Bescherming Skills

Dat zit bij een boerboel goed in de genen blijkt vandaag wel weer!

Opeens wordt Danielle van me weggeslingerd! Ik heb geen idee van wat er gebeurde, maar één ding is een feit zo liep Daan nog rustig naast me en we bespraken onze kwaaltjes die we hebben door het ouder worden en zo is ze weg, en ik zie de riem van Job die ze in haar hand had de lucht in gaan.

Jammer had ik vanmorgen geen camera bij me, maar heb ik nog genoeg leuke foto’s van Job en Daan, die ik jullie graag wil showen. Even een note over de foto boven dit verhaal: Dit is een foto die me heel dierbaar is. Dit is Job net 1 jaar met zijn moeder Ziva en Opa Diezel <3

“Een boerboel zorgt ten alle tijden ervoor

dat je veilig ben voor onverwacht gevaar!”

Wegblijven bij mijn vrouwtje want ik lust je rauw!

Job die rustig met de meiden liep te spelen had het sneller dan ik in de gaten. “Shit er gebeurt wat met mijn vrouwtje!” dacht hij geschrokken en stond al dicht bij haar voordat ik met mijn ogen kon knipperen. Ook Daisy en Chibi waren gealarmeerd en liepen snel onze kant op.

Dit was dus niet de bedoeling vond Job, want van zijn vrouwtje blijft iedereen af! Als je dat maar even goed in je koppie stampt. Job staat beschermend bij zijn vrouwtje en loopt groot en stoer voor haar er komt geen hond bij haar in de buurt als iedereen dat maar even goed onthoud. Daisy die totaal niet onder de indruk is komt rustig aangesjokt – haar rennen is echt niet anders uit te drukken – want “wat doet dat rare vrouwtje van Job nou?” denkt ze en besluit dat dit echt van dichtbij bekeken moet worden.

“Ziva hij is soms zo ontzettend eigenwijs die grote zoon van je” fluistert Daan tegen Ziva

“Staan blijven! En je komt geen stap dichterbij” bromt Job heel zachtjes. “Duh doe even normaal grote stoere broer” bromt Daisy terug. Maar ze vergeet dat Job zijn affectie naar zijn vrouwtje heel erg groot is en voordat ze het doorheeft wordt ze even duidelijk naar achteren gedirigeerd. Chibi die dit wel heel erg heftig vind, want niemand komt aan haar grote zus en zou dit wel even aan haar broer vertellen.

“Respect broertje!” roept ze luid “respect moet je hebben voor je grote zus!” gilt ze nogmaals. Maar onze lieve stoere Job wilt maar één ding en dat is zijn vrouwtje beschermen en moeten ze gewoon allemaal zeker 30 meter uit haar buurt blijven.

Oke Daan laat af en toe zien dat ze best vaak aan het dansen is 🙂 Gelukkig vertrouwd Job zijn moeder blindelings 🙂

Ondertussen kijk ik hier geamuseerd naar, wauw wat lijkt die grote stoere boerboel op zijn Opa – Diezel verdient het woord opa met een hoofdletter- die was ook zo’n eerlijke boerboel. Hij verdedigde ons net als Job. Dit is wat de boerboel onderscheid van alle rassen “ontzettend trouw en loyaal aan de baas ook al zou dit zijn leven kosten”.

Lachend kijk ik naar Danielle die zich staande weet te houden terwijl ze door Chibi meegesleurd werd. Chibi rende te dicht langs Daan en nam zo haar riem mee die aan haar arm hing en gelukkig kon ze deze nog net loslaten en vloog de tuigage hoog de lucht in. Wat is Job geschrokken en Daan waarschijnlijk ook 😊. Het is sowieso altijd spannend als een boerboel op je af komt rennen.

Cloontje en Job

Je weet nooit in welke bui die suffe boerboelen zitten of ze respecteren je en gaan langs je heen of hebben een echte SAB dag – schijt aan baas dag- en dan ben je mooi de aap gelogeerd en lig je languit op de grond of krijg je een hart verzakking omdat ze net op tijd voor je stil staan.

Job had de situatie snel door en Chibi en Daisy moesten zijn vrouwtje maar even met rust laten vond hij en zo liep hij groot en stoer om zijn vrouwtje heen, terwijl wij weer verder lopen en onze gesprek voorzetten. Stiekem genieten we ontzettend van Job al kan Daisy en Chibi niet echt veel goed meer doen bij Job.

Ziva kan zulke gezellige bekkies trekken hahahaha

Voor Daisy is deze voorval niet echt in haar voordeel geweest. Normaal was Job heel respectvol en voorzichtig naar Daisy toe en Daisy liet hem ook met een blik weten “daar blijven en vooral niet in mijn buurt komen”, maar nu is ze haar credit en geloofwaardigheid volkomen kwijt. Job heeft ontdekt dat zijn zus niet zoveel ballen heeft als hij dacht.

Na Daisy twee keer een duw gegeven te hebben en ze gewoon omrolde had hij door dat ze helemaal niet zo stoer is. Wel jammer voor mijn meisje want nu is ze gewoon continu de pineut als Job zin heeft om zijn zussen te pesten.

Ze houden echt van elkaar

Job heeft zijn vrouwtje de hele weg goed in de gaten gehouden en het is zeker zijn verdienste dat zijn vrouwtje ongeschonden en heel bij de auto is aangekomen. Wat een heerlijke boerboelvent is het toch!

Mooie grote beer Job

Al houd ik mijn hart vast als Daisy en Chibi de kolder in hun kop krijgen en zin hebben om Job te pesten vooral omdat reuen pesten zo ontzettend leuk is….. Maar ik geloof zeker dat net als bij zijn grote broer en Opa, – Mac en Diezel -Job dit enorm leuk gaat vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.