Suïcidale gedachten bij katten en poezen

Tenminste daar lijkt het wel op als je ziet hoe de katten en poezen uit de buurt mijn honden aan het uitdagen zijn!

Een kat of poes met suïcidale ideeën! Dat zijn toch wel de gevaarlijkste en jammer genoeg lopen hier er heel veel van rond. Zijn het geen depressieve katten of poezen dan zijn het wel waaghalzen of gewoon een katten vergadering die uiteraard weer eens verkeerd is gepland namelijk op de verkeerde plek en vooral tijd. Zo ook deze vroege ochtend….

Ik zie iets achter me, maar ik weet nog niet precies wat…

Een mooie poezendame komt heel parmantig aanlopen en kijkt hoogachtend om zich heen. Natuurlijk ziet ze mij wel staan met mijn gevolg, maar doet alsof wij volkomen lucht zijn. Ze gaat even mooi zitten wezen bij de boom en wacht daar -denk ik- tot de volgende slachtoffers van deze niet zo’n succesvolle vergadering aanwezig zijn.

Nu heb ik echt een geluk dat mijn twee kleine dames Cloontje en Chibi altijd met Mac op stap zijn. Mac is uitgegroeid tot een geweldige boerboel die precies weet wat zijn vrouwtje bedoelt en ook onvoorwaardelijk naar me luistert – ik heb nog nooit zo’n goed luisterende boerboel gehad- en daar pluk je eens de vruchten van.

Het is best spannend hier….

Zo doen de meiden Mac dan ook graag na en dat is prettig als Mac zich aan zijn goede kant laat zien. ik moet ook eerlijk bekennen dat de meeste kibbelpartijen tussen de meiden altijd door het toedoen van Mac gebeuren. Doet Mac vervelend dan doen de meiden super irritant. Luistert Mac goed dan zijn de meiden voorbeeldige dames. Tja kopieer gedrag is soms een geweldig iets vooral bij honden, –al kunnen mensen dit fenomeen nog veel beter dan dieren – tenminste als het goede gedrag gekopieerd wordt natuurlijk.

Maar enfin we dwalen weer een keer af, al moet ik zeggen dat ik zo trots op mijn roedel ben dat ik hierover graag afdwaal. Natuurlijk kibbelen de kleine dames graag en heftig, maar dit deed mijn zus Linda en ik vroeger maar al te graag en vaak. Maar die twee dames luisteren zo ontzettend goed dat ik me echt een verwend vrouwtje mag noemen.

Zo we zijn hier maar even gaan zitten…al begin ik al dat zitten wel vervelend te vinden…oja even een weetje we zitten hier met zijn vieren…

Buiten vooral als ik iets niet wil is er geen haar op hun hoofd of vacht die dit dan toch gaat doen. Oke nu ga ik al weer volledig van het pad af die ik wil bewandelen. Jullie zitten met zijn allen met smart te wachten wat er gaat gebeuren met hare majesteit de poezenkoningin die nog steeds geduldig en na al dat gezever van mij toch wel nieuwsgierig met haar kontje begint te draaien.

Eenden, vogels, ganzen die op onze veld lopen moeten mijn honden negeren. Vooral de gans die zijn vrouwtje bewaakt die in de knotwilg haar nestje heeft gemaakt. Nu ze de eieren heel gedreven en met vol enthousiasme aan het uitbroeden is, wil ik toch wel een beetje rust om haar heen creëren.

Ja en wij met zijn drieën 😉

Gelukkig snappen mijn boelies dat rust heel belangrijk is voor het welzijn en vooral de gemoedsrust van mama gans. Als dan ook een eigenwijze verwaande poezendame begint te paraderen, laten ze haar even gewoon haar gang gaan. Maar als ze dan ook nog doet alsof dit haar terrein is begint Mac zich uitermate te irriteren.

Als Mac zich begint te irriteren is dit nooit echt goed. Mac zijn geduld en incasseringsvermogen is best hoog te noemen, maar vandaag is hij snel op zijn teentjes getrapt. Dit komt ook omdat nu Cloontje goed loops is en Chibi hem steeds verteld hoe vreselijk vervelend hij is. Ik kan jullie vertellen dat Chibi echt gelijk heeft. Mac is deze dagen hopeloos irritant en wilt maar 1 ding en dat is bovenop Cloontje klimmen.

Weten jullie al waar de derde dier zich bevindt? kom ik laat het jullie zien

Nu er dus een poezendame wacht op haar poezen/katten bende maakt het er allemaal niet beter op. Mac doet nog 1 rondje van de zaak en rent dan als een bezetene op de poezenlady af om haar even te vertellen dat ze op moet zouten. Eerst had ik niet door wat Mac van plan was omdat ik heerlijk met Cloontje en Chibi aan het balletje gooien was. Totdat iedereen verstarde en naar Mac vs Poezendame begon te kijken.

‘Oeps! Opletten vrouwtje’ denk ik bij mezelf en ik roep keihard ‘Mac stoppen nu!’. Het blijft een heerlijk gevoel als je, je grote vent een noodstop zie maken en twijfelend blijft staan. Op zijn kop is duidelijk af te lezen ‘en nu?’, ‘ga ik luisteren of doe ik het niet?’. Hij wilt het toch nog een keer proberen, maar bij mijn tweede waarschuwing komt hij snel weer terug voor een voertje. Tja ik heb 1 regel en dat is als je luistert heb je iets lekkers verdient en dat weten al mijn boelen -al hebben ze soms zoiets van ‘ wauw zag je dat? Wat heb ik goed geluisterd he…al snap ik dan nog niet precies waar ze naar geluisterd hebben…maar ik ben de moeilijkste niet-.

Hier is ze dan mevrouw de Gans

Even lijkt de rust hersteld totdat Chibi zoiets heeft ‘ oke als niemand dat vervelende poezenbeest van ons terrein verwijdert dan doe ik het wel’. Ze rent er dan ook op af om ze even weg te jagen op haar eigen manier en geloof me die is heel duidelijk. Cloontje is nog steeds druk bezig met haar balletje en ik moet eerlijk bekennen dat niets of niemand tussen haar en haar balletjes time komt.

‘Chibi nee!’ roep ik snel en ik ben nog verbaasder dat Chibi stil blijft staan – al zou het ook fijn zijn als ze haar bek dicht hield, maar je moet niet alles willen hebben-. Op een paar meter afstand blijft Chibi het arme poezendame uitschelden en wie zegt dat schelden niet zeer doet heeft toch pech, want deze dame vindt het uitermate pijn doen en ziet maar 1 oplossing namelijk de boom in.

hier is papa die goed de wacht houd…al heeft Mac het al een keer met hem aan de stok gehad.

Chibi komt ondertussen weer terug naar ons en ik neem alle drie de honden mee naar de andere kant van het veld. Ondertussen heb ik toch wel een beetje medelijden met deze arme poezendame en lijn mijn boelen aan zodat zij rustig uit de boom kan komen en op haar vrienden en vriendinnen te wachten.

Al denk ik dat het ondertussen bij alle katten en poezen bekend is dat onze boelen niet veel kwaad doen, want ik heb nog nooit zoveel katten en poezen in de buurt van mijn doggies zien lopen. Of ze dagen mijn honden uit omdat ze zelfmoordneigingen hebben, of ze voelen zich enorm veilig bij mijn honden…wie zou het zeggen.

Mijn trots <3

Ikzelf ben alleen maar trots op mijn boelenbende want wat doen ze het goed zo met zijn allen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.