Een Milde Detox dag 1

Dag 1 van mijn 7 daagse milde detox! Lekker samen met Samantha ontgiften 🙂

“Getver! Oh moet dit echt!” roepen Samantha en ik de hele dag door. “Oh nee ruik eens! Dit drink ik echt niet mam” gilt Sammy het uit. “We moeten wel we kunnen moeilijk al de eerste dag opgeven” zeg ik een beetje hopeloos naar mijn dochter. Ze heeft helemaal gelijk dit zijn combinaties groenten en kruiden die ik niet zou verzinnen. Maar laten we eerlijk zijn ik kom dan ook niet verder dan spinazie, wortels, bieten en rode kool.

Milde Detox

“Bitter in de mond maakt het hart gezond”

Ik heb door mijn verlenging van mijn abonnement van de “Disq” een gratis “milde Detox gekregen van Frecious. Na dit eens goed doorgenomen te hebben leek me het een mooie kans om mijn lichaam te ontgiften -laten we eerlijk zijn iedere lichaam heeft dit verdiend, na zoveel jaren vettigheid en suikers naar binnen gewerkt te hebben. Al vraag ik me dan wel af is zeven dagen wel genoeg 😊-.

De flesjes en de shots zien er geweldig uit en je hebt de neiging om ze allemaal te proberen. Vooral ben ik nieuwsgierig naar de smaakbeleving van sommige combinaties. Natuurlijk moet je aan alle diverse groenten, kruiden mixjes wennen en wij mensen vinden de geur ook zo ontzettend belangrijk. Waardoor het af en toe heel moeilijk is om iets daadwerkelijk in je mond te gieten.

Mijn dochter die haar nieuwe Juiche smaak gaat uitproberen

Deze dag staan de volgende Juiches en shots op het programma: een citroen shot die kan ik hebben. Al vind ik hem zelfs iets te mild, maar drink elke ochtend een citroen met water dus ik ben dit aardig gewend. Daarna een Celery Slim, Liquid Gold, Tarwegrasshot, boerenCool, kurkuma shot. Natuurlijk mag je zelf je ontbijt, middag eten en avond eten bepalen als je, je maar aan bepaalde producten houd.

Ikzelf vind het fijn om mijn eigen patroon een beetje te volgen en begin de dag dan ook gewoon met mijn shake. Soya melk ongezoet, dieet pro, banaan, havermout en kaneel. Dit werkt voor mij perfect – en staan allemaal in het lijstje van wat we wel mogen- en ik heb vandaag besloten dit ook als middageten aan te houden. Nu hebben we best wel hele leuke recepten van Freqious gekregen die ik zeker wil proberen, maar wel op me gemak.

“Mam! Ik heb hoofdpijn” roept mijn dochter als we er al een paar uur op hebben zitten. “Ik wil nu koffie” gilt Sam gefrustreerd. “Nee schat we doen het niet!” probeer ik overtuigend over te komen, want ik begin nu ook mijn ongemakjes te krijgen. Misselijk en hoofdpijn begint me parten te spelen en ik begin ook echt te twijfelen of we hier wel goed aan doen.

Oke daar gaan we dan…

Natuurlijk weet ik dat de ontgiftingsproces bezig is en we moeten dan ook best goed stevig in onze schoenen staan, om dit niet nu al te laten mislukken. Het is altijd vervelend dat een hele dag om eten draait, terwijl ik hier nooit bij stil sta. Gevulde koeken, muffins, kroketten, frikandellen ik eet ze niet veel, maar vandaag wil ik alles.

Tja verslavingen maken rare sprongen en terwijl ik me maar af en toe toesta om zoveel slechte dingen tot me te nemen, wil ik me nu helemaal te buiten gaan om alles te kopen. Snel de supermarkt door voor bananen, pompoensoep, rijstwafels, kiwi’s en avocado. Ook een voorraad honing en Soya melk sla ik in en een portie kiemen neem ik mee. Zo hier moet ik wel twee dagen mee doorkomen. “WEG VERLEIDING!” denk ik trots en dan kan ik me nu op mijn detox storten.

Duizelig loop ik op straat om de honden uit te laten. Ook heb ik het -heel vreemd voor mij met al mijn opvliegers- koud en heb me dikste jas aangetrokken. Misschien word ik gewoon ziek dat kan natuurlijk ook nog. Voor de zoveelste keer vandaag vraag ik me werkelijk af of het niet slim is om mijn detox uit te stellen, net wat Samantha al de hele tijd voorstelt. “Nee Anita! De eerste dag is altijd lastig dus volhouden!” roep ik me vermanend toe en pak mijn spullen om te gaan werken, dit leid altijd goed af.

Tja het is natuurlijk altijd even wennen 🙂

Dan de laatste hindernis een kurkuma shot voor het eten. Echt dat is echt dramatisch smerig, maar ik laat me niet kennen en gooi het met een glas water snel naar binnen. Dan snel mijn pompoensoep maken van allemaal verse ingrediënten. Mijn pompoensoep is verbazend lekker en ik neem er twee rijst wafels met een hard gekookt ei, avocado en wat kiemgroente erbij. Dag 1 zit erop en ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik niet gezwicht ben om toch iets lekkers te eten. Ook ben ik blij dat ik alle shots en Juiches heb gedronken.

Ondanks de hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid ben ik blij dat Sammy en ik de stap heb genomen om dit te gaan doen…. Morgen dag 2 ik verheug me erop 😊

4 gedachten over “Een Milde Detox dag 1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.