Een roedel zonder reu?

Is niet helemaal compleet! Daarom mis ik een reu best wel.

Nu ik alleen maar teven in huis heb merk ik pas hoe erg ik een reu mis. Natuurlijk houd ik van mijn teven. Ze zijn echt fantastisch maar wel echte teven! Een teef is een bitch, een doordouwertje en vreselijk eigenwijs. Ook blijft ze drammen en geeft ze niet gauw op. Echt ik ben gek op mijn boerboelteven, maar ik heb het liefst ook reuen in mijn roedel.

Ziva en mijn suffe Cloontje

“Een Roedel zonder reu is een huis

zonder dak”

Reuen hebben altijd weer iets aparts en kunnen zo lekker lomp en onhandig zijn. Natuurlijk kan een reu hysterisch doen als hij een concurrent tegenkomt, maar als je hem goed uitlegt waarom dat niet handig is dan kan hij zich hierbij neerleggen. Een teef zou het altijd de volgende keer weer uitproberen hoe goed jou uitleg om het niet te doen ook is.

Het is dan ook reuze fijn dat Job dicht in mijn leven staat en ik van hem mag genieten. Manisa Job is de broer van mijn meiden en zoon van mijn Ziva dame. Sinds wij een nieuwe uitlaatplek hebben die lekker dichtbij is en die wel 2 km lang is en loopt door weilanden en polder. Tijdens deze heerlijke wandelingen merk ik pas wat ik mis nu mijn reuen naar een andere wereld zijn overgegaan.

Blije Manisa Job

Job is een reu die ontzettend dicht bij zijn vrouwtje staat, hij kan met haar lezen en schrijven. Zijn vrouwtje is zijn alles en hij is ontzettend zuinig op haar. Al maakt hij af en toe natuurlijk ook wel eens een foutje (wat reu eigen is) en dan ligt zijn vrouwtje ineens op de grond en dan komt de echte vent bij de reu naar boven.

“Ojee mijn vrouwtje ligt op de grond!”, “Waarom? En wie heeft dat gedaan” denkt Job wanhopig en is heel bezorgd. Ondertussen kijkt hij snel om zich heen en ziet dan een hond staan die waarschijnlijk de dader is, hij heeft natuurlijk zijn vrouwtje op de grond gegooid. Dat hij zelf degene is die zijn vrouwtje grassprietjes heeft laten tellen komt echt niet bij hem op. Maar terwijl zijn vrouwtje daar ligt zorgt hij er wel voor dat zijn vrouwtje veilig is.

Heerlijk die suffe boerboelmannen! Ook kan hij huilen van blijdschap als hij merkt dat Daan hem naar zijn vriendinnetjes brengt en het allerleukste van Job vind ik wel dat hij helemaal gek is op zijn moeder en zussen, maar als hij de meiden echt helemaal zat is dan tikt hij zijn vrouwtje aan.

Als Job zijn vrouwtje met zijn snuit aantikt dan weet Daan wat hij bedoelt namelijk dan wilt hij aangelijnd worden. Toen ik dit voor het eerst zag stond ik echt met stomheid geslagen. Job tikte Daan een paar keer aan en ik herken dit best wel, want normaal doet Ziva dit ook en dan wilt ze een voertje. Ook Job kan dit doen voor een voertje, maar Daan weet wat haar ventje wilt en doet hem aan de lijn.

Job slaakt een diepe zucht en gaat trots en groot naast zijn vrouwtje lopen, dit is wat hij wilde.Hij loopt ontspannen en blij mee en ik heb nog nooit een hond meegemaakt die er zelf om vraagt om aangelijnd te worden. En hier ook nog helemaal zen door wordt.

Mooie Chibi die ontzettend op haar broer Job lijkt

Nu is het in huize Elkerbout ook weer niet zo saai omdat we geen reu meer hebben, want we hebben sowieso een Cloontje in ons midden. Cloontje is geen dame! Echt waar een dame en Cloontje horen niet bij elkaar. Cloontje kan voor een reu doorgaan, want ze heeft echte Reu Skills al kan ze echt wel een bitch zijn vooral voor haar zusje Chibi en voor sommige mensen buiten. Ze vindt het heerlijk om mensen de stuipen op het lijf te jagen en ze is hier verdomd goed in.

Soms zelfs een beetje tegoed en overal waar “te” voor staat is sowieso niet handig. Maar enfin zij zorgt ervoor dat onze reu gemis iets verzacht wordt. Ook als Cloontje met haar broer Job speelt zie je al gauw dat ze meer een jongensmeisje is dan een meisje meis. Wauw ze doet niet onder voor haar broer ze pest hem waar ze kan en is net zo lomp als hij.

Onze ondeugende Cloontje

Ze is dan al snel nog smeriger dan Job en Ziva bij elkaar en ze heeft een smile op haar snoet waar iedereen jaloers op wordt. Ook wint ze een medaille als het gaat om ondeugend zijn, want ze pikt alles waar ze bij kan zoals: Wc rollen, riemen, schoenen, ballen, roomboter (zodra ze een pakje roomboter ziet en ze kan hem pikken dan zou ze het niet laten). Als niemand kijkt probeert ze de ijskast open te krijgen en wilt overal haar neus in steken. Zelfs met knuffelen lijkt ze op Diezel en Mac, ze zit continu met haar kop op je schoot of tikt je continu aan om geaaid te worden. Haar knuffelgehalte is torenhoog en ze is het nooit zat.

Job, Cloontje en Danielle lekker aan het spelen 🙂

Eigenlijk mag ik dus niet klagen want mijn teven hebben een geweldige broer en vriend! En ik een heerlijke vriendin en boerboelventje waar ik ontzettend van geniet 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.