Dracht kalender van ToAn Binti Ziva David

Drachtkalender van:
ToAn Binti Ziva David
X BJ Cobus

 

Na een hele lange loopsheid waar ik af en toe van dacht, wanneer kan ze nu eindelijk gedekt worden, want zelfs mijn reuen waren wel vervelend maar niet super irritant. Was het op 5 maart eindelijk zover Ziva haar progesteron stond op 13 en dat betekend D-DAY.

Die zelfde avond rijden we weer naar Sleeuwijk voor de dekking. Normaal zou ik naar Goeree Overflakkee gaan maar voor Carin en Theo de baasjes van Ed de prachtige boerboelreu die de papa van Ziva haar puppen mag worden, was Sleeuwijk makkelijker aan te rijden.

Bj ED staat ongeduldig te wachten!

Dierenpraktijk Sleeuwijk waar ik eerst mijn bedenkingen over had, omdat ik aan de telefoon heel slecht werd geïnformeerd, bleek toch wel mee te vallen. De eerste indruk is meestal een daalder waard en dus had ik er in het begin ook totaal geen vertrouwen in.

Gelukkig kon ik mijn mening snel bijstellen en hebben ze Ziva en mij hun vertrouwen herwonnen. Wat ik wel als heel fijn heb ervaren is toch wel dat ze ook in Ziva haar vulva keken, om te zien hoever deze was. Er zitten een soort blaasjes bij de baarmoedermond, te grote als ballonnetjes hoe rijper de teef hoe verschrompelden de ballonnetjes.

Dierenkliniek Sleeuwijk

De progesteron is alles bepalend, maar ik vond dit ook wel heel prettig omdat je zo al een indicatie heb voordat je de uitslag heb gekregen. Ook vertelde ze heel veel en dat vind ik altijd reuze interessant.

Maar enfin we dwalen af 5 maart is het eindelijk zover en om 18:00 hadden Theo, Carin en ik afgesproken. Ed en Ziva ontmoeten elkaar eindelijk en om ze iets in de mood te brengen laten we ze eerst samen even kennis maken. Ziva ziet Ed wel zitten alleen Edje die weet niet zo goed wat hij met deze rare teef aan moet.

Ed snapt er niet zoveel van…wat willen jullie dan dat ik doe!

Wat we ook proberen Ed heeft er totaal geen zin in en we merken al snel dat er waarschijnlijk geen dekking in zit dit keer. Jullie snappen dat ik op dat moment ontzettend teleurgesteld was, en ik even niet meer wist wat ik nu moest gaan doen.

Gelukkig kwam Carin en Theo met de oplossing en wat voor een oplossing! Ze belde snel met Anneke die heeft ook een BJ Boerboel namelijk de broer van Chenoah en als ze arriveren en de achterklep opengaat komt er een waanzinnig mooie boerboel uit de wagen springen.

BJ Cobus die komt wel even laten zien…hoe het wel moet!

BJ Cobus is zijn naam en hij mag de honneurs voor Ed waarnemen. Cobus die ziet Ziva wel zitten al houd hij niet van al dat gemutst erom heen, hij heeft zoiets van ik kom hier voor één ding en laten we dit snel afhandelen.

De dekking is dan ook binnen een mum afgehandeld! Natuurlijk mag hij de volgende dag weer want we doen weer twee keer KI. Na deze dagen is de dierenarts optimistisch gesteld want de zaad van Cobus is perfect en twee keer zoveel als de eerste keer, en Ziva staat uitstekend.

En nu is het wachten of al onze inspanning is gelukt! Is onze Ziva drachtig van haar prachtige vent Cobus.

Klik op de onderstaande link voor het verslag van deze emotionele en vooral onverwachte wending tijdens deze dekking.

Dekking Ziva x Cobus

Natuurlijk hou ik jullie weer op de hoogte via deze spannende drachtkalender!

Week 1 (5 t/m 11 maart)

Woensdag 5 maart eerste dag van de dekking, de tweede dekking moet binnen 48 uur na de eerste dekking plaatsvinden. En dat is zeker gelukt op 6 maart is Ziva weer door Cobus gedekt en ook al bevorderd elke volgende dekking de kans op bevruchting, we houden het op twee keer dekken :-).

De reis gaat wederom beginnen al die kleine super spermatoza gaan via de cervix op zoek naar de rijpe eitjes in de eileiders. Op Donderdag 6 maart hopen we dat er genoeg de eitjes in de eileiders bereiken en dan worden ze op 7 maart bevrucht.


Deze foto is gemaakt op de zondag voor Ziva haar dekking!

 Daarna gaat de reis op 8 maart rustig verder want de bevruchte eitjes verplaatsen zich via de eileiders naar de baarmoeder hoornen en dan worden de embryo’s gelijkmatig verdeeld, al zijn het nu nog maar blaasjes..

Deze eerste week ging eigenlijk heel relaxt, ze is heel anders dan bij haar eerste zwangerschap met Boris, toen wilde ze even niets meer van de reuen weten, maar nu zoekt ze, ze nog op en is bijna sletterig te noemen. Het lijkt wel of ze de aandacht geweldig vind, maar probeer als reu niet te ver te gaan, want dan bijt ze je kop eraf.

