Drachtkalender Ziva en Cobus 2016

ToAn Binti Ziva David X BJ Cobus! Ziva is weer gedekt door haar Cobus.

Daisy is eindelijk – we hadden veel eerder gehoopt – als eerste loops geworden en ik weet dan dat Ziva 7 dagen later aan de beurt is. Je kan veel van Ziva zeggen, maar qua loopsheidtijd doet ze precies wat ik verwacht. Precies zeven dagen later namelijk dinsdag 3 mei vind ik de eerste bloeddruppels. Altijd prettig als mijn meisje doet wat ik hoop dat ze doet. Jammer genoeg is dit alleen voor het gedeelte loops worden, want voor de rest doet mijn meisje waar ze zelf zin in heeft.

Nu Ziva loops is geworden kan ik eindelijk een planning voor mezelf maken. De eerste stap is natuurlijk wanneer gaan we de progesteron laten prikken. Normaal smokkel ik altijd twee dagen en dit houd in dat we prikken op dag 12 i.p.v. 10. Dit scheelt je toch weer een rit en ik weet dat Ziva pas op dag 16 a 17 echt staat.

Door een foutje in mijn berekeningen plus de pinksterdagen pik ik heel wat dagen en gaan we op 17 mei eindelijk richting Dierenkliniek Goeree Overflakkee en wauw wat ben ik benieuwd alleen ik verwacht dat we pas vrijdag kunnen gaan dekken. Maar Ziva is mijn Ziva niet als zij er een hele andere planning op na houd dan ik –zoals gewoonlijk :-p -.

Om 16:00 krijg ik dan ook een telefoontje van Claudia de dierenartsassistente dat Ziva een prachtige progesteron heeft van 13,5 en dit betekend kortweg D-Day. Ik kan jullie vertellen dat het dan ineens rennen geblazen is en om 21:00 gaat het dan ook echt gebeuren. Gelukkig doet Hans Pijl de KI –hij is officieel op vakantie, maar kwam speciaal voor Ziva even terug. Echt zo ontzettend lief! -.

De volgende dag om 11:00 de tweede dekking die nog beter ging dan de eerste. Druk op de volgende link en lees het hele verhaal plus foto’s natuurlijk:

Hopelijk dit keer pups under Construction!

Week 1

Nu is het wachten of de bevruchting dit keer gelukt is. Het zag er in ieder geval beter uit en Dr Hans bevestigde mijn vermoedens over de verkeerde progesteron meting bij de vorige dekking, die jammer genoeg niet gelukt is. Je zag dit keer ook echt het verschil Ziva stond dit keer duidelijk ook voor Cobus en dat was de vorige keer totaal niet, toen was er duidelijk een zekere desinteresse bij beide partijen.

Dag 1 – 17 mei – De spermatozoïden zwemmen als een gek door de baarmoederhals om als eerste bij de eicel te komen van zijn dromen. Alleen duurt het even voordat ze deze gevonden hebben.

Dag 2 -18 mei- binnen 48 uur moet de dekking herhaalt worden zodat de kans verdubbelt. Dit lukt ons prima, want om 11:00 vind de tweede dekking plaats. En Dr Hans is echt zo lief voor deze Spermatozoïden, want hij brengt ze helemaal voorbij de baarmoedermond. Dit scheelt zwemtijd en ik denk zelfs dat deze zaadjes de vorige lading inhaalt. Dat wordt waarschijnlijk vechten, maar ik zeg maar zo “laat de beste winnen”. Ook deze spermatozoïden gaan op zoek naar die ene potje waar ze precies op passen.

Geloof me ik heb er alles aan gedaan om superzaad te leveren..dus Ziva nu is het jou beurt!

Dag 3/4 – 19 en 20 mei- Na een paar dagen flink zwemmen hebben de spermatozoïden eindelijk hun droomprinses gevonden en smelten samen.

Dag 5 – 21 mei- De bevruchting gaat nog even door in de eileiders die de baarmoeder met de eierstokken verbindt. Ja dit zijn dingen die niet overhaast moeten gebeuren. Heerlijk relaxed, want we gaan voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit.

