Onze buurtpreventie doen weer goed hun werk!

De ongenodigde gasten in onze wijk schrikken zich een hoedje deze ochtend!

Brommend en grommend kijkt mijn boerboeldame om haar heen! Ze hoorde iets dat weet ze zeker, ze staat helemaal in waakhouding en tuurt in de verte. Zag ze daar wat? Volgens haar wel en nog een keer laat ze een laag brommend geluid horen. Nelis die altijd heel goed naar zijn vriendinnetje kijkt en blindelings op haar vertrouwd, zet zichzelf ook in de waakmodus en laat een grommend en brommend geluid horen!

Hier nog lekker in de zomer….de drie musketiers!

“Ik hoor en ruik echt iets Nelis, kijk daar eens” fluistert Ziva in Nelis zijn flappers. “Zullen we erop af gaan” fluistert Nelis terug. “Nee zegt Ziva zacht, want we zijn nog niet echt zeker van onze zaak, en als we onze vrouwtjes vliegles geven, moet dit wel verantwoord zijn en niet omdat we iets denken te zien”.

Dan horen we ineens achter ons een lage grom en een hele zachte diepe brom! Ziva kijkt verschrikt achterom. Hoorde jij dat ook Nelis vraagt Ziva heel zacht in de flappers van Nelis, Ja ik hoorde het ook en weer horen wij een zachte maar duidelijke grom en een brom. Nu kijken ook Helen en ik om ons heen. Het is mijn papa roept Ziva ineens! Ook wij kijken verbaasd naar Opa Diezel die ondertussen bij Ziva en Nelis is gaan staan en doet enthousiast met ze mee. Als er gewaakt moet worden denkt Diezel dan moet ik erbij zijn.

Lekker stel <3

Nelis kijkt Diezel nog een keer verbaasd aan, hij gromt en bromt ook mee zegt hij zacht tegen Ziva. Ja zegt Ziva verbaasd mijn papa heeft nog nooit gegromd of gebromd! Maar dat kan maar één ding betekenen roept Ziva “ER IS ECHT IETS NIET PLUIS! AKTIE! En alsof er iemand met een wedstrijd pistool een sein heeft gegeven gaan Ziva en Nelis helemaal los!

Zoals ik jullie al eerder heb verteld is het rond 5 a 6 uur Dieven spitsuur en natuurlijk ook van 6 uur ’s avonds tot 9 uur is de beste kans om als inbreker aan de slag te gaan. Want ook een inbreker heeft een goede nachtrust nodig. “Alert, scherp en snel” zijn toch wel de woorden waar een goede dief mee staat of valt.

Snap jij de teven een beetje Nelis? Nee af en toe spreken ze echt een andere taal Diezel

Dit weten Nelis en Ziva van de buurt preventie natuurlijk als de beste, want wil jij de buurt bewaken en de mensen iets veiliger wilt laten wonen en slapen moet je wel op de goede uren patrouilleren anders heeft het geen zin en noem je het gewoon wandelen.

Deze ochtend is het waarschijnlijk weer niet pluis in de wijk, want Ziva is zo gespannen als een boog! Zodra ze aan de overkant twee in mijn ogen onschuldige dames ziet lopen, vind ze het nodig om deze vriendelijk maar heel nadrukkelijk te verzoeken om uit onze wijk te verdwijnen. Nelis die eerst nog niet zo goed snapt waarom Ziva deze mevrouwen die toch elke ochtend om dezelfde tijd door onze wijk wandelen, nu ineens niet vertrouwd, vaart blindelings op Ziva haar intuïtie, en gaat naast Ziva staan en doet enthousiast met haar mee.

Ach even als mannen onder elkaar is ook weleens prettig

Als de dames allang op hun werk zijn aangekomen, staan onze twee bescherm(b)engels nog te brommen en te grommen, en heeft Diezel besloten om ook maar mee te doen. Volgens Helen en mij heeft geen hond meer door waar ze nu eigenlijk aan het brommen zijn, en doen ze het alleen maar om even hun grote bek een gooi te geven.

Maar het is wel heel stoer want onze waakhonden zijn heel erg indrukwekkend zo met zijn drieën en als er iemand aan zou komen lopen, of de dievengilde zou hun slag willen slaan deze ochtend, hebben ze waarschijnlijk nu wel hun biezen gepakt en zijn ze naar een andere wijk gelopen om daar hun geluk te beproeven…soms gaat het leven van de inbrekers niet over rozen.

zo heb ik ze even laten zien dat ik ook best stoer kan zijn 🙂

Ondertussen liggen Helen en ik in een deuk want één ding is zeker er is maar 1 hond die weet waar naar ze blaft en gromt en dat is Ziva! De mannen doen uit coulance met haar mee, je ziet ze af en toe naar ons kijken met een blik van “snap jij waarnaar wij naar blaffen vrouwtjes!” Nee sorry mannen wij snappen het ook niet maar ja “jullie neuzen zijn ook veel beter dan de onze” zeggen wij lachend.

Nou volgens mij heeft Ziva de beste neus want wij ruiken niets zucht Diezel nog een keer, om daarna als een opgewonden reu weer mee te doen want ja hij wilt zich niet laten kennen, straks denkt zijn dochter nog dat hij een laffe boerboel is en dat heeft hij al lang genoeg laten denken…..Diezel is weer de oude en heeft besloten dat hij vanaf vandaag een hele stoere boerboel kan zijn…ook al heeft hij geen idee wat hij nu eigenlijk aan het doen is.

Wacht misschien zit er iets onder water….

Nog na lachend nemen Helen en ik onze buurtbewakers mee en dat is nog een hele klus, want we krijgen Ziva maar niet aan haar verstand dat ze alleen maar tegen schaduwen aan het blaffen is (tenminste volgens ons 🙂 ), en Nelis en Diezel die zijn diep van binnen blij dat wij vrouwtjes de beslissing hebben genomen om te stoppen, zo kunnen ze met opgeheven kop naar huis om voldaan in hun heerlijke mand te gaan liggen, want wat is dit vermoeiend zeg!!!

Een gedachte over “Onze buurtpreventie doen weer goed hun werk!”

  1. Hahaha hun doen tenminste stoer mee, toen de vriendinnetje van Rocco waaks ging doen, vloog Rocco naar mij toe en keek mij aan van: wow, wat is ze eng aan het doen hahahahahahahs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.