Ze reageert voor de rest heel normaal, en je zou bijna zeggen dat er helemaal niets gebeurt is. Het enige verschil is, dat ze het liefst nu midden in de roedel wilt liggen slapen, terwijl ze meestal best op haar zelf is. Ze zoekt vaak Daisy op om even met haar te kroelen en ook Diezel laat ze weer verbazen als ze zijn snoet helemaal aflikt.

Gelukkig is ze buiten wat rustiger geworden maar dat zijn ook de enige verschillen die we voor nu waarnemen. En dat kan ook niet anders want ze is nu precies 1 week drachtig 🙂

Week 2 (12 t/m 18 maart)

Hier is Ziva 10 dagen drachtig er is nog niets te zien, al lijkt ze al wat ronder maar dat is gezichtsbedrog, want kijk maar naar de foto hieronder. Dan spant ze haar buik in en zie je heel goed dat ze nog niet gegroeid is.
Zie je wel ze ziet er geweldig uit! Al vind ik Ziva er altijd perfect uit zien na haar loopsheid.

Nog even een mooie foto van ons meisje!

op 16 maart hechten de blaasjes zich aan de baarmoederwand en ontwikkelen zich eindelijk tot embryo’s. Gedurende de volgende twee weken worden de belangrijke organen gevormd.

 Ze is nu 10 dagen drachtig en maakt zich niet meer zo druk! Vandaag zaterdag 14 maart hebben we heerlijk gewandeld. Ziva heeft zich als een koe gedragen en had hele grote bitterballen in haar oren. Ze vond het gras veel lekkerder dan dat ze naar Nicky en mij luisterde. Ook kon Nicky met zijn flesje AA drink zwaaien, Ziva had er geen zin in.

Diezel had daardoor de time van zijn leven, want hij vindt het heerlijk om met een petfles te spelen, alleen door Ziva heeft hij niet altijd de kans om dit te doen. Vandaag dus wel, wat ik wel vreemd vond is dat ze al wat slijm uit haar vulva kwam, en dat zou nu nog niet moeten, of het is gewoon nog de laatste fase van haar loopsheid.

het is weer reuze spannend en we genieten enorm van onze meisje!

Week 3 ( 19 maart t/m 25 maart)

Woensdag 19 maart Ziva gaat de derde week in en nu worden haar tepels roze en groter ook het haar rond de tepels worden dunner.

Rond de 25ste kan Ziva last hebben van ochtendziekte als gevolg van de hormonen die nu gaan veranderen en het uitrekken van de baarmoeder. Ze kan wat apatische zijn en weinig trek hebben in eten.

De eerste helft van de dracht 😀


Na de dekking bewegen de bevruchte eicellen zich in de richting van de baarmoederwand en zullen daar vijf tot acht dagen later aankomen, om zich rond de 17e dag vast te hechten. De baarmoeder van de hond bestaat uit twee parallel liggende hoorns; in elk van de beide hoorns zullen de eitjes zich hechten en gaan de pups groeien. De eerste vier weken van de dracht verloopt de groei van de foetus zeer langzaam en zijn er weinig tot geen uiterlijke veranderingen bij de teef merkbaar.

Sommige teven worden aanhaliger; anderen zijn wat lusteloos. In een enkel geval voelt de teef zich niet lekker, heeft weinig eetlust en kan met regelmaat spugen. Sommige teven gaan er wat grillige eetgewoonten op na houden; soms willen ze niets, een andere keer blijven ze hongerig snaaien en zelfs voedsel stelen indien mogelijk. Deze eetgewoonten veranderen over het algemeen rond de zesde week van de dracht. Het spugen is voorbij en vanaf dat tijdstip zal ze steeds meer voedsel willen, vaak tot een derde meer dan normaal. Een zekerheid over de dracht valt echter pas te verkrijgen vanaf de 28e dag na de dekking door middel van een echoscopie.

Deze week begon heel heftig maandag 17 maart moesten we als een gek naar de dierenarts voor Daisy die heeft waarschijnlijk door een oorontsteking zo geklapperd met haar oren, dat ze nu last heeft van een bloedoor! En niet zomaar een bloedoor maar een giga mega oor. Het is dan ook een heftig gezicht, en als ze de oordruppels pertinent weigert kunnen we niet anders dan een muiltje voor haar kopen.

Ondertussen raakt Ziva een beetje op de achtergrond al merk ik wel op dat ze het liefst bij Diezel ligt en buiten is ze veel alerter dan bij haar eerdere zwangerschap. Al begint ze nu wel sneller moe te worden. Eten is een bezigheid die je niet moet verwaarlozen en als ik dan ook een tas mee naar binnen neem, springt ze zelfs met twee poten op de bench, en dat is voor ons meisje heel heftig.

Ze beschermt ook heel erg haar buik en in het begin vond ik dit zelf een beetje vreemd. Waarom ligt ze de laatste tijd zo opeen gedoken, tot ik ineens doorhad dat ze haar buik beschermt voor al dat boerboelen geweld. Logisch we zijn tegenwoordig met zo’n grote roedel, dat ze dit wel moet.

