Help wij hebben echte pap monsters!

De pups hun eerste pap momentje!

Daisy ziet het niet meer zitten! Snel rent ze de tuin in om een nieuw rustig slaapplekje te zoeken. Als ze deze heeft gevonden zucht ze een keer diep en rolt zichzelf heerlijk op. Binnen blaffen, grommen, gillen, schreeuwen 9 pups om aandacht van hun moeder. Het is half vijf in de ochtend en al die pups hebben last van hongerige buikjes. Nu ze hebben geleerd hoe ze moeten blaffen, grommen en huilen maken ze hier gretig gebruik van om hun moeder te vertellen dat ze willen eten.

Charley onze pap pup!

Als onze rustige begripvolle Daisy zich van al dat puppy geweld distingeert, dan is het toch wel heel erg. Hoe moet mama Ziva zich dan niet voelen zo tussen al die puppy gegil en geschreeuw. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat Ziva zich totaal niets aantrekt van al dat geschreeuw. Rustig loopt ze door de bak en wast ze eerst haar kroost, tot flinke ongenoegen van al die piranha’s. Lopend proberen ze alvast een beetje melk uit haar tiet te sabbelen, maar ze zijn nog net niet hoog genoeg om erbij te kunnen.

“Ga nou liggen” smeek ik Ziva als ik echt gek van al dat gegil wordt. “Nee ze leren maar geduld te hebben” roept Ziva onverbiddelijk om daarna nog even uit de melkfabriek te lopen, omdat mevrouw net als Daisy en Mac iets hoort buiten –vinden de buren vast prettig zo om half vijf in de ochtend-. Wat ben ik blij als Ziva eindelijk weer iets nuttigs gaat doen en dit houd in haar hongerige baby’s te voeden.

Catootje druk bezig om Charlotte haar poten te likken…haar favoriete bezigheid….

Ik ben er nu ook echt heel zeker van “het wordt tijd voor een lekkere pap maaltijd”. Als de pap er goed ingaat, dan gaan we woensdag met een vleesmaaltijd beginnen – deze heb ik al binnen, dus ben er al helemaal klaar voor-. Misschien dat Catootje dan stopt om overal op te zuigen! Ze zuigt op piemeltjes, teentjes, buikjes, mutsjes, wangentjes en daarbij produceert ze enorme smakgeluiden, echt de decibellen worden om je oren gesmeten.

Danielle komt me helpen met de pap maaltijd en de eerste keer pap is echt een feestje. De tweede keer pap is al veel gestructureerder, maar de eerste is echt geweldig :-). Daan komt precies op tijd, want de pups worden wakker en mama Ziva wilt al zuchtend van haar bank afkomen om de pups te voeden. “Dat hoeft niet lieve Ziva, want je kids krijgen lekkere rijstepap met vanille” roep ik naar Ziva als ze haar puppy kamer in wilt lopen.

Lekker knuffelen met tante Daan…Cobus houd er wel van…

Er zijn een paar stappen die je consequent moet aanhouden en dat is de schalen met pap in de bak zetten als de pups rustig liggen. Dan zet je de schalen neer en roept “Eet smakelijk”. Door de geur die de pap verspreid worden ze allemaal wakker en waggelen ze naar de papschalen toe –zo werkt het bij de tweede a derde keer pap eten-. Als je dit ritueel elke dag blijft herhalen, dan zul je zien dat ze pas gaan eten bij het woord “eet smakelijk” dit hebben ze heel snel door.

Maar nu we pas voor de eerste keer pap gaan eten is het chaos in de bak, pure chaos wel te verstaan. We duwen de pups eerst met hun neus in de pap, al zijn er wel een paar – echt maar twee puppen- die het gelijk snappen en heerlijk beginnen te eten.

Cees en Catootje schamen zich nergens voor….

Dikke bolle Cees die heeft de smaak zo snel te pakken, dat hij besluit om in de schaal te gaan liggen, want dan kan hij overal goed bij. De tweede volgt al snel en voordat we het weten zien de pups er al niet meer uit en is het een echte pap bak 🙂

De puppen zijn niet meer herkenbaar en ruiken heerlijk naar vanille en kleven enorm. Mama die mag daarna de rotzooi opruimen en dit doet ze met veel plezier en enthousiasme. Alleen dan komt de volgende probleem om de hoek aanzetten, want de pups hebben het nu echt wel koud –ze rillen enorm zo zielig om te zien-. De pap en wasbeurt van mama maakt het er niet warmer van. Rillend van de kou liggen de pups op een hoopje en snel leggen we ze in een heerlijk puppen mandje.

Negen puppen in een mandje…dit is bijna een record denk ik 🙂

Moeder natuur heeft zo te zien toch wel een beetje medelijden met de pups en er komen heerlijke warme zonnestralen de bak in schijnen. Snel zet ik het mandje met kostbare puppen in de zonneschijn en al snel worden de pups weer lekker warm – al worden hun haartjes lekker hard van al dat pap die mama er nog niet heeft afgelikt 🙂 -.

heerlijke pap pup <3

Ons pap momentje is enorm goed ontvangen en alle pups vonden dit toch wel een aangename hoogtepunt van de dag. Nu op naar de volgende vaste voeding namelijk vers vlees! Ook weer enorm spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.