Een krijsende hysterische pup

En we noemen haar Manisa Cloontje!

Ze was nog rustig toen ze net uit Ziva rolde, maar daarna was alle rust verkeken. Cloontje kwam toen al mijn hoop op een meisje allang verkeken was. Haar uiterlijk maakte me zo vrolijk dat ik haar in de eerste instantie Clowntje noemde, maar dit vond ik toch niet erg gepast. Volgens mij was deze naam een traumatische ervaring voor haar, want de dagen daarna begon haar raar gedrag zich vorm te geven.

Hier is Cloontje 7,5 oud

Cloontje heeft dezelfde tekeningen als haar opa Diezel en daarom werd ze voor mij heel speciaal. Dit had ze denk ik al heel snel door en probeerde hier een stokje voor te steken, want door haar uiterlijk werd ze al snel de lieveling van menig puppykoper. Alleen Cloontje liet heel goed merken dat men haar gewoon met rust moest laten, zodra iemand haar oppakte begon ze als een hysterische meid keihard te schreeuwen.

Ook ik had een probleem als ik haar even uit de groep haalde om te wegen, socialiseren, nageltjes knippen, foto maken. Ze begon dan te schreeuwen niet normaal meer dit hield ik niet lang vol en daarom deed ik vlug mijn ding en zette haar weer snel bij haar mama en dan was ze weer de gelukkigste pup van de wereld.

nog maar een paar dagen oud

Natuurlijk dacht ik in het begin dat er iets niet goed bij haar zat. Een pup die schreeuwt heeft honger of voelt zich niet lekker, maar ik kon echt niets raars bij haar vinden. Elke puppy koper die haar oppakte legde haar snel weer weg en daardoor werd zij niemands eerste keus. Gelukkig had ik snel door hoe ik haar tevreden kon stellen en dat is zodra ze hysterisch begon te schreeuwen bracht ik haar naar mijn gezicht en begon zachtjes te blazen in haar bekkie en tegen haar te praten. Wauw wat werd ze hierdoor snel rustig. Het schreeuwen was bij ons gelukkig voorbij!

Ook Danielle had het trucje snel door en wij konden eindelijk gewoon onze ding doen bij onze lieve heerlijke Cloontje. Het idee om haar kwijt te raken deed zoveel pijn dat ik met mezelf had afgesproken dat er maar een paar (eigenlijk maar 1) personen Cloontje mochten hebben. Maar ook dit kon ik op een keer niet meer aan vooral niet toen mijn allerliefste maatje Diezel overleed.

Cloontje is op vele manieren precies zijn opa en helemaal nu is dit goed te zien. Chibi haar zusje is nu loops en begint ineens een grote dame te worden. Cloontje is daarin tegen nog steeds een lekkere lompe slungel die de raarste streken uithaalt. Het woord volwassen is uit haar woordenboek gewist.

Het hysterisch huilen is voorbij, maar het kroelen met haar kop tegen de onze zit er nog helemaal in. Elke dag zijn er wel momenten dat ze bovenop je springt en haar kop tegen je gezicht duwt. Ze moet die kroel moment hebben en dan zie je zo’n heerlijke blije kop dat je het niet in je hoofd haalt om haar dit te ontzeggen.

Danielle met Cloontje

Cloontje is sowieso net als haar opa Diezel een ware kroelkop en als je haar negeert neemt ze je hand in haar bek voor aandacht of nog grappiger ze slaat met haar poot – om te zeggen ‘ hallo negeer mij niet’ -. Cloontje is echt een ‘ happy ei ‘.

Elke dag geniet ik van mijn heerlijke Cloontje en samen met haar zus Chibi vormen ze een heerlijk duo. Chibi is wat serieuzer dan haar zus, maar is ook heel wat onzekerder. Cloontje is de type die eerst de kat uit de boom kijkt en Chibi haar moto is ‘ eerst schreeuwen en dan zien we wel wat er echt aan de hand is’.

Ik denk dat de eerste naam best goed verzonnen was van mezelf. Cloontje is en blijft een clown waar je enorm graag naar kijkt. Dat blijkt wel tijdens onze puppy examen onze extra noot was ‘wat is het

leuk om naar jullie te kijken’. Ja Diezel is terug gekeerd in zijn kleindochter die was ook zo geweldig om naar te kijken en dat wist hij 🙂

Fantasy Fair de doggies hadden meer bekijks dan de fantasy figuren

Ondertussen heb ik al heel wat bereikt met mijn lieve stoute ondeugende clowntje. Ze is derde geworden bij de puppy keuring. Heeft 98 punten -van de 100 punten- gehaald op haar puppy examen. Ook is ze samen met haar moeder de enige boerboel die alles ophaalt wat je wilt, ze apporteert als de beste. Ook als super speurneus heeft ze zich al bewezen. Ik ben dan ook reuze benieuwd hoe ze zich gaat ontwikkelen.

Kleine Cloontje en Chibi

Elke dag ben ik dankbaar dat ik Cloontje en Chibi bij me heb mogen houden wat is het een heerlijk stel.

 

En nu genoeg veren in mijn poezelige kontje..ik wil lekker slapen..welterusten allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.