 

Wat ik wel heel jammer vind is dat haar buik dit keer niet zo snel groeit! Zo goed als je het de eerste zwangerschap zag, zo zie je nu niet veel aan haar. Dat is wel heel jammer want zo wordt mijn geduld wel heel erg op proef gesteld.

Maar haar gedrag en het feit dat ze twee dagen goed aan de diarree was tijdens de innesteling stemt me dan wel weer positief in. Tot ik gisteren ( Zaterdag 22 maart) de foto’s aan het bewerken was, en ik plotseling wel een verandering aan haar zag.

 

Natuurlijk dacht ik eerst dat ik het veel te graag wilde zien, maar nee het is werkelijk zo. Een heel klein buikje kan je waarnemen, en eigenlijk best logisch, elke dracht is anders en de vorige zwangerschap zaten er heel veel pups in Ziva haar buikje. Dat hoeft nu niet zo te zijn 🙂

Ach nog anderhalve week geduld en dan hebben we de echo! Maar tot dan lekker mutsen en dat is mij wel toevertrouwd 🙂

En Daisy haar oor begint eindelijk iets te slinken en dat stemt mij het aller vrolijkst 🙂

 

week 4 (26 Maart t/m 1 April)

zondag 30 maart kan iemand met ervaring voelen of Ziva drachtig is, dit is de beste tijd omdat de embryo’s de grootte hebben van een walnoot en makkelijk te tellen zijn. Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen.


Donderdag 21 maart de teef kan een taaiachtig slijm afscheiden uit de vulva, dat is het eerste teken dat de dekking is gelukt.

 

Zaterdag 23 maart Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Inspannende activiteiten kunnen we nu beter vermijden.

 

Terwijl Daisy haar bloedoor zaterdag 29 maart klapte en alles vooral Daisy onder het bloed zat en we enorm ongerust waren….gaat Ziva haar zwangerschap natuurlijk gewoon door. Alleen ben ik daar niet zo mee bezig als dat ik zou willen.

 

Verslag Daisy haar bloedoor van zaterdag 29 maart


Wat ik wel merk is dat ik nog net zo onzeker ben over de dracht als vanaf het begin. Natuurlijk wordt Ziva dikker en natuurlijk doet ze anders, maar het buikje wat ik toen zag, zie ik nu totaal niet. Wel worden haar tepels steeds groter en zie je al duidelijk melkbanen lopen.

 

Wat ik wel merk is dat ze haar buik veel vaker inhoud en dat is dan ook wel logisch omdat we hier een hyperactieve Mac hebben rondlopen, die het leuk vind om zijn moeder te pesten. Als ze haar buik dan een keer uitzet, is hij mega groot. Je voelt dit ook als je, je hand op haar buik legt, dan zet ze hem helemaal uit.


Ziva 23 dagen drachtig

Ziva slaapt veel en vooral in het zonnetje die deze periode ruim aanwezig is. Ook heb ik zaterdagavond de taaie slijm gezien want Ziva vond deze zeer hinderlijk en schraapte met haar muts over de straatstenen. Ook had ik al vaker deze week iets zien glinsteren bij haar muts, wat geen druppels urine bleek te zijn, daar was het te slijmerig voor.

Maar ondertussen hoe passief ze ook is buiten, houd ze deze zwangerschap wel alles in de gaten. Ook al gaat ze een gevecht met haar vijandhonden uit de weg, en bepaalde mensen die ze normaal gesproken niet mag negeert ze ook volkomen, toch kan ze ineens brommend om zich heen kijken, als het buiten niet pluis is.

 

En zit heerlijk om haar heen te dromen 😀

Deze ochtend moest ze ineens spugen buiten en dat was best zielig want ze moest poepen en spugen tegelijk. Wij mensen weten hoe vervelend dit is, want waar moet je beginnen. Zij loste dit dan ook op zoals wij mensen eerst poepen afknijpen spugen en dan weer poepen.

Zwanger zijn is niet altijd een pretje……..

Week 5 ( 2 April t/m 8 April)

Iemand met ervaring (fokker of dierenarts) kan na ongeveer drie weken voelen of de teef drachtig is. Dit is de beste tijd omdat de embryo’s de grootte hebben van een walnoot en makkelijk te tellen zijn. Dit is de tijd om de hoeveelheid eten van de teef te verhogen. Geef niet te veel, omdat overgewicht van de teef tot complicaties kan leiden tijdens de bevalling. De feuten zijn nu volledig ontwikkelde hondjes. De buik van de teef begint dikker te worden.

Woensdag 2 April ik kan niet meer wachten want ik ben zo enorm nieuwsgierig en we hebben de laatste dagen alleen maar slecht nieuws en ik kan nu best iets positiefs kunnen gebruiken. Daarom bel ik Dierenkliniek Goeree Overflakkee op om te vragen of we vandaag langs kunnen komen, i.p.v. morgen wat eigenlijk in de planning staat.