Duh hij heeft makkelijk praten…maar ik ga mijn best doen! Eerst nog even een hapje van dit heerlijke malse sappige gras mmmm

Dag 6 – 22 mei- De bevruchting vindt plaats in de eileiders die de baarmoeder met de eierstokken verbindt. De bevruchte eicellen migreren door de eileiders naar de baarmoederhoorns. De migratie gaat door om gelijke plaatsen voor de embryo’s mogelijk te maken. Tijdens deze migratie zullen de eitjes groeien tot blastocytes. Logisch dat Ziva af en toe goed moe is! Wat een gebeurtenissen spelen er zich toch af in haar lichaampje.

Het gaat goed met Ziva ze is eigenlijk gewoon in haar normale doen. Ze rent nog met Mac achter de treinen aan. Probeert Daisy nog op te jutten om Mac te pesten. Maar je merkt wel dat ze sneller moe is en af en toe gewoon even haar rust pakt. Voor de rest is er na 6 dagen nog helemaal niets aan de hand. En er is niets aan haar gedrag te zien dat ze een moeder in spé is.

De drie mutsen…al was het vandaag 22 mei wel erg nat buiten.

Dag 7 – 23 mei – Die migratie blijft aan de gang, tot elke bevruchte eicel een goed plekje in de baarmoederhoorns heeft gevonden. Voordat iedereen een goed plekje in de baarmoederhoorns hebben gevonden zijn we alweer een paar dagen verder. Aan het einde van dag 13 – 29 mei- zullen de blastocytes eindelijk zover zijn dat ze bijna in Embryo’s veranderen.

Week 2

Dag 8 – 24 mei- De migratie blijft ook op dag 8 nog lekker doorgaan zodat iedere embryo een gelijke plaats kunnen krijgen.

Dag 9 t/m 13 – 25 t/m 29 mei – zullen de eitjes eindelijk groeien tot Blastocytes.

Ziva 22 mei

Vandaag 27 mei  beginnen er ineens gedragsverandering bij Ziva op te treden. De eerste week is ze ontzettend fanatiek. Alles om haar heen is te veel voor haar! Honden, mensen, auto’s, fietsers en vooral onidentificeerbare dingen zijn not done en je hoort haar ook de hele tijd om zich heen brommen. Ziva kan zeer zeker heel chagrijnig zijn maar dit was zelfs voor haar doen ontzettend overdreven. Dit duurde gelukkig precies 1 week en dan begint de volgende verandering ze begon ineens te speuren echt niet normaal meer. Als ze het kon sleurde ze me overal naar toe terwijl er schuim uit haar bek kwam zetten.

Geen mens wilde nog met haar zoenen en ook de honden bleven maar gewoon uit haar buurt. Zo onsmakelijk zag ze er uit met die heerlijke schuimbek –een hondsdolle hond is hier jaloers om -.
Nu sinds woensdag is ze weer in gedrag veranderd ze heeft nu ontdekt dat ze continu honger heeft. Naast veel slapen –wat ze altijd wel deed- speurt ze de aanrecht af naar lekkers en staat ze als eerste bij de voerton. Mac was ook heel verbaasd dat hij niet meer alleen voor de ton stond.

Hij heeft concurrentie en dit vindt hij maar heel vreemd. Ook buiten interesseert haar niets meer mensen, fietsers of honden ze doen hun best maar, Ziva heeft er geen zin meer in. Ze is alleen maar in de ban van mij en de snoepjes in mijn zak. Soms kan een polletje gras nog wel haar aandacht trekken en ze plast er ook op los –alsof ze alle reuen en teven in de wijk wilt vertellen “opletten dit allemaal is van mij”-. Heerlijk te zien hoe Ziva continu veranderd in gedrag dit was al zo anders als haar schijndracht in November.

Aan haar buik is nog niets te zien, tenminste ik vind haar een aardig buikje hebben, maar deze had ze voordat ze loops werd ook al dus dat is normaal en heeft niets met haar drachtig zijn te maken.

We gaan vanmiddag een paar dagen naar de Ardennen dus ik ben benieuwd of er als we terug zijn al iets te zien is…dan gaan we alweer de derde week in…hoe snel gaat dit zeg!

