een milde detox dag 6

Dag 6 het einde is in zicht! Fijn dat het weer gewoon een werkdag is, dat is voor mij zoveel makkelijker 🙂

Na een heerlijke relaxe avond vol met mooie heerlijke dromen werd ik uitgerust wakker. Snel eruit met een beetje kriebel in mijn maag omdat ik naar de dokter moet. Als ik twee uur later bij de dokter vandaan kom ben ik enorm opgelucht hij voelde wel iets raars, maar dit bleek er al lang te zitten en zag er niet verontrustend uit. Verder zag alles er goed uit en vertelde me wel als ik weer zoiets voel dan moet ik direct terug komen, maar voor nu ben ik kerngezond.

“Easy peasy lemon squeezy”

Fijn dat is altijd prettig om te horen en we gaan dan ook dag 6 in van onze Milde Detox. Om zo’n kuur te doen is het handig om gewoon te werken, want dan heb ik totaal geen tijd om aan lekkere dingen te denken. Op deze dagen denk ik alleen maar “OJa het is wel handig om te gaan eten, want anders val ik om”. Te vaak mis ik een maaltijd en dat is niet helemaal hoe het hoort. Daarom ben ik nu best blij dat ik alleen maar flesjes groente hoef te drinken i.p.v. hele maaltijden naar binnen werken.

Ik leef op werkdagen ook het vaakst op dieet shakes natuurlijk ook om op gewicht te blijven, maar vooral omdat je zo alle voedingsstoffen en vitamine’s binnen te krijgen. Harstikke handig en vooral lekker eenvoudig. Voeg daar de shotjes en juices bij en je hebt een heerlijke milde detox dag. easy peasy lemon squeezy! Zal ik maar zeggen.

Samantha vindt het heel lastig om de laatste loodjes af te leggen en krijgt de juices maar moeilijk naar binnen. Ze ziet de nut er niet van in en ik snap dit heel goed. Zelf vraag ik me dit ook herhaaldelijk af, maar ik vind dit sowieso een hele goede periode om te zien waar mijn valkuilen zitten. En geloof me er zijn een hele boel valkuilen waar ik steeds bijna in kukel.

Ten eerste vind ik het jammer dat de flesjes niet gewoon in de winkel te verkrijgen zijn zodat ik overdag gewoon verder kan gaan. Ja jullie lezen het goed ik vind sommige varianten lekker en ik snap zeer goed dat dit goed voor je is. Maar ik weet van mezelf dat ik de flesjes op internet bestellen niet lang volhoudt. Te veel moeite en dat doe ik misschien twee maanden en dan houd het op.

Aan de andere kant heb ik wel een beetje door wat ik moet veranderen aan mijn eetgewoonte en dit is gelukkig niet echt veel, dus dat scheelt. Een week geen vlees is best een goed idee en ik heb gemerkt dat ik vis ook heerlijk vind en ik dan totaal niet gefocust ben op een stukje vlees bij mijn eten.

Ook meer gerechten met verse producten bereiden is best goed en aan te raden. Dit doen we veel te weinig. Hoe makkelijker hoe beter, maar niet gezonder dus dat is best een dingetje om aan te werken. Ook zoetigheid is een dingetje en daar wil ik toch wel wat minderen. Nu is dit gelukkig geen groot dingetje, maar minderen is best goed.

Fijn is het te weten dat ons leefpatroon nog niet eens zo ontzettend dramatisch is en dat is heel prettig. Van Samantha is het logisch dat zij dit echt niet zo leuk vond, maar dat weet je nooit van te voren. Samantha heeft een gluten allergie en moet al zo goed opletten wat ze eet. Ook de keuze mogelijkheden zijn beperkt dus zij kan al niet zomaar even een koek halen bij de bakker of supermarkt.

Ook met eten gebruikt zij al heel veel verse producten en is sowieso veel bewuster bezig dan ik. Wij merken dan ook niet zoveel tijdens onze Detox en hoeven alleen maar onze favoriete producten te missen en dat is toch wel onze spinazie alla creme en onze balletje gehakt, shoarma of verse worst.

Wat dacht je van onze stamppot met jus tja dit zijn producten op onze rode lijst.

Maar genoeg geklaag over dingen die niet mogen en hoe we onze levensstijl aan moeten passen.

Nog 1 dag te gaan en dan is onze Detox dagen voorbij en één ding weet ik wel dit had ik niet willen missen en ik denk eraan om dit 1 a 2x per jaar te gaan doen. fffffffffffffff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.