De dierenarts vind dit geen probleem dus rond half vijf gaan we vol zenuwen op naar Goeree Overflakkee. We hebben een hele leuke dierenarts dit keer en zij voelt eerst of ze de pups al kan voelen. Ze voelt van alles maar weet niet zeker of het Ziva haar darmen zijn, maar zegt ze heel enthousiast ik denk wel dat ze zwanger is, en ze weet dan ook niet hoe snel ze naar het echo apparaat moet lopen.

Zodra ze de apparaat op Ziva haar buik zet zien we de pups al zitten en waar ze ook heen schuift, overal zien we pups. Ook het hartje van de pup laat ze trots zien en ook deze doet het perfect. Oh wat ben ik weer trots op mijn grote meisje. Ze laat alles weer toe wat we ook met haar uithalen, en even later staan we in een halaluja stemming weer buiten!

Later blijkt dat het heel goed idee was om vandaag de echo te laten doen, want de volgende dag wordt Daisy met spoed geopereerd aan haar oor en daar zijn we de hele dag mee bezig…

Week 6 ( 9 April t/m 15 April)

Ziva is alweer 35 dagen drachtig en de foetussen zijn nu volledig ontwikkeld tot miniatuurhondjes. Niet te veel eten geven, want overgewicht moet vermeden worden.


Het gewicht van de teef gaat toenemen en de welpen gaan zich draaien, het opzwellen van de vrouwelijke delen wordt merkbaar. Let nu op het gewicht. De hartslag is niet langer hoorbaar omdat de hoeveelheid vruchtwater sterk toeneemt.Het teefje haar buik wordt dikker. Zorg ervoor dat de teef alvast aan de werpkist gaat wennen. Laat de teef desnoods alvast slapen in de werpkist.

Ziva is alweer 35 dagen drachtig, wat gaat de tijd snel en we moeten toch eerdaags aan de werpkist gaan beginnen… Dit willen we van het weekend gaan doen maar het loopt iets anders dan we zouden willen. Ron wordt 11 April ineens heel erg beroerd en beland in het ziekenhuis. Gelukkig mag hij in de avond weer mee naar huis, maar het gaat niet beter met hem.

Gelukkig weet maandag de huisarts wat er aan de hand is, een bacteriele infectie in de longen, een paar gekneusde ribben en een maagklepje die niet meer goed sluit….met de antibiotica en pijnstillers gaat het snel alweer wat beter met hem. Maar van de werpkist komt nu niet veel meer, dus we zetten onze plannen even in de ijskast.Met Ziva gaat het gelukkig goed, al blijft ze haar buik goed beschermen tegen al dat boerboelen geweld. Doordat ze deze zwangerschap alleen maar honger heeft, en je merkt wanneer ze iets te weinig heeft gegeten, krijgt ze vanaf deze week puppyvoer gemengd met gewoon voer.

We wachten nog even met de rosevice en yoghurt daar beginnen we mee in week 7 😀

 


Week 7 (16 April t/m 22 April)

Ziva is nu 42 dagen drachtig tot en met 48 dagen. De teef begint zichzelf meer te verzorgen. Haar borsten worden steeds groter. De teef kan rusteloos zijn en een plaats proberen te zoeken om haar pups te werpen.

Het ontwikkelen van de organen is klaar, de welpen zien er nu als kleine hondjes uit. Kop en romp zijn te onderscheiden van elkaar. Het geslacht is bepaald, de huidskleur begint zich te ontwikkelen. De hartslag van de welpen is nu met een stethoscoop te horen. De tepels van de teef worden donkerder en zwellen op. Het is heel gemakkelijk om de puppy’s te voelen nu, tellen kan iets moeilijker zijn. Het teefje spendeert meer tijd aan zelfverzorging.

Het is zover de yoghurt, vlees, puppybrokken, Rosevice en de gewone brokken zijn weer aan het menu toegevoegd en is goedgekeurd door alle boelen. Hier in huize Elkerbout zwangert iedereen lekker mee en dat is heel gezellig, maar ook een echt eetfestijn. Er is ook geen boel die klaagt hier in huis.

Ron is nog heel erg moe en kan nog niet veel en dat is voor Ziva wel jammer want ze mist een rustig plekje. Als ze eindelijk een heerlijke deken heeft gevonden, dan zorgt Mac er wel voor dat ze hem snel weer kwijt is. Natuurlijk is dit niet de bedoeling en zijn we ook de hele tijd bezig om Ziva rustig te laten slapen.


ik ben ondertussen gefocust op Ziva haar buik en hoop al beweging te zien of voelen, maar dat valt niet mee. Ziva wordt weer onrustig als ik te lang aan haar buik zit, omdat de hondjes dan waarschijnlijk te veel bewegen en ze er iets misselijk van wordt.

Voor de rest gaat alles gewoon door en is Daisy aan de betere hand. Haar oor zou eigenlijk aankomende vrijdag de 18de van alle hechtingen worden gered, maar ik heb besloten om dit nog niet te doen. Het heeft heel lang door geëtterd en gebloed en het ziet er nu eindelijk rustig uit. Dus laat nog maar lekker een weekje bijkomen.


