een Milde detox dag 5

Dag 5 begint jammer genoeg weer met vele angstbelevingen. Maar de milde detox gaat goed en ik heb daarin tegen niets te klagen.

Huilend hang ik de telefoon op. Dit is de ontlading die eruit kwam en ik ben blij dat ik toch even de mening van een deskundige heb gevraagd deze ochtend. Na weer een vreselijke nacht waarin ik continu trillend over mijn lichaam wakker werd. Ik weer zoveel keer bijna ben doodgegaan ( mensen bekend met hyperventilatie weet waarover ik het heb). En echt ik heb nu wel door dat er iets niet goed zit en ik naar de dokter moet, maar om me dan onbewust zo druk te maken is toch wel heel erg triest van mezelf..

Als ik mijn hondenuitlaat ronde heb gehad houd ik het niet meer uit en bel de huisartsenpost. We komen samen tot de conclusie dat we het beste tot morgen kunnen wachten om naar mijn eigen dokter te gaan. Behalve als ik vandaag ineens enorme pijn krijg dan moet ik direct langskomen. Op de vraag of het echt geen kwaad kan om tot morgen te wachten, was haar antwoord heel stellig: “Nee dit kan echt geen kwaad”.

Maar enfin ik dwaal af want dit heeft natuurlijk helemaal niets met mijn detox te maken en ook al dacht ik vanmorgen “ik voel me zielig ik ga me tegoed doen aan allemaal lekkere dingen”, doe ik dit natuurlijk niet en heb mijn eerste shotje al achter mijn kiezen. Een eenvoudige citroen shot en daar was ik zo blij mee. Even iets normaals dat is en blijft prettig -wat zijn we toch gewoonte dieren-.

Dit is wel het moment om eindelijk eens rustig aan te doen. Even niet sporten en vooral een dag om lekker te niksen, wat ik toch best lastig vind merk ik al snel. Dan toch maar even iets in het huishouden te gaan doen. Ook koken is een welkomen afleiding en zo rommel ik lekker de dag door.

Voor jullie is dit heel saai want ik heb niet zo veel om te vertellen. Het is wel moeilijk om me vandaag lekker te buiten te gaan aan allerlei lekkere dingen, maar gelukkig is mijn “ik wil slagen drang” groter dan “ik kap ermee”.  Dit zit gelukkig goed in mijn genen gebakken. Van mijn vader heb ik de verslaving Gen geërfd al had mijn vader ook een hele goede doorzetting Gen – al gebruikte hij deze af en toe een beetje fout en dit zeker in betrekking met het alcohol-.

Mijn moeder heeft zeker weten het “geef nooit op Gen” en zeker de “doorzetting Gen” ontbreekt bij haar niet. Dit heeft ze deze periode weer goed laten zien. Hoe zij is opgekrabbeld na haar ziekte en zich door haar lichaam niet op haar kop heeft laten zitten en nu weer gezond door het leven gaat is bewonderenswaardig en daar kunnen we alleen maar heel veel van leren.

Het is soms best lastig om beide Gen’s te bezitten, omdat je soms heel sterk in je schoenen moet staan om of van bepaalde dingen af te blijven, of om sommige dingen – wat je van jezelf moet doen anders faal je- niet te doen. Gelukkig kan ik mezelf dan ervan overtuigen om door te gaan en je niet op je kop te laten zitten door die ene vervelende gen.

Jullie kunnen je dan ook wel voorstellen dat ik best heel tevreden ben met mijn verworven genen al is deze af en toe best vermoeiend 😊. Maar voor nu is deze best handig, want ik ga trouw aan mijn Shotjes en Juices. Ook mijn middageten die bestaat uit twee hard/zacht gekookte eieren en maiscrackers is weer van partij.

Het was een hele rustige dag en we sluiten dag 5 met een goed gevoel af. Hopelijk heb ik een rustige nacht dit zou wel zeer welkom zijn. ffffffff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.