Mac beschermt zijn vriendinnetje met zijn leven!

Een echte Dolle Dot Boel in Huize Elkerbout! We hebben een logeetje dit weekend!

“Oh vrouwtje is het echt waar?” Fluistert Mac heel zachtjes in mijn oor. “Blijft deze lieve dame echt een paar daagjes bij ons logeren” zegt hij terwijl hij blij om zich heen kijkt.” Het is echt waar lieve jongen! Dot blijft bij ons tot en met maandag” vertel ik hem in zijn flappers. Ondertussen doet Daisy of ze het niet heeft gehoord, maar ik zie aan haar blik dat ze inwendig aan het brommen is.

Hallo allemaal mag ik jullie voorstellen aan mijn nieuwe vriendin “Dot”….. is het geen mooie meid? En ze is bijna net zo groot als ik 🙂

Dot de lieve Beagle dame van Ruud en Eric mijn zwagers komt al jaren bij ons logeren. Alleen de laatste keer ging het toch een beetje te ruw aan toe. Daisy kon het niet zo goed hebben dat ze gelijk in waarde – in onze roedel – was gekelderd en ook Mac moest nog een beetje aan haar wennen.

Om Dot een gastvrij welkom te geven moesten er dan ook wel een paar maatregelen worden getroffen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat Dot gelijk een paar lelijke littekens oploopt omdat ze gezellig uit is wezen logeren. Daisy mocht sowieso niet in de buurt komen en ook Mac kreeg een tijdelijke omgangsverbod.

De drie musketiers are Back!!!

Diezel en Ziva kennen Dot al zo lang en ik weet dat Ziva af en toe corrigerend kan optreden, maar ze laat Dot helemaal ongeschonden. En dan is het zover! donderdag avond. Dot komt de huiskamer binnen en wordt als eerste enthousiast door Diezel begroet. Ziva die verteld gelijk wat de huisregels zijn hier bij huize Elkerbout ,dit vind ik dan weer iets te snel en vertel haar heel zacht in haar flappers: “Ziva laat Dot eerst even bijkomen van de reis en vertel haar straks rustig wat jij wel en niet goed vind hier in huis”. Brommend loopt Ziva naar haar deken en gaat liggen, ik hoor haar nog net brommen “jeetje ik mag ook niets”.

Dan mag Mac even gedag zeggen en wat is hij blij om Dot te zien en laat mij helemaal versteld staan. Wauw hij heeft zijn goede manieren ergens opgeduikeld en laat dit in vol ornaat aan ons zien. Hij stelt zich voor en geeft Dot een hartelijke welkom knuffel. Dot laat dit verschrikt en voorzichtig toe, maar je ziet haar steeds meer ontspannen.

Diezel en Dot twee lollige koppies en Ziva denkt “ik distantieer me van die jolige stel”

En dan is onze kleine prinsesje aan de beurt! Nou Daisy houd geen blad voor haar mond en verteld Dot precies wat zij over haar vind. “Je bent gewoon een kleine indringer die het veel te hoog in haar bol heeft! Nou ik trap er niet in en ik heb precies door wat je van plan bent!” Gilt Daisy naar Dot.

Tijd om in te grijpen want zo ga je niet met onze gast om. Daisy krijgt een time out, plus een flinke toespraak over normen en waarden. Brommend pakt Daisy haar verlies en gaat op haar kleedje liggen, om Dot voor de rest van de avond volledig te negeren.

hihihihi wat een suffe boelen hé vrouwtje…….ze snappen niet dat ze zo niet goed op de foto komen :-p

Rust in huize Elkerbout! Dot kan rustig ademhalen en je ziet een grote glimlach op haar lieve koppie. Wat vindt ze het altijd fijn in onze roedel, maar vooral buiten waar ze al haar vriendjes weer kan zien. Neles, Sting, Sam maar ook Kaiya –die eerst net als Ziva eerst de omgangsregels met Dot wilde doornemen- begroet haar heel enthousiast.

Mac heeft al snel besloten dat het zijn taak is om Dot te beschermen en die taak neemt mijnheer iets te serieus – nou moet ik toegeven dat Mac al zijn taken veel te serieus neemt, tot het bizarre af soms-. Zelfs Diezel moet op gepaste afstand blijven en hij heeft het alleen recht om bij Dot in de buurt te komen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik echt met verbazing heb staan kijken, alleen op een gegeven moment draaide Mac helemaal door en dan bedoel ik echt totaal doordraaien…..

Oeps was even vergeten dat het rare vrouwtje van die boelen, altijd maar foto’s wilt maken….

Daisy die het wel doorhad dat haar vriendje ineens totaal veranderde, snapte nog niet zo goed waarom. Totdat ze begreep dat hij zijn hart had verloren aan die verschrikkelijke indringster! Nou jullie snappen dat onze prinses dit niet zomaar kon laten gebeuren! Ze dacht haar kans schoon te zien en wilde vanaf de tafel – waar ik heerlijk zat te kijken hoe de vete tussen broer en zus begon op te laden- zo bovenop Dot wilde springen, terwijl ze de stoutste woorden tegen haar gilde.