Dag 14 t/m 16 – 30 mei t/m 1 juni – De blastocysten implanteren in de wand van de baarmoeder. De blastocysten groeien uit tot embryo’s. De foetus heeft een hoofd, ruggengraat, ledematen in aanleg en een staartje. De foetus is zeer kwetsbaar

30 mei we zijn weer thuis van een geweldig weekend lees verslag:

http://manisaboerboels.nl/alles-omtrent-de-familie-elkerbout/heerlijk-naar-de-ardennen/

Toen ik binnen kwam schrok ik me wild van Ziva, maar ik ben er wel achter dat dit meer de wens van de gedachte is. Ziva is nou eenmaal een flinke boerboelmeisje die na een loopsheid echt mega uitzet.
Het verschil is wel dat ze nog steeds heel alert is, maar vooral als het om eten gaat. Verder slaapt ze iets meer, maar wel heel raar het liefst met haar buik naar de bankleuning dus ik ben steeds bang dat ze valt. Honden buiten interesseert haar niet meer en ook Nelis moet niet te opdringerig worden.

Lekker met Ziva erop uit …dit is op 30 mei

Af en toe heb ik het idee dat ze zich niet zo happy voelt, maar er moeten geen snoepjes in het geding zijn want dan is ze de eerste erbij en hoe soepel ze dan van de bank springt hoe stijf ze er later weer op gaat.

Het gaat goed met onze Ziva en er is uiterlijk nog niet veel te ontdekken af en toe denk ik dat haar baarmoeder iets vergroot is, maar dat kan allemaal in mijn koppie zitten…en geloof me daar ben ik meester in 🙂

Nou ik wil eigenlijk weer naar huis

Week 3

De teef toont een opvallende behoefte aan slaap en zoekt, voornamelijk in de zonarme tijd, een zonnige plek om te liggen. De teef kan last van ochtendmisselijkheid hebben. De baarmoeder neemt de voeding van de embryo’s over. Ze kan daardoor slijm en/of gal braken, een teken dat haar stofwisseling zich aan de gewijzigde omstandigheden aanpast. Voer daarom kleine hoeveelheden aan haar, of laat de dierenarts een middel voorschrijven om de baarmoeder tot rust te laten komen. Sommige teven eten vanaf dag 20 helemaal niets, of zeer weinig. Na enige tijd gaan ze weer eten. Teven zijn nu ook zeer aanhankelijk.

Dag 17 en 18 – 2 juni t/m 3 juni – Gedurende deze twee weken worden de belangrijke organen ontwikkeld. De blastocyten zoeken een geschikt plekje in de baarmoederwand.

Vandaag 1 juni begint Ziva zich toch niet echt lekker te voelen. Ze is echt een supermuts en voelt zich echt niet jofel.  ‘S morgens eet ze met lange tanden en buiten is ze super passief. Nu ze zo is durf ik het dan ook best aan om in de middag naar het uitlaatveldje te lopen met drie boelen. Het is dan ook super druk maar alleen Mac vindt het allemaal geweldig.

Ziva begin mei -kijk goed naar haar buik net onder de ribben-
22 mei Ziva was hier precies 5 dagen drachtig -logisch dat ze er nog mooi slank uitziet met een klein opgezwollen buikje onder ribben…maar niet bijzonder –
Deze is van 1 juni ze is nu alweer 15 dagen drachtig en ik ben blij ook omdat haar buien echt zo heftig zijn. Van lief -te lief voor Ziva- te passief maar ook zo kroelerig plus alles willen eten wat ze maar kan snaaien. Een koe is er niets bij als we wandelen.

Als we lekker aan het rondstruinen zijn zie ik toch wel hele leuke spannende dingen aan Ziva die ik bij de vorige uiteindelijke schijndracht echt gemist heb. Wauw wat kan je toch blind zijn voor de dingen die missen. Nou moet ik ook niet te hard van stapel lopen, maar ik moet wel heel dom zijn als Ziva nu niet echt drachtig is.

Nu heb ik beloofd om me rustig te houden en geen dingen in mijn hoofd creëren die er niet zijn dus ik laat de foto’s hun werk doen en houd gewoon lekker mijn mond :-p

mooie foto eind maart van Ziva en Mac
Even een blijde kop van mijn meiden 🙂 Harder dan draf gaat ze niet meer terwijl Mac steeds achter de treinen aanrent en zij er bescheiden achteraan hobbelt….de machinisten vonden het wel wat want ze bleven toeteren -echt allemaal en het waren er veel, want we liepen in de spits – …waarschijnlijk voor iets anders maar ik zou niet weten wat 🙂 ook nu zie je verschil met foto hierboven…daar worden we vrolijk van 🙂

Dag 19 – 4 juni- De kiemblazen (blastocyten) nestelen zich in de baarmoeder ze vormen Embryonale blazen. De tepels van het teefje worden zichtbaar groter.