Week 8 (23 April t/m 29 April)

Ziva is nu 49 dagen drachtig en aan de einde van de week alweer 55 dagen zwanger. Het gaat nu opschieten en het wordt reuze spannend. Soms heeft een teef helemaal geen trek meer in eten, omdat ze vol puppies zit. Het is beter om meerdere kleine maaltijden over de dag te verdelen. De tepels en vulva moeten voorzichtig worden schoongemaakt met warm water. Het is aan te raden het haar rond de tepels te trimmen om de pups makkelijker te laten drinken. De skelet van de pups begint steviger te worden. Je kunt de pups nu af en toe voelen maar ze zijn niet te tellen. De haren vallen uit van de buik van de teef en haar melkklieren raken opgezwollen. De teef neemt veel tijd voor het verzorgen van haar eigen lichaam. De tepels zwellen nog meer.

Haar melkklieren raken opgezwollen. De teef wordt onrustig en zoekt een plaats om te bevallen. Zorg er voor dat de plaats waar de teef moet bevallen zo prettig mogelijk is voor haar. Nu kan men de teef nest materiaal geven dat kan van handdoeken tot lakens zijn de teef kan daar dan mee een nest maken in de werpkist. Het is beter om verschillende kleinere maaltijden over de dag te verspreiden. Je kan nu goed het bewegen van de pups waarnemen. 


Ziva wordt steeds onrustiger en weet af en toe niet meer hoe ze moet zitten, liggen of lopen. Ik begin me af en toe ook best zorgen te maken, of ze de 59ste dag wel haalt. Maar als ik daaraan denk tik ik mezelf even op de vingers, want natuurlijk haalt ze het het, maar wel met heel veel moeite.

Eten blijft sowieso nog op nummer 1 bij haar en geven we haar al een week lang drie keer per dag eten. Dat blijkt genoeg voor haar en krijgt ze trek geven we haar een paar voertjes. De eerste bezoekers zijn geweest en wat waren ze allemaal braaf. Ook Ziva had een heerlijke avond met heel veel aaitjes en kroeltjes. Ik was aan de eind van de avond ook supertrots op mijn fantastische roedel.

 

Ron is heel rustig begonnen met de werpkist want die moet zondagavond de 27ste ook echt klaar zijn en wauw wat wordt ie gaaf zeg! Ron heeft zich dit keer echt overtroffen en ben ook supertrots op hem. Vooral omdat ik zie hoeveel moeite het hem kost om hem in elkaar te zetten…nee mijn mannetje is nog lang niet in orde 🙁

Sinds een paar dagen zie ik de pups bewegen en als ik zie waar ze allemaal bewegen dan houd ik toch mijn hart vast, wauw hoeveel zitten er wel niet in. Ziva wordt er in ieder geval ontzettend onpasselijk van.

Het uitlaten wordt nu ook veel korter, al vind ik het wel heel belangrijk om goed te blijven wandelen, want ze heeft haar conditie echt nodig straks. Wat wel heel goed is, is dat ze niet overvoerd wordt want je ziet precies als ik iets te weinig voert. En ook al de andere boelen zien er geweldig uit ondanks al het mee zwangeren.

De prikken hebben Nicky en ik gisteren bij de dierenarts in Goeree opgehaald en ook Ziva haar wormenkuur heeft ze weer gehad. Alles loopt op schema en we gaan bijna de laatste week in 😀

 

—————————
Het verslag Ziva bevallen op 24 mei 2012

Bevalling Ziva

Drachtkalender van :
ToAn Binti Ziva David oftewel Ziva !

Week 1 (24 t/m 30 Maart)

 


24 maart 2012 eindelijk was het zover! Ziva haar progesteron stond op 11 dus dat betekend Heel eenvoudig D-Day. Om 13:00 verzamelen we samen met Ernst en Boris bij de dierenkliniek Goeree overflakkee voor de eerste dekking in vorm van Kunstmatige inseminatie.

Het was een hele mooie ervaring en als ik deze dagen terug kijk ben ik ook heel blij dat we voor KI hebben gekozen wat relaxed is dit voor de doggies.

Voor het hele verhaal plus foto’s druk op de
onderstaande link:


 

Binnen 48 uur moet de volgende dekking plaatsvinden en daarom begeven we ons 25 Maart om 19:00 weer naar Sommelsdijk waar de dierenkliniek Goeree Overflakkee zich bevind. Ook nu gaat de dekking (KI) perfect en het zaad van Boris blijkt nu nog beter en voller te zijn. De dierenarts is onder de indruk en ook Ziva die heeft door dat wat ze krijgt super is want ze zet haar baarmoedermond wijd open, zodat de dierenarts heel snel alle spermazooitjes in de baarmoeder kan insemineren.
Ook hier hebben we weer een hele mooie verslag van gemaakt met stoere foto’s ,
druk op onderstaande link:

 

 

Als de dekking een feit is verplaatsen de Spermatoza zich in de cervix (baarmoederhals)! Er is bij kunstmatige Inseminatie alleen een klein probleempje want de spermatoza van Boris Hebben een geluk van de wereld! Want de dierenarts brengt ze helemaal naar het begin van de

Baarmoederhoorn. Dat scheelt een heel stuk zwemmen en zo hebben de langzaamste Spermatoza geluk om ook eens wat dichter naar het doel te kunnen zwemmen.

