Gele honden hebben meer ruimte nodig

Ziva heeft een Yellow Ribbon verdient met haar optreden!

Nu het weer vroeg donker is zijn mijn boelen op hun hoede! En vooral Ziva. Mijn meisje ziet achter elke schaduw, auto en boom iets dreigends. En als ze dan ook iemand ziet lopen en het maakt echt niet uit waar dan is ze dubbel op haar hoede. Elk persoon is een potentiële verdachte voor onze Ziva.

Onze lieve dame! Wat heeft ze toch een heerlijk koppie

Wat deze verdachte precies gaat doen dat weet ze nog niet zo goed, maar dat deze op gepaste afstand moet blijven dat is heel duidelijk voor haar, daar wind ze ook geen doekjes om. En ze is ook helemaal niet bang dat deze gevaarlijke persoon haar iets aandoet welnee, Ziva is mans genoeg om hem of haar te vertellen dat hij op moet zouten. Nee ze vind dat ze ons moet beschermen dat is haar taak en die neemt ze heel serieus.

Ook vreemde honden moeten niet denken dat ze dicht bij ons in de buurt mogen komen, echt niet want dat kan ze niet aan lijkt het wel. Het komt allemaal doordat het donker is, want in de lente en zomer is ze veel toleranter dan nu in deze dagen.

Laat mij toch lekker waken, dat zit in mijn bloed…en als niemand anders het doet dan moet ik het wel doen :-p

De hele tijd hoor ik dan ook grrrr, brom, grrr, brom en haar wang gaat daardoor continu op en neer. Ik weet dat ze nu lekker aan het brommen is en ik roep dan ook steeds “Ziva doe eens lief, er is echt niets aan de hand”. “Ach weet het vrouwtje veel”, “haar neus is pas echt belabberd” lijkt Ziva te denken want ze trekt zich niets van mijn woorden aan.

Daarom is zij dan ook degene die ons moet beschermen want wij zijn veel te naïef volgens onze stoere boerboelmeisje. Ook begrijpt ze haar kinderen en vader niet “wat zijn dat een watjes bromt ze zachtjes om haar heen”, “zien ze al die gevaarlijke personen en dieren dan niet”. “Ze zitten alleen maar pismail te lezen en af en toe vullen ze de roddel nog een beetje aan”, “Je hebt er echt helemaal niets aan die roedel van mij”.

Help me toch eens een keer grrrr

“Maar gelukkig heeft het vrouwtje mij en ik let wel weer op” mokt mijn meisje nog verder. Het is echt heerlijk dat ze me zo beschermt, maar het is voor mij wel goed opletten, want het is zo slordig dat als een mevrouw langs me loopt Ziva haar tot stoppen maant en perse de tas wilt inspecteren. Wilt de vrouw dit niet kan mijn meisje best chagrijnig reageren want ze vind dat het haar plicht is om de inhoud van een tas te controleren.

Ook fietsers met fietstassen is een doorn in Ziva haar oog, daar kan je van alles in verstoppen, dus moeten ook deze uiterst zorgvuldig gecontroleerd worden. En ik moet zeggen dat dit best een goede actie is van onze voorzichtige boerboelmeisje, want er zijn genoeg gekken die de gevaarlijkste dingen in hun tassen verstoppen. Maar ja de kans dat ze zo iemand te pakken krijgt is minimaal en de onschuldige mevrouw zou zo erg schrikken als er een boerboel achter haar fietsentas aan rent.

Nee het is voor mij niet makkelijk want ik moet goed opletten wat mijn meisje haar plannen zijn. En net als ik denk “ojee kan ik haar wel naar die mevrouw toe laten gaan, verbaasd ze me en haalt een heerlijke kroel bij haar”. Tja ook dat is mijn meisje totaal onvoorspelbaar, maar wel een geweldige boerboel die je nooit meer zal vinden.

En dan valt mijn oog op een flyer waarin er staat “Gele honden hebben meer ruimte nodig!” Dit houd in dat sommige honden meer ruimte nodig hebben. Mocht je een hond zien met een geel doek of een gele lint om zijn nek, of een gele lint aan zijn riem of tuigje, hou er alsjeblieft rekening mee dat dit een hond is die afstand nodig heeft van andere honden. Wanneer je deze ‘Gele Hond’ teken ziet, nader alsjeblieft de hond en zijn/haar eigenaar niet met je eigen hond of houd genoeg afstand.

Oké bij ons moeten we dit toch iets ruimer nemen en ook mensen erbij betrekken want ook wandelaars moeten Ziva niet te dicht benaderen. Wat een goede afstand is weet ik precies en daarom zorg ik er ook altijd voor dat mensen ons kunnen passeren zonder dat Ziva haar neus in andermans zaken steekt 🙂 Wat ze zoals ik al eerder schreef heel graag doet.

Daarom heb ik vandaag voor mijn meisje een Yellow Ribbon besteld, al gaf dit wel wat aarde in de voeten, want alle email adressen die ik voorgeschoteld kreeg om een Ribbon te bestellen deden het niet. Maar de laatste deed het gelukkig wel, dus hopelijk gaat het lukken en anders moet ik een gewoon geel lintje aan haar lijn knopen.

nu hoop ik natuurlijk dat de mensen ook door hebben waarom Ziva zo’n mooi lintje draagt, maar dat is een kwestie van het doorvertellen. Al weten de meeste mensen het hier in de buurt wel hoe Ziva in elkaar zit, en het is ook best wel prettig dat de mensen nog enthousiast naar Ziva toe gaan om even met haar te kroelen en gelukkig vind ze dat meestal wel prettig 🙂

Ach net wat ik zeg ik heb de leukste teef van heel de wereld 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *