puppy examen

Joepie Cloontje en Chibi zijn klaar voor hun puppy examen!

Nog even met Mac en de pups lekker erop eruit voordat het eindelijk zover is. Vandaag mogen we eindelijk laten zien aan de examinator wat we al die weken hebben geleerd. Chibi, Nicky, Cloontje en ik zijn er helemaal klaar voor. Al heb ik wel een paar onzekerheden, maar dat heb ik altijd als ik examen heb. Als we zakken dan is het ook nooit de schuld van mijn puppy’s, maar altijd die van mezelf.

Ojee ik ben nu best super zenuwachtig

Half 2 komen we bij Dynamic hondenschool aan en zijn best een beetje zenuwachtig. Best wel logisch want Chibi is loops en voelt zich echt niet goed door al die hormonen. Cloontje onze blije tuttenbel die vind alles leuk en is dan ook helemaal door het dolle, want yeeh we gaan weer leuke dingen doen en heel veel snoepjes/frikandellen eten.

We beginnen met de groepsopdrachten en dit is naast elkaar staan en je moet dan met je hond om iedereen heen. Hier maak ik me niet zoveel zorgen over want dit kunnen Cloon en ik als de beste. Ook Chibi is hier meester in dus we maken ons geen zorgen. Cloontje heeft net als Ziva en Diezel ontzettend veel oog voor mij. Ze kijkt dan ook de hele weg mij met een prachtige blik aan. Ik hoor de examinators ook al gauw zeggen ‘we zitten hier toch niet bij een Mechelse Herder vereniging’. Ja daar zou Cloontje echt geen slecht figuur slaan.

Ook Chibi kan dit uitstekend alleen is ze vandaag snel afgeleid door al die prachtige mannen om haar heen. Maar ook bij deze onderdeel halen we beide een dikke vette 10. Cloontje en Chibi zijn als eerste aan de beurt, dit is best jammer omdat ik nu geen foto’s kan maken, maar ja je kan niet alles hebben.

We moeten nu om een pion heen terwijl je hond volgt en weer terug naar de plaats. Dit gaat bij Cloontje uitstekend ze heeft alleen nog maar oog voor mij en we maken er dan ook samen een prachtige show van. Het links zit plus af gaat perfect. Ook het spelen gaat goed al houdt een boerboel niet zo van het vasthouden. Trekspelletjes is niet hun favoriete spel, dus ik had echt geluk dat Cloontje het speeltje vastpak en terwijl ze loslaat roep ik op de goede moment ook los. Dus weer een 10 in de pocket. Chibi en Nicky hadden hier minder geluk en het lukt Nicky niet om Chibi hiervoor warm te draaien dus zij scoren een 5.

Dan het ‘hier komen’ dit is mijn favoriete onderdeel, want Cloontje kan zo enthousiast naar me toe komen rennen. En ja hoor ik roep ‘Cloontje Hier!’ en daar komt een dolle boerboel aan gedenderd. Natuurlijk zet ze de rem er veel te laat op en knalt met een smak tegen me aan. Om daarna snel te herstellen en als een blije pepernoot voor me te gaan zitten voor de welverdiende beloning. Daarna doe ik nog even een toegift om haar om me heen voet te laten zitten… weer een 10 in onze zak.

Daarna hebben we de moeilijkste onderdeel vooral voor onze honden die best een beetje onzeker zijn en in hun spannende periode aangeland zijn. We moeten met de honden over een zeil lopen die bezaaid is met enge voorwerpen zoals kinderwagen, pluchen beestjes en nog meer voorwerpen die je overal tegenkomt. Nu weet ik dat Cloontje dit heel spannend vind en daarom loop ik er zo zeker mogelijk naar toe.

Dit interesseert mijn Cloontje niet ze vindt het gewoon spannend en zodra we op het zeil komen wil Cloontje snel de kuierlatten nemen dus ga ik op mijn knieën om haar zo gerust te stellen. Dit lukt en ze begint aan elke voorwerp te ruiken. We hebben op de valreep toch nog een 8 weten te scoren.

Dan zijn we klaar en krijgen te horen hoe goed we het gedaan hebben. Ik moet zeggen dat ik het ook top vond gaan. Het was voorbij voordat ik er erg in had en wauw wat ben ik trots op mijn meisje. Chibi deed het ook super maar doordat ze zo ontzettend obstinaat is door haar loopsheid -al is zij toch best pittig te noemen – heeft Nicky best een flinke kluif aan haar.
Ze schreeuwt naar alle wat dominante honden en doet alsof ze, ze wilt verscheuren. Ja we krijgen een flinke dobber aan deze ondeugende stoere meid.

En dan is de diploma-uitreiking:

Cloontje heeft het hoogst gescoord met 98 punten – van de 100 – met als opmerking: Super gelopen! Je voelt je hond heel goed aan. En nog een extra compliment ‘het is heel leuk om naar ons te kijken’.

Cloontje

Chibi heeft een mooie score van 90 punten met de opmerking: Goed gelopen! En als extra opmerking Chibi doet alles voor Nicky ze luistert super naar hem.

Chibi

Zo hier kunnen we zeker mee thuiskomen! We zijn over en mogen naar de basiscursus E.G

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.