Maar ze had niet verwacht dat haar broer en ik precies doorhad wat ze wilde doen. Arme Daisy terwijl ze haar snode gemene plan wilde uitvoeren pakte ik haar riem en Mac vloog haar letterlijk aan. Het werd een heftige gevecht tussen broer en zus en omdat Daisy geen schijn van kans had tegen haar broer moest ik haar heel snel redden.

Ojee ik hoor wat denkt Mac! Wat is dat nou?

Beide een time out plus weer een hele toespraak over waarden en normen! Als Mac bij mij verhaal komt halen vertel ik hem ook precies wat ik ervan vind: “dat je zus Dot niet mocht aanvallen dat klopt! Maar ik ben degene die hier de straffen uit deel en niet jij! Begrepen!” Met een hele zachte “ja” ging Mac snel in een hoekje liggen.

Ik moet wel zeggen dat Daisy de hele dag verder het niet meer in haar kopje haalde om dichtbij Dot te komen en als ze toevallig wel in de buurt kwam – omdat Dot op een keer lekker languit onder de tafel kwam liggen- bleef Daisy de rustige zelf. De mooiste momenten zijn toch wel als mijn hele roedel heerlijk met elkaar liggen te slapen – zoals deze ochtend- dan geniet ik het meest.

Oh nee niemand doet mijn Dot iets….grrrr woeffff.. Help denkt Dot wat is er aan de hand…. grrrr je gilt in mijn oor Mac bromt Ziva….En Diezel vind dat er weer veel commotie is voor niets…

Wat ik geweldig vind van boerboelen – en ik snap dat er niet veel mensen zijn die mij hierin begrijpen- is toch wel dat een gevecht die je denkt gewonnen te hebben, de volgende dag gewoon weer opnieuw begint. Zo ook de volgende dag! Maar dit weet ik uit ervaring dus ik laat me dan ook niet verassen.

Daisy dacht dat ik onvoorzichtig geworden was en ze me kon misleiden! Jammer joh. Weer zat ik op mijn plek aan de hoofd van de tafel om te zien wat mijn meisje vandaag wilde gaan uitspoken.
Ik voelde dat ze uit haar panty wilde gaan want ze keek Dot heel voorzichtig aan en ineens hoor ik een hele diepe grom – een beetje dom van haar want ik stond nog net niet op haar riem, dus ik had deze in no-time- , even weet ik niet of die van Daisy of Ziva was.

Het is ook best lastig als je merkt dat je vriendje ineens een ander meisje heeft gevonden…

Nu hoefde ik me dit geen tweede keer af te vragen want er gebeurde iets geweldigs voor mijn ogen. Ziva stond snel op en ook Mac volgde haar voorbeeld en gingen in een V vorm voor Dot staan zodat Daisy er nooit van haar leven bij kon komen zonder een stevig gevecht met haar moeder en broer. Jullie snappen wel dat ze eieren voor haar geld koos en snel weer ging liggen –doen alsof er niets gebeurt is en Dot volkomen negeren-.

Ook buiten zorgt Mac heel goed voor zijn Dot en speurt de hele buurt af naar gevaar. Zo erg dat hij ook alleen maar ’s morgens met Dot mag wandelen, want ’s middags is het te druk voor onze Mac.
Dit kan hij echt niet bolwerken –alles wat loopt, snuffelt of rijd kan heel gevaarlijk zijn voor zijn meisje- en dat wil ik hem niet aandoen. Al vind hij me af en toe wel heel flauw want niemand is capabel genoeg om op zijn chicky te passen.

Even nog een foto van het verliefde stel <3

Jullie snappen wel dat het een dolle Dot boel in Huize Elkerbout is op dit moment, maar ik ben zo trots op onze Roedel! Al heeft Ziva Dot 1x moeten corrigeren omdat ze haar regels overtrad – ik vond van niet dus dit werd een hele mooie discussie tussen Ziva en mij-. Diezel die de rustigste is van het stel en continu wel even naar Dot toeloopt om te zien of alles naar wens is.

Daisy die ondertussen het accepteert dat iedereen Dot leuk vind! Maar bij elke verkeerde opmerking dan verteld ze Dot wel even wat ze ervan vind – maar ze wordt steeds minder fanatiek en nu haar kapje ook af mag is ze best een tolerante dame  zolang het duurt-. Dan heb je onze verliefde Mac die zijn vriendinnetje beschermt met zijn leven! Elke vlieg, bij, vogel of onzichtbaar gevaar in de tuin wordt vakkundig verwijderd en buiten dan kan je maar beter heel lief zijn voor Dot want anders heb je een groot probleem!

Wat is het toch heerlijk om met elkaar door het gras te rennen!

Heerlijk zo’n stelletje deugnieten ik houd ervan en geniet ook intens van mijn boelen en logeetje! En hopelijk lukt het me deze dagen nog om alle honden op de foto te krijgen…..maar ondertussen heb ik wel een groene thee met honing verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.