25 Maart t/m 29 maart: de reis kan beginnen!

Het sperma gaat nu op zoek naar rijpe eitjes en na heel goed zoeken vinden ze hopelijk heel veel eitjes in de eileiders. Als ze de eitjes vinden vind op 26 Maart de bevruchting plaats.

Na de bevruchting verplaatsen de bevruchte eitjes zich via de eileiders naar de baarmoederhoornen. Op 29 Maart worden de embryo’s gelijkmatig verdeeld over de baarmoederhoornen. Gedurende de tijd dat de eitjes zich verplaatsen, veranderen zij in blaasjes. Deze blaasjes hechten zich vast aan de baarmoederwand.

 

Natuurlijk is er nog niets te zien of te merken aan Ziva. Ze slaapt wel heel veel, en is af en toe super chagerijnig. Maar ja iedere vrouw kan zich hierin vinden, de hormonen vieren feest en daar wordt je niet echt vrolijk van.
Natuurlijk gaan we de lies/buik omtrek weer in de gaten houden. En aan de eerste cijfers is duidelijk te zien dat Ziva de laatste halfjaar goed breed is geworden want de cijfers zijn heel wat groter dan vorig jaar.
26 Maart 2012 : Liesomtrek 81 cm – Buikomtrek 88 cm.
 
 
Week 2 (31 maart t/m 6 April)

Baarmoederhoorns hier groeien de pups in.
 
 
De embryo’s hechten zich aan de baarmoederwand vast en natuurlijke chemicaliën zorgen ervoor dat de embryo’s gelijkmatig langs de twee baarmoederhoorns verdeeld worden zodat elke foetus gelijke kansen heeft. Na twee weken is de foetus nog heel klein maar hij heeft een hoofd, ruggengraat, stompjes voor de ledematen en een staartje. Hij wordt gevoed door de dooierzak en is in deze fase heel erg kwetsbaar. In de volgende twee weken worden belangrijke organen gevormd.


Er is na 11 dagen nog niets te zien aan Ziva, ze ziet er prachtig uit en ook al vind ik haar buik ietsje opgezet, maar ik ben bang dat ik dit zelf wilt zien. Qua gedrag is ze wel heel erg veranderd, ze is rustiger en heel relaxed. Ze wilt niet meer ravotten met Diezel en ook Kaiya mag niet veel meer van haar. Ze heeft zelfs gegromt naar Kaiya dus dat was pas echt een verassing voor ons.
 
Ziva houd van eten, altijd al gedaan en ze doet een moord voor een snoepje of iets lekkers. Maar het lijkt wel of ze nu echt continu honger heeft en ze probeert nu zelfs de snoepjes uit je hand te graaien. Ook als ik eet zit ze het liefst in mijn bord. En zet ik mijn bord op tafel dan pikt ze het heel stiekem, dit heeft ze echt nog nooit gedaan…
 

Ook Diezel moet eraan geloven en wordt veelvuldig gewassen en gekroeld door Ziva en dat vindt hij wel heel raar gedrag en laat het argwanend toe. Daarnaast slaapt Ziva echt een gat in de dag en is lekker lui. Ben dan ook heel benieuwd wanneer er uiterlijke veranderingen tevoorschijn gaat komen.
 
Natuurlijk hebben we haar ook weer gemeten, maar ze is zelfs dunner geworden. Wat wel heel logisch is want ze hield heel veel vocht vast tijdens haar loopsheid.
 
3 april 2012: Liesomtrek 79 cm- buikomtrek 87 cm
Week 3 (7 april t/m 13 april)
Op zaterdag 7 april tot 14 april worden de tepels van Ziva roze en groter, en ook het haar rond de tepels worden dunner. Ook kan ze rond de 20ste dag last hebben van ochtendziekte of gewoon zich misselijk voelen als gevolg van hormonale veranderingen en het uitrekken van de baarmoeder.
Ze kan wat apatisch zijn en weinig trek hebben in voedsel.
 
Alweer 17 dagen drachtig en er is nog niet veel te zien aan Ziva, tenminste niet met het blote oog zonder vergelijkingsmateriaal. Moet wel zeggen dat dit me heel optimistisch stemt, want toen Ziva vorig jaar 9 weken schijndrachtig was, zag ik alleen haar alleen breder worden en dit is nu zo anders.
 

Hier is Ziva 1 week drachtig nog niets te zien logisch…

Haar vormen worden al iets ronder en vind dit toch wel heel stoer om
te zien….en dit zag ik niet bij Ziva’s schijndracht toen werd
ze alleen maar breder en breder…ben nu ook heel benieuwd hoe ze
verder gaat veranderen.
Ondertussen doet Ziva haar neus het supergoed en ruikt ze lekkere smerige hapjes al van 1 kilometers ver en dat is best heel vervelend, want zo heb ik haast geen controle over haar eetgedrag. Probeer nu al zoveel mogelijk plekken te vermijden waar ik weet dat er geen vieze dingen kunnen liggen.
 