Dag 20 – 5 juni – Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Ochtendmisselijkheid is mogelijk door de hormonale veranderingen of door het uitzetten en vervormen van de baarmoeder. Het teefje kan lusteloos lijken. Het kan zijn dat ze minder eet voor een tijdje en af en toe braakt.

Lees mijn weblog van 6 juni en dan weet je dat ze mijn weblog goed leest 🙂

http://manisaboerboels.nl/nieuws/ziva-is-een-beetje-mutserig/

Week 4

Dag 21/22 -6 en 7 juni – De teef kan een taaiachtig slijm afscheiden uit de vulva. Dat is het eerste teken dat de dekking is gelukt. De tepels worden aan de basis wat roder en kunnen iets groter worden.

Arme Ziva de week begint niet best voor haar 🙁 Zoals jullie konden lezen in mijn weblog zie de link hierboven van 6 juni begint haar hormonen aardig vervelend te doen. Alsof het nog niet erger kan moest ze deze ochtend – 7 juni- ontzettend spugen. Wauw wat voelde ze zich misselijk. Ik had wat lekkere schapenvet over haar eten gedaan – misschien niet zo handig zo’n vette hap op haar nuchterige maag – zodat het eten er iets aantrekkelijker uitziet.

Met lange tanden begon ze te eten en nu kan ik me nog heel goed herinneren van vroeger dat als ik iets perse op moest eten van mijn mama dan spuwde ik dit er na een tijdje allemaal weer uit -niet met opzet, maar gewoon omdat ik er kotsmisselijk van werd – en dit gebeurde dus ook bij Ziva. Gelukkig deed ze dit buiten, dat is dan weer een geluk voor mij 🙂

Bah ik hoef echt niets meer ook het gras niet….
Oh je bent een koe! Ik vroeg me al af wat voor een dier jij bent…Daarom zit je net als ik te grazen 🙂 Hallo koe ik ben stiertje 0534!
Hallo ben je doof ik ben geen koe maar een boerboel !!

Dag 23 – 8 juni – De embryo’s zijn zichtbaar. De hartslag kan vastgesteld worden. Inspannende activiteiten moeten nu gemeden worden. De eiwitten in het voer kunnen verhoogd worden (door bijv. pup- of sportvoer te geven). En meerdere (kleinere) maaltijden per dag geven.

Dag 24 – 9 juni – De belangrijkste organen zullen zich ontwikkelen. Door middel van een echografie kan worden vastgesteld hoe het met de vruchten gesteld is. Bespreek wel de mogelijke risico’s met de dierenarts.

Vandaag 9 juni eet Ziva nog steeds niet zoals het hoort namelijk met ontzettende lange tanden. Gisteren ben ik bij de dierengroothandel geweest en heb puppy voer gehaald die ook goed is voor drachtige/zogende honden en zoals de baas van de groothandel al naar me riep “geef haar gewoon iets meer vlees”, dus lekker veel vers vlees voor mijn meisje meegenomen. – vanaf deze week heeft ze meer eiwitten nodig, eerst gaf ik haar een ei door haar eten, maar dit vind ze iets lekkerder-.

Zo even vitamine D tot me nemen

Natuurlijk geniet al mijn honden van al dat lekkers, want mijn motto is “Ziva drachtig! Wij allemaal drachtig 🙂 ” en dat vind mijn roedel totaal niet vervelend. Gelukkig zorgt het verse vlees met puppy brokken ervoor dat Ziva toch nog iets naar binnen krijgt.

Vandaag kon ze het zonnetje wel waarderen -komt ook omdat het niet zo warm was, dan alle andere dagen- en ze lag dan ook heerlijk te zonnen met haar kids. Diezel die vond het allemaal prima die lag heerlijk binnen.

Lekker puh mama

12 juni Ziva is nog steeds in hongerstaking en weet nog steeds niet wat ze met zichzelf aanmoet. Ook spelen is er niet meer bij en dat vind Mac verschrikkelijk. Zodra hij Ziva en Daisy uitdaagt voor een spelletje stoeien krijgt hij de deksel voor zijn neus. Daisy wilt wel even met hem ravotten, maar Ziva vlucht letterlijk voor hem.

