Wij maken Texel onveilig met onze boelen!

Lekker naar het prachtige eiland Texel

Elke jaar proberen Nicky en ik naar Texel te gaan. Vorig jaar mocht Mac met ons mee en dit keer mochten Mac, Chibi en Cloontje mee om de Tesselaren te laten zien hoe leuk de boerboel kan zijn.
Om nog meer aandacht te trekken besloten we om echte 3 K-9 tuigjes aan te schaffen met leuke teksten aan de zijkant. Als je hier geen bekijks mee heb dan weet ik het niet meer 🙂

Zijn ze niet stoer
Zijn ze niet stoer

Mac kreeg de teksten “Bulldozer en Danger” opgeplakt. Chibi “ Out off Control en Monster” en Cloontje “Police en Danger”. Als ik het op een afstandje zo eens bekeek moet ik zeggen dat ik uiterst tevreden ben over het gehele plaatje. Zo kunnen we wel voor de dag komen op ons mooie eilandje Texel.

We hebben geluk, want het weer is geweldig – al hebben we voor de zekerheid een kacheltje meegenomen- en we hebben gelukkig een hele grote bench in onze tent en die hebben we echt keihard nodig voor die kleine monsters van ons – vooral om ze een time out te kunnen geven, want uit zichzelf gaan slapen zit er echt niet bij-.

In de Koog boodschappen doen
In de Koog boodschappen doen

Niet teveel lopen met de pups dat was onze goede voornemen, daarom hebben we een bolderkar meegenomen. Heel handig want daar kunnen we alles in kwijt plus de pups als die besluiten dat het genoeg is geweest. Ik heb ook alle pup eigenaren een schrijven meegegeven waarin netjes beschreven staat dat je het wandelen absoluut moet opbouwen, dit allemaal ten goede voor de heupen en ellebogen.

Ik moet dan ook met schaamte op mijn kaaklijn bekennen dat dit de eerste dag op Texel al helemaal mis ging. Weet je het is een eiland met zoveel prachtige plekjes en zulke mooie bossen, duinen en natuurlijk een strand waar je u tegen zegt. Voor dat je het doorhebt ben je al veel te ver en ben je in al je enthousiasme de bolderkar vergeten, want het zinnetje “Oh nee die hebben we niet nodig, want we gaan niet zo ver” was toch wel dagelijkse kost –de bolderkar is de auto ook niet uit geweest deze vakantie-.

20161007-img_2502

Hoe gaat Mac het doen? Dit was voor ons best een beetje spannend, want thuis vindt hij de pups maar ontzettend irritant en vooral als ze te veel en te dicht in zijn aura komen. Gelukkig zijn onze pups niet zo gauw onder de indruk en doen vooral wat je het liefst niet wilt. Mac gromt er dan ook vaak lekker op los. Deze mini vakantie op Texel is dan ook een ware beproeving voor onze grote lieve vent.

Donderdag 6 oktober komen we op Texel aan en we zetten snel al onze spullen in de caravan zodat we eerst de pups en Mac even uitlaten voor de sanitaire behoefte. Natuurlijk lopen we nu al te ver en veel te lang, maar we genieten zo ontzettend dat we nog geen zin hebben om terug te gaan naar de caravan.

20161008-img_2544

Het is weer heerlijk om op Texel te zijn en wat doet Mac het super zeg! Al na een dag ben ik zo trots op mijn grote vent. We gaan natuurlijk Den Burgh in om te zien hoe de pups en Mac het doen in een overvolle winkelstraat waar heel veel mensen, fietsers maar ook heel veel honden lopen. Mac interesseert honden totaal niet, maar vind die knuffels en aaien die hij van iedereen krijgt geweldig.

Cloontje en Chibi zijn een attractie op zich en Mac profiteert hier enthousiast van mee. Als we voor de Action staan –omdat Nicky even iets moet halen- geef ik een waanzinnige zit oefening show weg en daarvoor word ik beloond met een lekker ijsje van een ijsverkoper van de ijssalon aan de overkant van de Action die zich heeft vermaakt met onze voorstelling –kijk dat is nog eens lief-.

20161009-img_2749

Ook De Koog werden elke ochtend blij verrast met een bezoekje van mij en mijn vervolg :-). Echt zo super leuk vooral omdat Texel overspoelt werd met Duitsers dus ik kon mijn Duits verder ontwikkelen wat net zo “goed” –slecht- ging in Duitsland, dus ik mag nog wel even door oefenen – Ron, Thea, Will en ik kwamen net van de Weinfeste uit Duitsland- en wat werden we veel aangesproken en de doggies vaak geknuffeld.

Natuurlijk hebben de pups voor het eerst zee gezien en geproefd en dat was nog wel een dingetje. Zand is natuurlijk sowieso super leuk, maar de zee is iets te onstuimig voor mijn boelies. Nu Mac wel doorheeft dat de pups een blok aan zijn poten zijn en waarschijnlijk ook blijven heeft hij bedacht dat hij ze dan wel iets kan leren. Heel stoer loopt hij naar de zee om de pups te verzekeren dat dit best leuk is. Tot de zee iets te dichtbij kwam en dat vond Mac ook iets te…. En maakte dat hij weg kwam. De pups volgen zijn voorbeeld en besloten al snel, dat als Mac het eng vind dan is het ook eng –lekkere opvoeder is het toch weer-.

20161009-img_2671
Kom gaan jullie mee de zee in
Oeps nee laat maar veel te nat en te koud
Oeps nee laat maar veel te nat en te koud
We gaan terug..NU!
We gaan terug..NU!
wauw wat was dat spannend
wauw wat was dat spannend

De nachten in Texel bleek de eerste nacht best mee te vallen qua kou, maar de tweede nacht begon het toch kouder te worden. Ik hield de pups dan ook goed in de gaten en merkte dat rond drie uur in de nacht de pups het niet meer konden trekken en ze dan ook begonnen te rillen van de kou – ook al hadden we het kacheltje continu aan. De warmte stijgt omhoog en dat was toch wel een probleem-.

Al gauw had ik de oplossing en nam de pups gewoon lekker mee in bed. We hadden een echt slaapfeestje. Jammer genoeg werd het elke avond steeds kouder en de laatste nacht begon ook Mac te rillen van de kou. Dus ook Mac mocht lekker in bed slapen. Tja echt veel geslapen heb ik deze minivakantie op Texel niet, maar zo duurt de tijd op Texel lekker lang.

wauw wat was dat koud zeg
wauw wat was dat koud zeg

We hebben dan ook veel gewandeld, Ras patat gegeten, Pokémon gevangen, gewinkeld, trots zijn op onze honden –vooral op Mac die zich super sociaal gedroeg naar alle honden – en vooral genoten van dit prachtige eiland die zoveel te bieden heeft….

Ook op Texel hebben we de boerboel positief gepresenteerd!!
Ook op Texel hebben we de boerboel positief gepresenteerd!!

Ik kan ook niet wachten tot volgend jaar wanneer we dit weer lekker allemaal over gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.