Maar gisteren eerste paasdag ging dat fout en het resultaat Ziva des avonds aan de diaree. Gelukkig is dit vandaag tweede paasdag weer over en nu heeft ze last van haar oren. Maar ook hier mogen we haar niets voor geven dus heb een beetje olijfolie in haar oren gedruppelt om al het vuil eruit te krijgen. Ach voor de rest is ze een heerlijke rustige en af en toe depressive zwangere muts.
 

13 april wat een heftige week was dit zeg, ten eerste ging de oren van Ziva zienderwijze achteruit. Maandag ochtend was ik dan ook de wanhoop nabij en maakte ik een afweging: of ik liet mijn meisje pijn lijden omdat de oordruppels en zalfjes die ik had niet goed voor haar embryo’s zijn, of mijn meisje gaat voor de embryo’s en ik verzacht de pijn.

Ik besluit het laatste want je meisje zo’n pijn zien lijden dat is iets wat ik echt niet kan. Dus heb haar lekker gedruppeld en gezalfd en ik zag dat ze daar al heel wat vrolijker van werd. Zodra de dierenarts openging hing ik al aan de bel en heb ik druppels gekregen die wel goed voor haar embryo’s zijn.

Al vind ik het wel heel vreemd dat ze ineens twee ontstoken oren heeft maar volgens de DA kwam dat doordat al haar energie naar haar buikje gaat dus veel kwetsbaarder voor ontstekingen helemaal omdat dit toch al haar kwetsbare gedeelte van haar lichaam is.


Nu vier dagen later gaat het goed met haar oren en dat is een hele opluchting. Maar nu komt de volgende zwangerschapskwaal al aandraven en dat is lekker lui doen en vooral niet meer op willen staan. Eten pfff alleen maar een noodzakelijk kwaal. Visite laat maar buiten staan, ik doe het even niet.

En als er dan gegeten moet worden nou dan eet ik wel maar je hebt geluk dat het vers vlees is want anders had je het gewoon lekker zelf mogen opeten. Diezel die normaal nog lekker aan het eten is terwijl Ziva allang haar bakje leeg heeft, staat ook heel raar te kijken als Ziva nog dromerig af en toe om haar heen kijkt en echt op haar gemak verder eet.

Ook staat Ziva s’morgens altijd te wachten onderaan de trap tot dat ik naar beneden kom. Het is nu al dagen leeg onderaan de trap want Ziva ligt nog heerlijk te snurken. Als we gaan wandelen kijkt ze een keertje op en denkt duidelijk nee hé moet dit.


 

Sta ik in de keuken zie ik maar één hond om me heen draaien en dat is Diezel want Ziva is even met hele andere dingen bezig. Ziva is lekker aan het mutsen en maakt zich niet meer zo druk.

Merk wel dat ik haar deze week qua voer tekort heb gedaan, nu had het haar niet zo uitgemaakt maar ze is wat afgevallen, en dat is ook wel logisch want ze is wat zwaarder geworden en ze eet zelfs wat minder dan normaal. Dus heb ik de hoeveelheid voer maar even bijgesteld. Voor de rest doet Ziva het geweldig en gaan we de vierde week in!

Sinds eergisteren is ze weer gaan vloeien witte heldere substantie ze zeggen dat dit een goed teken is. Wij hopen dit natuurlijk ook, en ze vloeit de hele dag een beetje door, niet veel maar een paar druppels.
12 april: Liesomtrek 80 cm – Buikomtrek 89 cm
Week 4 (14 april t/m 20 april)
De foetussen zijn inmiddels verdeeld in beidde baarmoederhoorns en groeit nu van 5-10 mm tot 14-15 mm. Aan het eind van deze week zijn de embryo’s zo groot als walnoten. De ontwikkeling van de organen is begonnen. Aan het eind van deze week gaan ook de melkklieren van de teef zich ontwikkelen. Iemand met ervaring kan na ongeveer drie weken voelen of de teef drachtig is. Dit is de beste tijd omdat de embryo’s de grootte hebben van een walnoot en makkelijk te tellen zijn.
22 dagen drachtig
Het is voor mij een drukke week dus daardoor vliegt hij ook om. Ziva is duidelijk de hele week misselijk en voelt zich gewoon niet lekker. Eten doet ze ook haast niet meer, en daarom heb ik haar portie eten in drie keer verdeeld. Ze krijgt nu smiddags ook eten en ik moet zeggen dat dit
een goed idee was, want het gaat nu beter al lijkt het alsof ze per dag moeier en misselijker wordt.
 
De laatste twee dagen groeit ze als kool en op Vrijdag de 20ste April is ze dan ook:
20 april: Liesomtrek 83 cm – Buikomtrek 92 cm

29 dagen drachtig
Week 5 (21 April t/m 27 April)
 

De foetussen groeien nu van 18 mm t/m 30 mm. De ontwikkeling van de organen loopt nu op zijn einde en ze zijn nu minder vatbaar voor invloeden van buitenaf. De foetussen gaan nu meer op een pup lijken en tanden, snorharen, tenen en nagels zijn volop in ontwikkeling. Ook is het geslacht vanaf nu bepaald. De ogen die voorheen nog open waren sluiten zich nu en de huidskleur begint zich te ontwikkelen. Het gewicht van de teef gaat nu toenemen en de puppen gaan zich draaien. De hoeveelheid vruchtwater neemt sterk toe in deze fase. Dit is dan ook de tijd om de hoeveelheid eten van de teef te verhogen.