Samen met Mac naar de koeien kijken

Van de week zag ze Mac en Daisy op haar af komen rennen en ze verstopte zich snel achter mij. Morgen de Echo “het uur van de waarheid” zo spannend aan de ene kant denk ik “ze is zwanger, dat kan niet anders” en aan de andere kant twijfel ik enorm. Maar nog 1 nachtje slapen.

Heerlijk erop uit 🙂 Al vind Ziva het allemaal ontzettend vermoeiend

Dit is sowieso een geweldige weekend geweest, want ik heb voor het eerst in 7 jaar weer paardgereden zo vertrouwd en heerlijk.

Een heerlijk weekend

Ook heb ik ook alvast puppy geknuffeld 🙂 Zo lief <3

Heerlijke pups

Dag 25/28 – 10 t/m 13 juni – De ogen en zenuwbanen zijn aangelegd en er wordt een begin gemaakt van de organen. In dit stadium zijn de embryo’s zeer gevoelig voor afwijkingen.

13 juni Ziva is nu 27 dagen drachtig en vandaag is het eindelijk zover! Is Ziva drachtig of niet? Echt reuze spannend en als ze drachtig is, is dit een prachtig verjaardag cadeau.

Ziva is er weer klaar mee….

Gelukkig liet Ziva ons niet te lang wachten. Dr Hans doet de echoding op haar buik en de eerste vrucht is gelukkig direct te zien.

vrucht nummer 1

Dan moet hij even zoeken en gelukkig is nummer 2 al snel gevonden.

Ziva heeft ze wel goed verstopt

Na goed zoeken vinden we nummer drie

Dr Hans Pijl is goed bezig en dit is vruchtje nr 3

Dan rechts helemaal voorin vind dr Hans een goed gevulde Hoorn…

drie stuks en misschien ook nog ergens een vierde dat maakt er zes of zeven

Ziva is nu officieel drachtig! Wat een pracht cadeau voor mijn verjaardag 🙂

Dag 26/30 – 11 t/m 15 juni – Dit is het beste tijdstip om aan de hand van de hartslag de dracht te diagnosticeren. De vruchten zijn ongeveer zo groot als een walnoot en gelijkmatig in de uterus (baarmoeder) verdeeld.

Week 5

Dag 28/29 – 14 en 15 juni – Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Nu is het de beste periode om te voelen of het teefje zwanger is want de embryo’s hebben de grootte van een walnoot en zijn gemakkelijk te tellen.

Dag 30  – 16 juni – Geef het teefje meer eten. Tanden, snorharen en nagels beginnen zich te ontwikkelen. Nu is het de beste periode om te voelen of het teefje zwanger is want de embryo’s hebben de grootte van een walnoot en zijn gemakkelijk te tellen.

Dag 31/32 – 17 en 18 juni –  De teef gaat weer gewoon eten, maar waak echter voor overgewicht. Geef het teefje nu wel meer eten. Maar niet te veel, overgewicht moet vermeden worden. De foetus is nu een volledig ontwikkeld tot een miniatuurhondje.

Het gaat goed vanaf nu gaat haar buikje alleen nog maar groeien
Het gaat goed vanaf nu gaat haar buikje alleen nog maar groeien

Dag 33/34  – 19 en 20 juni – Het gewicht van de teef gaat toenemen en de welpen gaan zich draaien, het opzwellen van de vrouwelijke delen wordt merkbaar. Let nu op het gewicht, overgewicht moet vermeden worden. De hartslag is niet langer hoorbaar omdat de hoeveelheid vruchtwater sterk toeneemt.

20 juni  Ziva is nu 34 dagen drachtig en die arme Ziva de honger is weer toegenomen, maar ze vind niet alles meer even lekker. Het lijkt wel of ze enorm kieskeurig is geworden. Terwijl ik haar normaal alles kan voeren, kijkt ze me nu aan of ik niet goed bij mijn paasei ben geworden. Ik heb nu twee lastige eters, Daisy eet sowieso al slecht en we moeten een waar toneelspel doen wilt ze uberhaubt naar haar brokken kijken.

He dat ziet er lekker smakelijk uit ....
He dat ziet er lekker smakelijk uit ….

