Verbod op Whappen en bellen tijdens het uitlaten!

Wat zou de wereld dan ineens weer wat groter worden voor deze groep mensen! Plus gezelliger en beter voor de trouwe viervoeter!

Na het verbieden van het “whappen en bellen” tijdens het fietsen wordt het nu ook wel eens tijd dat er niet meer getelefoneerd en gewhapt mag worden tijdens het uitlaten van je hond! Hoe vaak zie je het wel niet “mensen die tijdens het honden uitlaten continu met hun twee handen bezig zijn om hun sociale contacten bij te houden via de mobile telefoon”.

Al is het natuurlijk best lachen als ik nu ook nog lekker met mijn smart phone bezig ben 🙂 Multi tasking noemen ze dit :-p

“Kids altijd aandacht houden voor je hond” roep ik altijd tegen mijn kinderen zodra ik zie dat ze hun aandacht verslappen. Waarom ik dit doe en hun niet lekker laat lanterfanten of net als al die andere mensen laat whappen, facebooken, twitteren of zoals Samantha graag doet even die ene chapter uit lezen, omdat ik vind dat honden uitlaten meer is dan alleen maar je hond laten plassen en poepen.

Honden uitlaten doe je niet voor jezelf, maar voor je trouwe viervoeter die de hele dag of halve dag op jou heeft zitten te wachten. Leuk hoor dan mag hij/zij eindelijk naar buiten en dan heeft zijn baas alleen maar tijd voor zijn smartphone. Weg leider, welkom doen waar je zin in heb en dan met een beetje geluk begint je baas nog te mopperen als hij/zij op een keer meegesleurd wordt naar die interessante pismail daar even verderop.

Lekker kletsen met je vriendjes in het echt is veel leuker dan door zo’n klein apparaat.

“Oeps sorry ik zag je niet” wordt er geschrokken geroepen wanneer het blijkt dat je toch niet zo alleen bent als je had gedacht. De hond die had de mevrouw met boodschappentas allang gezien en nu zijn baasje toch alleen op een eilandje zit kan hij wel eens gaan neuzen of er iets lekkers in die tas zit. “Hé schei nu eens uit!” roept een baasje boos als de hond ineens begint te trekken omdat er toch niemand meer op hem let. De baas rukt nog eens aan de riem en vraagt zich geïrriteerd af waarom hij niet eens even rustig kan whappen –waarschijnlijk vraagt diegene aan zijn partner of de hond niet beter opgevoed kan worden-.

Jaloers bedenkt de baas “waarom kan iedereen altijd rustig wandelen behalve hij zelf, zijn hond doet altijd vervelend als hij druk bezig is om sociaal te doen”. “Hallo” roep ik enthousiast en een verbaasde blik kijkt mij aan. Al is het wel een blik die nog in een andere tijdzone zit. “Oh hallo” zegt het baasje lachend met een boer die kiespijn heeft, want hij zit er echt niet op te wachten dat iemand hem stoort bij een belangrijk Facebook berichtje.

Dit zijn toch hele mooie plaatjes die je niet wilt missen

Dit is wat ik steeds vaker om me heen zie –en ik kan het zien, want een telefoon is tijdens mijn uitlaatronde not done. Wat sommige mensen toch heel irritant vinden omdat ik niet bereikbaar ben- en ik sta er dan ook elke keer weer verbaasd te kijken hoe ze zwalkend van de ene kant naar de andere kant lopen geleid door hun trouwe viervoeter.

Meestal als ik een baasje en hond zie aan komen lopen die vastgeroest zit met zijn vingers aan zijn mobile telefoon ga ik alvast zachter lopen hopend dat ze mij ook op tijd zien. Als dit niet het geval is –en dit gebeurd jammer genoeg heel vaak, want ze denken echt Remi te zijn- dan ga ik gewoon even aan de andere kant van de weg lopen. Ik heb geen zin in een negatieve confrontatie omdat de baas even niet meer de baas is, maar een lastige aanhangsel die begeleid moet worden door zijn hond.

Ook een vrolijke Ziva die mis je zodra je alleen nog maar oog hebt voor je phone

Jammer dat deze lopende sociale media baasjes niet doorhebben dat je hond uitlaten meer is dan alleen maar even naar het veldje lopen om ze te laten plassen en poepen. Als je gezellig samen die wandeling onderneemt zou je verrast staan hoeveel mooie, leuke, grappige situaties je mee maakt.’ Of wat dacht je aan echte ontmoetingen in levende lijve i.p.v. een schermpje op je smartphone.

Ik merk het zelf als ik naar de uitlaatplek ga met mijn boelen, dan moet ik van mijn vriendin en familie mijn telefoon meenemen. En ze hebben gelijk als er iets met de boelen of mij gebeurt dan kan niemand me vinden en ik kan ook niet alarm slaan. Het is jammer genoeg al gebeurd en ik had echt geluk dat ik mijn vriendin Daan bij me had, want zij had haar phone wel bij haar.

Ik kan het niet laten deze vind ik ook zo mooi

Dus op sommige momenten heb ik ook mijn phone bij me en dan wil het wel eens gebeuren dat ik jullie via sociale media verras met een fotootje :-). Als ik daar mee bezig ben en ik ook nog probeer om lopend een pakkende tekst neer te zetten sta ik verbaasd als ik alweer een paar honderd meter verder ben zonder iets te merken. Ook dat leuke momentje van mijn honden heb ik moeten missen. De omgeving met al dat moois en fluitende vogels gingen totaal aan mij voorbij.

Tijdens zo’n pakkende tekst met foto is het me weleens gebeurt dat ik een mevrouw met hond niet op tijd aan zag komen lopen. Omdat ik rustig doorliep – alles om me heen totaal vergeten- dacht de mevrouw dat mijn honden het wel leuk zouden vinden om een vriendjes te ontmoeten. Tot haar en mijn grote schrik – ik wist het natuurlijk als ik op tijd mijn hoofd omhoog had gegooid – gingen Mac en Ziva tekeer als een speenvarken en ik kon nog net op tijd mijn honden corrigeren. “ Dit gaat mij nooit geen tweede keer meer gebeuren” dacht ik toen we weer rustig verder liepen.

Met Diezel sta je overal wel een tijdje maar dit vul ik met hele leuke gesprekken en ontmoetingen 🙂

Ook train ik graag met mijn honden tijdens de wandelingen. Het is de juiste moment en je weet nooit wat je allemaal tegenkomt. Heerlijk om honden tegen te komen wat jou honden toch wel erg spannend vind. Na een tijdje werpt dit hun vruchten af en je ziet dat de boelen steeds zekerder worden. Dit gaat me echt niet lukken met een telefoon in mijn hand. Ik denk dat mijn boelen mij gaan uitlaten i.p.v. andersom

Nee voor mij geen telefoon tijdens het uitlaten –alleen voor noodgevallen bij de uitlaatplek!- En ik hoop dat meer mensen weer gaan genieten van hun uitlaatronde zodat ze samen met hun vriendje wandelen i.p.v. in hun bubble zitten kijkend op hun smartphone!

Dit is toch veel leuker 🙂

Daarom het verbod niet bellend/whappen op je smartphone tijdens fietsen uitbreiden naar ook tijdens je hond uitlaten! Zou ook heel goed zijn voor je sociale contacten live!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.