit echt niet lekker. Daarna de juices “Orange Glow” en aan het einde van de ochtend “Daily Digest”.

Daarna nemen we een heerlijke “Broccolikiemen Shot” die echt naar modder en gras smaakt. Dit is echt even wennen, maar dat geld voor meerdere shotjes en juices. Daarna de “Heart beet” die ik verbazend lekker vind. En daarna de laatste shot voor vandaag “Kukuma shot” die is ook echt wennen.

Shake van Soja melk, banaan, havermout en kaneel – pro dieet –

Deze dag vind ik toch wel een beetje lastig al kan ik heel goed om dagelijks 2x een shake te drinken. Ik begin nu toch wel echte avond eten te missen. Al is het wel heel grappig om allemaal soepen te verzinnen. Vandaag staat zoete aardappelsoep op het programma en ik ben heel benieuwd hoe dit gaat smaken.

Samantha is vandaag vrij en eet logisch met me mee en komt op het grandioze idee om er Feta kaas in te doen. Heerlijk eindelijk weer eens een hartige beet. Al merk ik dat ik nog geen enkele moeite heb om geen vlees te eten. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat Ron en Nicky heerlijke kipreepjes aten en dat zag er toch wel heerlijk uit.

Misschien moet ik toch eens een slimme zet doen en op mijn menu lijst kijken wat ik nu wel en niet mag. In grote lijnen heb ik dit wel in mijn hoofd zitten, maar ik heb het idee dat ik wel een heel klein lijstje heb onthouden. Ja ik snap nu best wel dat er heel veel mensen verbaasd zitten te kijken en denken “Wauw dat is lekker dom”, “misschien kan je veel meer eten dat dan je nu doet”. En dat blijkt ook te kloppen, want we mogen heel veel vis soorten en daar verheug ik me nu al op.

“Schat we mogen lekker zalm” roep ik verheugd naar mijn dochter. “Oh en ook lekker haring” gil ik nog harder. “Dat gaan we morgen eten” vertel ik haar vrolijk en heb er nu al zo’n zin in. Ondertussen verzint Samantha van alles om toch koffie te mogen drinken. Ik kan me ook voorstellen dat dit wel een dingetje is “geen koffie te mogen drinken”. Daarin tegen heb ik het wel reuze easy al zeg ik het zelf.

Zelf drink ik al jaren Jasmijn thee met honing en dit staat beide op de groene lijst van producten die mogen. Koffie staat hier uiteraard niet op die staat op de rode lijst met producten die niet mogen.

Ook mijn soja melk staat op de groene lijst en Samantha haar koeienmelk staat op de rode. Overdag hoef ik dan ook geen concessies te doen en Sammy continu. Nou is Sammy haar leven al een circus van concessies omdat ze een Gluten allergie heeft, waardoor zomaar even je tanden in iets zetten “not done” is.

Ook Samantha gaat er geleidelijk aan, aan wennen. Behalve de shots die is “not done” voor mijn dochter.

Natuurlijk zijn er mensen die roepen “oh maar je kan heus wel af en toe zondigen”. Maar met een Gluten allergie is dit killing. De pijn en misselijkheid is zo erg en heftig dat je dan niet meer kan functioneren. De pot is in deze dagen dan ook haar beste vriend, dus je let na zo’n aanval echt wel op wat je wel en niet kan eten.

Wat me wel opvalt is dat mijn opvliegers deze dagen erger worden en dat vind ik dan wel weer jammer. De ene keer heb ik het zo warm dat binnen zitten niet te doen is. Dus dan gaat de schuifpui of raam open en daarna krijg ik een koude rilling over me net alsof ik na het sporten bezweet buiten sta. Echt heel vervelend en vooral omdat in zo’n koude periode ik een trui aan ga trekken, om die na de volgende hitte aanval weer te verruilen voor een halter shirtje.

Proost!!

Als ik ’s avonds op de bank zit met mijn koppie thee met honing de Voice of Holland kijken ben ik weer uiterst tevreden. Ja dag 3 van de milde Detox zit er weer op en we verheugen ons op dag 4. Want we gaan ons verwennen met Zalm en Haring mmmmm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.