Nu doet Ziva ook gezellig met haar mee….zit er geen vlees bij dan is het eten BAH. Zit er schapenvet bij dan kan het ermee door maar met hele lange tanden. Zit er niks bij dan heeft Mac en Diezel een topdag want dan gaat alles naar de mannen.  Tja Hotel Elkerbout doet niet wat hij beloofd heeft en ik ben bang op slechte recensies.

Week 6

Dag 35 t/m 43 – 21 t/m 29 juni – Het teefje haar buik wordt dikker. Zorg ervoor dat de teef alvast aan de werpkist gaat wennen. Laat de teef desnoods alvast slapen in de werpkist.

23 Juni  Ziva is nu 37 dagen drachtig  Wauw dat was heftig “even mijn verjaardagscadeau uitpakken” dacht ik…mijn volgende stap “mijn huiskamer veranderen in een studio” dacht ik….dat viel tegen mijn huis is te klein of mijn studio scherm te groot…mijn hele kamer verbouwd…eigenlijk moeten mijn meubels naar buiten, maar dat doe je met dit weertje liever niet. Dan blijkt wit nog best wel aantrekkelijk voor mijn boelen, iedereen besloot om hierop een dutje te gaan doen…dus na een gevecht van anderhalf uur…plus een Diezel die per ongeluk op Mac zijn staart ging staan…vond Mac niet prettig en vertelde dit Diezel best chagrijnig…moest ik alles weer lijmen en dan eindelijk heb ik ze eindelijk alle vier bij elkaar. Het resultaat? Ach ik moet nog veel oefenen en de kreukels uit mijn doek zien te krijgen of een goede filter op mijn lens…maar voor de rest ben ik tevreden hahahaha lekker bezig.nl

Ziva is vandaag ook een beetje mutserig door de onweer. Het is 31 graden buiten en soms een heftige onweersbui. Daarom heeft Ziva besloten om zich onder de tafel te verstoppen lekker dicht bij mij.

zwangere buik foto

Daisy heeft deze dagen enorme jeuk aan haar oren en ook Diezel kan niet zo goed tegen al dat vocht, dus ik ben gisteren naar een coffeeshop in Rotterdam gegaan en heb Wietolie voor mijn twee kanjers gekocht CBD olie en geef ze 2x 4 druppels per dag en Daisy heeft vandaag – 13:15- nog niet gekrabt ik ben dan ook enorm onder de indruk. Maar ik ga dit nog uitgebreid schrijven zodra er meer niet krabben dagen komt.

collage

Week 7

Dag 44 t/m 46 – 30 juni t/m 2 juli – Het ontwikkelen van de organen is klaar, de welpen zien er nu als kleine hondjes uit. Kop en romp zijn te onderscheiden van elkaar. Het geslacht is bepaald, de huidskleur begint zich te ontwikkelen. De hartslag van de welpen is nu met een stethoscoop te horen. De tepels van de teef worden donkerder en zwellen op. Het is heel gemakkelijk om de puppies te voelen nu, tellen kan iets moeilijker zijn.

29 juni Ziva is vandaag alweer 45 dagen zwanger! Wat gaat de tijd ineens rapido. Het gaat goed met onze zwangere muts al is ze enorm beschermd naar ons toe. Buiten moet iedereen uit de buurt blijven en dat is best heel grappig om te zien. Ze doet verder niets ze moppert alleen enorm om zich heen. Verder loopt ze niet meer maar waggelt en heeft totaal geen zin om door te lopen.

20160627-_MG_8717

Haar tepels worden ineens veel groter en ze groeit gestaag. Ze knuffelt wat af en vooral met haar papa. Ik moet ook zeggen dat ik de gelukkigste mens op aarde ben, want ook Daisy voelt zich geweldig en is nog nooit zo vrolijk geweest nu ze aan de Apoquel zit.

Papa en dochter liggen weer vaak samen...heerlijk vooral voor Diezel die dit toch even nodig heeft
Papa en dochter liggen weer vaak samen…heerlijk vooral voor Diezel die dit toch even nodig heeft

Ook ligt Daisy weer graag bij Mac en knuffelt ze met opa zoals vanouds. Normaal moet iedereen op gepaste afstand blijven en als ze echt haar bui niet had dan mopperde ze er op los.

20160627-_MG_8715

Toen Ziva in november gedekt was werd Mac ineens een dominante opstandje en nu is hij echt een schat voor alle boelen en ons in huis. Heerlijk zo’n geweldige rustige lieve roedel.

Liefde is ......

