Ziva mijn Bescherm Engel!

Ziva weet het zeker “Er dreigt gevaar!”

“Mijnheer blijf staan!” schreeuwt de baas van Nelis als Ziva deze “isvangeenkwaadbewuste” man in haar vizier heeft. De man luistert gelijk en blijft stokstijf staan –zou ik trouwens ook doen als er een dolle grommende boerboel op me af komt denderen-.

Laat mij lekker gaan! Ik doe verder heus niks hoor :-p

Diezel die in één ogenblik doorheeft waar zijn dochter op af rent bedenkt zich geen minuut en gaat er achteraan. Natuurlijk ziet Nelis het ook wel zitten zo’n heerlijke ren actie en de arme man ziet tot zijn grote verbazing geen één hond maar drie honden op zich af komen stormen. Al is Ziva toch wel het beangstigende van het hele ondeugende stel.

“Ziva terug!” roep ik snel want dit vind niemand prettig. Ziva die toch nog even haar gram wilt halen rent langs de man richting Diezel en geeft nog een aardige grom weg dan tikt ze Diezel aan- een spelletje waar ze enorm van geniet- en komt als een gek terug gerend. Om de geluk van de man niet te tarten lijn ik Ziva toch maar even aan.

Om de mensheid in onze buurt te behoeden van een hartverzakking mag Ziva even aan de lijn blijven 🙂

Als ik even opkijk van mijn aanlijn taak, zie ik de man nog stokstijf stil staan en ik vraag bezorgt aan Ben (Nelis zijn baas) of hij al tegen de man heeft geroepen dat hij zich weer veilig kan bewegen -sommige mensen hebben een vervolg commando nodig-. Terwijl ik dit vraag keert de man zich om en wandelt rustig verder alsof er niets gebeurt is.

Het blijft altijd handig om een politieman bij je te hebben die zoveel gezag kan uitoefenen waardoor mensen direct naar hem luisteren. Ikzelf kan roepen wat ik wil maar voordat iemand naar mij luistert dan hebben ze zelf al ontdekt dat het misschien wel een goed idee is om toch maar stil te blijven staan. Ziva blijft dit spelletje geweldig vinden en daarom laat ik haar normaal niet los lopen in de wijk. –Natuurlijk begrijp ik de mensheid best als die gillen “voed je hond eens op-, maar sommige erfelijkheidsheden krijg je er lastig uit :-p -.

Even lekker los met zijn drieën…

Al ontsnappen mijn boerboelen regelmatig in de wijk en wat je dan ziet is echt onbetaalbaar. Deze zomer ben ik ze al vier keer kwijtgeraakt en dit merkte ik pas na 10 a 20 minuten. Diezel en Mac die spelen dan met de kinderen op het voetbalveldje. Meestal staan er kinderen naast Diezel en wordt hij doodgeknuffeld –hij is dan helemaal in zijn element-. Mac die voetbalt mee en de kinderen schateren het uit van plezier.

Daisy is meestal bij de giechelende meisje te vinden, ze ligt dan op de grond te rollen van plezier en Ziva die doet een koe na of rent lekker met een paar fietsers mee-je verwacht een gegil en geroep van geschrokken fietsers, kinderen of wandelaars, maar nee! Er heerst een prachtig relaxte sfeer en ook de fietsers fietsen rustig verder-. De volgende keer zou ik het eens filmen. Het eerste wat ik doe als ik er eindelijk achter ben dat de honden ontsnapt zijn is “genieten van de geweldige uitzicht”.

Lekker stel <3

Natuurlijk hoor ik jullie al brommen “lekker dan! Een dolle boerboel die achter die fietsers aanrent”. Dat is ook best spannend want Ziva is gek op fietstassen –de meeste fietsers die haar hebben laten schrikken hadden allemaal fietstassen-, maar nee Ziva rent alleen maar rustig met ze mee en als ze een bepaalde grens over fietsen komt ze snel weer terug gerent. Ook in de broekpolder is ze liever voor mensen dan Diezel ooit is geweest –en als er een hond van mensen houd is het Diezel en Daisy wel- echt heel apart.

Dit suffe beschermgedrag heeft ze alleen hier in de wijk en als ik erbij ben. Volgens mij ligt het echt aan de buurt en denkt ze dat ze mij met hand en tand te moet beschermen. Maar ja dat is logisch want dit zit in haar genen gebakken en het is wel een heel veilig gevoel.

Ziva en Nelis lekker aan het ravotten…

Nu ik deze uitlaatveld achter de flats heb herontdekt ga ik er weer graag naar toe. Deze dag hebben Diezel, Ziva en ik heel erg geluk want Nelis en zijn baas lopen ook met ons mee. Ziva is gek op Nelis dus ze kan haar geluk niet op en Diezel weet dat hij lekker zijn gang kan gaan, want hij loopt daar altijd al los – hij rent niet meer zo hard 🙂 de jaren hebben hem wat slomer gemaakt-.

Het is nog lekker vroeg dus ik waag het erop om ook Ziva even lekker te laten rennen. Diezel is gelijk de pineut en wordt aangevallen door zijn dochter en Nelis vind dit ook wel een heel leuk spelletje. Wat een heerlijk gezicht is het toch altijd als je honden zo vrij ziet rennen en ravotten. Hier kan ik nooit genoeg van krijgen.

Pas op Nelis ik kom je pakken

Al denk ik wel bij mezelf als ik Ziva aanlijn dat de trainingsband ook wel iets voor haar is. Misschien kan ik haar zover krijgen dat ze ook gewoon naast me mij heel goed kan verdedigen. Dat ze niet perse naar de “dieZivatotaalnietvertrouwde man of vrouw” toe hoeft te rennen om -met een niet vriendelijke stem- uit te leggen dat hij/zij de grens allang heeft over streden.

Ach Ziva is een geweldige boerboel met een gouden karakter ze heeft niet voor niets 100% gescoord met de karaktertest. Je weet precies waar je aan toe bent met deze meid en als ik haar vertel dat het goed is dan vind zij het ook allemaal prima en daarom is ze zo ontzettend Boerboelwaardig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.