Hallo wij zijn Chibi en Cloontje!

Manisa Boerboels presenteert: “ Manisa Chibi en Manisa Cloontje!”

Een half jaar geleden wilde Nicky graag zijn eigen boeletje en het liefst van Ziva en BJ Cobus. Natuurlijk was dit geen probleem –tenminste bijna wel, want Ziva werd de eerste keer niet drachtig en redde ze het om voor haar 7e verjaardag mama te worden – en dat betekende dat we voor zolang Nicky nog niet op zichzelf woont een roedellid erbij krijgen.

Manisa Chibi en Manisa Cloontje

Het was heel lang een verassing welke teef hij zou kiezen en het werd tenslotte “Charlotte” die nu de prachtige naam “Chibi” gekregen heeft. Chibi  – klein in het japans – bleek al heel snel een lekkere pittige teef te zijn die een heerlijke ruzie niet uit de weg gaat. Als er een meningsverschil in de bak heerst dan weet je zeker dat Chibi erbij zit.

Ook is ze een kloon van Ziva! Wauw wat is ze geweldig en vooral als mevrouw iets echt niet wilt dan snauwt en bijt ze erop los. Herinneringen vliegen dan om me oren vooral de keren dat ik bij puppy les Ziva net zolang op mijn schoot moest nemen totdat ze rustig bij me bleef zitten. Jullie snappen wel dat ik zo uren zat en iedereen maar geduldig wachten totdat ik eindelijk mijn pup onder controle had. Na een paar weken werd Ziva te zwaar en nam Hans mijn hondentrainer het van mij over als ik haar niet meer kon houden. Tja Nicky je kan aan de bak met deze heerlijke pittige ondeugende maar leergierige dame.

Chibi

Trouwens alle meiden kunnen er wat van al is de kleinste van de teven “Catootje” die nu Nala heet wel de rustigste van het stel. De mannen hebben dan ook wel wat te stellen met het vrouwelijke schoon, maar ik heb ze niet horen klagen –behalve Mac dan- .

Tante Daisy neemt de opvoeding dan ook graag af en toe even over van haar mama als ze merkt dat die te soft is voor het kleine grut. Ik geniet dan ook wel weer volop van mijn kleine monsters.

Cobus bijt Chibi graag in haar oor

Ondertussen werd ik verliefd op Diezel zijn kloon –Cloontje- en natuurlijk heb ik het heel goed gedaan om haar ook “Cloontje” te noemen – eigenlijk in eerste instantie noemde ik haar Clowntje toen ze net geboren werd, maar dat vond ik toch niet echt lief van mezelf. Al klopt deze benaming perfect bij haar. Ze is net als Diezel een echte clown en wilt het liefst heel veel publiek -. De witte poten en vlek op haar buik alles lijkt op mijn vriend zelfs de maat van haar poten. Ik kon het niet verkroppen om haar te verkopen en stiekem hoopte ik dat ze bij me zou mogen blijven.

Lastig heel lastig omdat ik zelf ook wel wist dat vijf boerboelen best veel is en kunnen we het behapstukken. Natuurlijk zouden er sowieso vijf boerboelen in huis zijn als Diezel er nog zou zijn, maar we wisten allemaal dat we in de reservetijd waren aanbeland. Vijf boerboelen betekend weer een extra ronde wandelen en vooral weer twee pups tegelijk opvoeden.

Manisa Cloontje -Clowntje-

Maar aan de andere kant is Ziva ook niet meer de jongste en als de twee koters straks volwassen zijn is de kans zeer reëel dat mijn liefste vriendin er niet meer is. Ook Nicky is dan waarschijnlijk al uitgevlogen en dan is het ineens stil in huize Elkerbout. Het is dan wel een heerlijk idee dat deze twee pups worden opgevoed door mijn roedel van nu…..

Na veel gepieker en vooral mijn Ronnie voorbereiden hebben we besloten – tenminste eenzijdig, want mijn Ronnie heeft zich bij mijn besluit neergelegd die lieve schat- dat Cloontje onze roedel mag versterken. Tot groot ongenoegen van onze Mac die dit toch wel heel vermoeiend vind en nog even niet weet wat hij met die enorme piepdozen aan moet.

Ze zijn nu al elkaars beste vriendinnen 🙂

Mac heeft ook een nieuwe plek in huis gevonden! Namelijk bij de gang deur zodat hij snel naar buiten kan als het hem allemaal teveel wordt.

Wat heel fijn is met twee puppen in huis is toch wel dat er weer gespeeld wordt. De grote boelen vinden het weer leuk om met elkaar te ravotten en de pups doen gezellig mee. Dit hebben we gemist, want sinds Diezel was overleden was het stil en rustig in huis. Spelen was taboe leek wel en gelukkig is de periode van rouw over en is er een nieuwe tijdperk aangekomen.

Ik ga er nog even een nachtje over nadenken of ik ze wel zo leuk vind

Het is dus toch echt waar: “Nieuw leven zorgt ervoor dat je je weer jong voelt :-)” – En Mac wordt elke dag iets losser. Het wordt nog wel wat met onze grote beer-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.