Nog maar even en dan is het zover “Ziva gaat bevallen”. We moeten alles nog neerzetten, maar dat is zo gebeurd op dit moment slaapt Ziva heerlijk op de bank en we kunnen de werpkist wel al neerzetten, maar ik geloof dat dan alleen Mac hier gebruik van gaat maken en dat is echt niet nodig 🙂

Lekker al mijn honden om me heen...
Lekker al mijn honden om me heen…

Dag 47 en 48 – 3 en 4 juli – Het teefje spendeert meer tijd aan zelf verzorging. Tepels en buitenste schaamlippen zouden voorzichtig schoongemaakt kunnen worden.

4 juli Ziva is nu 48 dagen drachtig en wat groeit haar buik nu ineens snel. Ook haar melkklieren worden gigantisch en volgens mijn schema horen ze morgen en de komende dagen pas echt te gaan groeien. Nou Ziva lijkt ondertussen een koe met een hoog melkproductie 🙂

20160703-IMG_8822

Week 8

Dag 49 – 5 juli – De skelet van de pups begint steviger te worden. Je kunt de pups nu af en toe voelen maar ze zijn niet te tellen. De haren vallen uit van de buik van de teef en haar melkklieren raken opgezwollen.

20160705-IMG_8855

5 juli vandaag is Ziva alweer 49 dagen drachtig wat gaat de tijd toch snel nu we weten dat ze puppy’s verwacht. Al hoeft het van Ziva niet meer ze is die buik meer dan zat en het ergste van alles is toch wel dat hij steeds dikker wordt. Foto’s maken is nu wel heel easy als ik haar ergens neerzet dan blijft ze hier ook staan tot ze oud en versleten is. Zodra ik zeg kom ga maar weer dan sjokt ze weer terug naar de plek die ze heeft uitgekozen om te slapen. Ook het slapen is heel lastig…dan weer op de grond, dan weer op de bank, dan weer op een kussen. Buikje aaien is ook not done want dan gaan waarschijnlijk alle pups inside te keer want ze wordt hier goed misselijk van. Nee Ziva heeft het totaal niet naar haar zin.

20160705-IMG_8848

Ook het eten komt haar neusgaten uit! Natuurlijk heeft ze honger en wilt ze alles eten, maar er zijn grenzen aan. Namelijk geen yoghurt door haar eten en Rosevice is ook iets waar ze geen moord meer voor doet. Dus ik heb dit maar van het menu gehaald ze krijgt tijdens de bevalling toch calcium prikken hopelijk vangen deze het calcium tekort op.

zielige Ziva

Dag 50 en 51 – 6 en 7 juli –De teef neemt veel tijd voor het verzorgen van haar eigen lichaam. De tepels zwellen nog meer.

Dag 52 en 53 – 8 en 9 juli – Haar melkklieren raken opgezwollen. De teef wordt onrustig en zoekt een plaats om te bevallen. Zorg er voor dat de plaats waar de teef moet bevallen zo prettig mogelijk is voor haar. Nu kan men de teef nest materiaal geven dat kan van handdoeken tot lakens zijn de teef kan daar dan mee een nest maken in de werpkist. Het is beter om verschillende kleinere maaltijden over de dag te verspreiden. Je kan nu goed het bewegen van de pups waarnemen.

De werpkist is klaar dat heeft Ron weer mooi gefikst
De werpkist is klaar dat heeft Ron weer mooi gefikst

10 juli Ziva is nu alweer 54 dagen drachtig en over vijf dagen mogen de pups met een gerust hart komen. Maar ik wed nog steeds op de 18e :-). Ziva loopt ondertussen niet meer zo ver en ze vindt het heerlijk als je haar buikje aait en geloof me dit is nu echt geen straf. Wat een bedrijvigheid in haar buikje zeg wauw zo leuk. De pups bewegen goed en ik vind het zo leuk om al die bewegingen te voelen.

Ziva hier 53 dagen drachtig
Ziva hier 53 dagen drachtig

Ook moeten alle honden er tip top uitzien en daar is ze maar druk mee. Daisy en Mac vinden het gefriemel wel wat, maar opa vind het allemaal maar onzin. Het is dan ook reuze gezellig in Huize Elkerbout al begint Ziva die buik van haar steeds vermoeiender.

