Wij Manisa Boerboels gaan met 1 reu verder!

Diezel gaat met Pensioen

De kogel is door de kerk en niet omdat we het zo graag wilde, nee dit keer is het een moetje. Wij van Manisa boerboels gaan met 1 reu verder! Diezel gaat met welverdiende pensioen. Deze keus hebben we elke keer weer uitgesteld en uitgesteld. Eerst moest Mac zeker drie jaar zijn, want ik vind het voor een reu heel belangrijk dat hij alle stadiums heeft meegemaakt in een roedel.

Dit is Diezel zijn ondeugende geile beer look 🙂

Nu Mac zijn derde jaar in gaat sluipt het idee al steeds vaker in mijn hoofd, maar een stabiele roedel staat bij mij voorop en deze hebben we nu bereikt. Alleen de stap om Diezel met pensioen te sturen was voor mij toch best nog wel lastig, tot vanmorgen. Na mijn ontdekking had ik geen keus meer, maar was het een voldongen feit.

Diezel is een beetje ondeugend nu zijn roedel weer helemaal compleet is. Hij sleurt me continu alle kanten op in plaats van de goede. Al loopt die arme Diezel niet zo soepel meer maar dat deert hem totaal niet. “Diezel rustig lopen” roep ik dan ook de hele weg, maar mijn ventje snapt ineens niet meer waar ik het over heb en dartelt lekker hinkend heen en weer.

Diezel bekijkt het jonge grut……laat ze maar lekker mutsen denkt mijn grote vent.

Als ik naar Diezel zijn kont kijk moet ik ineens denken aan het bultje die ik gisteren zag zitten. Nu ik deze weer zie ben ik toch wel heel benieuwd wat dit voor een bultje is en daarom roep ik “Diezel kom eens hier” zuchtend stopt Diezel en kijkt me aan met een blik “als je maar wel opschiet want ik heb het druk, er zijn zoveel heerlijke geuren in het gras”. Als ik het bultje goed bestudeerd heb weet ik dat het goed mis is.

Diezel trots met Betsy, Freek zijn kleinkinderen en Ziva zijn dochter

Lang leven mijn schoonheidsspecialiste cursus daardoor weet ik best veel van de huid en wat ik nu zie is overduidelijk een kwaadaardige Melanoom. “Shit” denk ik bij mezelf “hopelijk is het nog niet uitgezaaid”. Meestal valt dit best mee – als je er maar snel genoeg bij bent- maar er moet duidelijk heel snel actie ondernomen worden.

Peinzend loop ik verder “welke pad gaan we belopen?”, “laat ik alleen de melanoom weghalen of is het niet slimmer om Diezel ook gelijk te laten castreren?” Vragen die in mijn hoofd schieten en eigenlijk weet ik het antwoord al. Diezel is al 8 jaar oud en een narcose wordt steeds lastiger. Die Melanoom moet er sowieso uitgesneden worden, dus ook al zou een narcose gevaarlijk zijn door Diezel zijn leeftijd, het moet…die melanoom is nog veel gevaarlijker.

Diezel lekker rennen met zijn kleinzoon Job

Diezel zijn prostaat doet het nog steeds aardig maar wel met Valeriaan tabletten en hij hoeft maar even zenuwachtig of opgewonden te zijn, dan wordt zijn prostaat dikker en heeft hij moeite met plassen. Na een uur wandelen staat mijn besluit vast! Diezel gaat onder het mes en wordt een heuse “HETJE”.

Zodra ik thuis kom bel ik gelijk dierenkliniek Goeree Overflakkee op om te vragen of een melanoom en castratie in één operatie gedaan kan worden. Dit is geen probleem dus de afspraak is snel gemaakt……

Onze lieve stoere ToAn Harbuu Diezel
25 augustus is de dag dat Diezel zijn vervelende melanoom en zijn ballen kwijtraakt en is hij officieel een “HETJE”.

Is denk ik ook wel veel rustiger voor mijn ventje namelijk geen last meer van gierende hormonen. Geen vrouwtjes meer die zijn hoofd helemaal gek maken. Geen competitie strijd meer wie er nu mag dekken. En het allerbelangrijkste, waar Diezel enorm van gaat genieten is dat hij de knuffelbeer wordt van de teven in huis. De meiden hoeven hem niet steeds weg te jagen of weer een standje geven. Ook Ziva hoeft niet meer te schelden tegen haar vader omdat hij haar oneerbare voorstellen doet.

Diezel hoeft dan ook niet steeds Mac te vertellen dat hij de baas is, al zag je de verschuivingen steeds vaker. Diezel is het vechten een beetje moe en Mac merkt dit feilloos en denkt soms dat hij de plek van Diezel heeft overgenomen – al doen ze het samen nog top, maar soms moet de roedel weer even bevestigd worden - . Ik zelf denk dat er voor Diezel een hele nieuwe wereld open gaat en dat de tijd precies goed is.

Diezel met zijn hele roedel

Het stokje word dan officieel over gedragen aan Mac en Diezel kan dan zonder stress van zijn oude dag gaan genieten. Alleen nog maar lekker met de meiden mutsen over allerlei vrouwen dingen en als de meiden troost zoeken dan is daar onze grote knuffelbeer Diezel.

En Mac kan dan laten zien wat hij waard is! Samen met Ziva het fort bewaken. Zorgen dat de roedel niet in gevaar komt – en geloof me dat kan hij goed! Hij is hier heel erg bedreven in….totdat er echt gevaar is dan is het toch wel handig dat wij er zijn om achter te verschuilen. Maar ja Maccie is diep van binnen nog een kleine man-.

Dot Diezel zijn kleine vriendin

Het is ook heel grappig om te zien dat Mac steeds vaker en fanatieker gaat waken, alleen een beetje jammer dat zodra het echt spannend is. Hij zich toch maar even terug trekt en Ziva het laat afmaken. Diezel doet nu soms heel stoer mee maar hij mag straks gewoon lekker blijven liggen….

Diezel en Ziva onze droomkoppel

Al betekent het natuurlijk niet dat als je een “HETJE” bent geworden je niet meer meetelt in de roedel! Maar als je het even niet ziet zitten is dit geen schande meer 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.