Lekker poetsen

Dag 54  – 10 juli – Je kan nu goed het bewegen van de pups waarnemen. Tepels en buitenste schaamlippen zouden voorzichtig schoongemaakt moeten worden met warm water, je kan het haar dat de tepels omringd wegdoen, zodat de puppies makkelijker aan de tepels kunnen zuigen.

Week 9 

Dag 55 en 56 -11 en 12 juli – Tepels en buitenste schaamlippen zouden voorzichtig schoongemaakt kunnen worden met warm water .

Dag 57 – 13 juli –Er kan nu melk uit de tepels komen.

Dag 58 en 59 – 14 en 15 juli – Je kan elke ochtend en avond de temperatuur van het teefje meten.

15 juli Ziva is nu 59 dagen drachtig en ze is er nu echt helemaal klaar mee. Arm meisje de pups trappen haar helemaal blauw van binnen en schoppen het liefst tegen haar longen, maag, darmen, blaas. Ademen gaat ook niet meer geluidloos. Vandaag mogen de pups geboren worden en dat is een hele fijne en prettige gedachte. Zelf denk ik dat de pups maandag pas het daglicht gaan zien, maar het kan zomaar morgen al raak zijn.

Ziva 59 dagen drachtig
Ziva 59 dagen drachtig

Dag 60 en 61 – 16 en 17 juli – De normale temperatuur schommelt (afhankelijk van het ras) tussen 37,5 en 39,4 graden. Het is nu handig om de normale temperatuur van de teef te kennen (gemeten in de zevende week). Wanneer de temperatuur 1,5 graad zakt worden de pups binnen de 6 -24 uur geboren. Afscheidingen uit de vagina dienen schoongemaakt te worden.

16 juli Ziva is nu 60 dagen drachtig en sinds gisteravond is ze eerst bezig geweest om een prachtige kuil te graven, want daar zou ze het liefst in willen bevallen. Nu was ik hierop bedacht en dacht heel naïef dat ik alle plekjes in de tuin graafproof had gemaakt, maar mijn Ziva is heel erg creabea en maakte daar toch een prachtige kuil zeg, wauw ik wist niet dat je daar kuilen kon graven überhaupt.

Ik ga even buiten liggen het is zo warm daarbinnen
Ik ga even buiten liggen het is zo warm daarbinnen

We gingen dan ook hijgend en puffend de nacht in en na een tijdje kon ze toch nog in slaap komen en ben ik ook gaan slapen, want dit worden hele drukke dagen. Vanochtend waren we weer vroeg van de partij en ik besloot onze hele huiskamer maar even te verbouwen.

IMAG2814

Ik vond de dat de indeling van bank, eettafel en stoel veel beter konden en zo staat de werpkist iets vrijer, al zou het leuk zijn als Ziva hier in zou gaan bevallen, maar op dit moment zit iedereen erin behalve Ziva, zij verkiest nog steeds de bank.

Maar zolang ze nog lacht is er niets aan de hand zei mijn verloskundige altijd :-)
Maar zolang ze nog lacht is er niets aan de hand zei mijn verloskundige altijd 🙂

Zuster Daan is ook nog even komen kijken of alles nog goed gaat. Maar hier loopt alles nog op rolletjes en we wachten rustig af tot de echte weeën zijn intrede zou gaan maken. Het ziet eruit dat dit vandaag al gaat gebeuren. Al eet ze nog als een dijker, natuurlijk is ze wel selectief brokken niet vlees ja graag – al is wel of niet eten geen graadmeter, want haar moeder bleef eten zelfs tijdens de bevalling-.

Straks nog even met haar naar buiten om te plassen, want een volle blaas remt de weeën en lopen wekt de weeën weer op… Ik zeg lekkerbezig.nl 🙂

Dag 62 t/m 65 – 18 t/m 21 juli – Verwachte datum waarop het teefje zal bevallen. Maar natuurlijk is dit een gemiddelde. Het werpen kan plaatsvinden tussen de 59e en de 65e dag. Puppies die geboren worden voor de 58e dag zijn meestal te jong om nog te overleven

 

4 gedachten over “Drachtkalender Ziva en Cobus 2016”

  1. Heerlijk verhaal. Ik vind leuk om zo op deze manier mee te lezen.. je manier v vertelken en schrijven leest lekker eeg ?☺. En ik zo te lezen mag je goeie hoop hebben..
    Spannend. . Benieuwd wanneer je het zeker weet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.