 


Ziva en Boris Embryo’s in 30 dagen

Wat wel heel apart is, is dat Ziva haar reuenvrienden haar even besnuffelen en willen dan ook niets meer van haar weten. Lobke, Bono, Kayos allemaal laten ze haar links liggen. Dat is wel weer heel vreemd, al kan ik me ook wel weer voorstellen dat haar vrienden denken “zo lekkere vriendin ben jij, je bent zomaar vreemd gegaan met een andere reu”! Tja dat is ook weer niet echt netjes. Ach ik denk dat Ziva het allemaal wel prima vind, die heeft toch liever geen gezeur aan haar lichaam.

 

23 april uur der waarheid!
Om tien uur hebben we een afspraak in Dierenkliniek Goeree Overflakkee voor een echo. Eerst moet ze op de weegschaal en tjonge jonge ze weegt nu 62,6 kilo dus ze is 2,6 kilo aangekomen…heftig! Oh wat is dit spannend zeg en voordat we het weten ligt Ziva bovenop een tafel met haar pootjes omhoog.
Dezelfde dierenarts die de KI heeft gedaan gaat nu voor ons kijken of alles gelukt is:
Het eerste beeld is al goud waard en wat ben ik blij één vrucht is te zien
en nu kijken of er nog meer zijn:
twee naast elkaar, het gaat goed en als je goed kijk zie je daaronder
ook een vruchtje zitten.
De volgende laat niet lang op zich wachten en laat zich ook goed zien.
Het lijkt wel een elftal roep ik enthousiast naar de assistente die
samen met mij Ziva rustig en kalm houd.
Als de dierenarts klaar is, kijkt hij me ook ernstig aan. Dit is een 10+ waarschijnlijk 12 a 15 pups zitten erin. Wauw ik had wel een mooi nest gehoopt maar zoveel dat had ik niet durven dromen. Wat stoer al die pupsels wat een heerlijke tijd gaan we tegenmoet.
Ondertussen verteld de dierenarts ons dat we er voor moeten waken dat Ziva niet opgegeten wordt door de pups, dus we moeten haar over twee weken goed bijvoederen het liefst met Rosevice, puppybrokken, yogurt en vlees. En dit de hele dag door in kleine porties geven.
Het lastige is dat Ziva smorgens goed misselijk is en gewoon niet willen eten, dus doe nu het vlees mengen met een beetje puppyvoer van Proplan en dat gaat er met een beetje mokken goed in.
Heerlijk om te weten dat het dit keer gelukt is en sinds maandag begint Ziva ook aardig dik te worden en haar tietjes worden groot…niet te geloven. De dierenarts waarschuwde ons ook dat Ziva heel dik gaat worden dus…spannend!!!
25 april is haar liesomtrek 87 cm – buikomtrek 97 cm

Week 6 (28 April t/m 4 mei)

De buik van de teef begint dikker te worden.Nu na zes weken heeft de foetus het uiterlijk van een miniatuur hondje. Huiskleur, haar, nagels en oogleden zijn te onderscheiden. Het skelet is zichtbaar op rontgenfoto’s en de schedel kan worden gevoeld. Vanaf dit moment tot aan de geboorte is groeien het enige wat de foetus doet. Hij is voor zijn voeding afhankelijk van de placenta en zijn longen zijn nog niet klaar om zuurstof op te nemen.

 

Met Ziva gaat het begin zesde week eindelijk weer wat beter, haar eetlust komt beetje bij beetje terug, alleen ze blijft vlees echt heel vies vinden, dus is ze aan de puppybrokken van Proplan Breed. Een puppybrok die ook geschikt is voor drachtige en zogende teven.
 
Deze week is eigenlijk niets nieuws te melden, Ziva is heel rustig en haar tepels worden echt zo groot, niet normaal. Ook haar buikje groeit en groeit, maar dat mag ook wel als er zoveel pups in je groeit.
 
We hebben deze week gebruikt om de werpkist te maken, en ik moet zeggen dat mijn mannetje heel goed werk heeft geleverd. Het is een prachtige kist geworden. Ik heb Toon de fokker van Diezel en Ziva gebeld welke maten zijn kisten waren en deze maten hebben wij aangehouden.
1.90 bij 1.50 echt heel groot en dat merk je pas als het af is 😀
 
Ziva snapt dat het haar plekje is want ze verhuisd er gelijk naar toe alleen Diezel die vind het ook wel wat zo’n heerlijk groot hok en wilt nog wel eens bij haar kruipen.
 
Voor de rest is er niet veel te melden alleen dat haar buik en liesomvang weer goed is gegroeid.
 
4 mei is haar: Liesomvang 91 cm en buikomvang 104 cm
 

Alleen de stangen moeten er nog in.
Week 7 (5 mei t/m 11 mei)

Deze week begint het skelet van de foetus steviger te worden en is het skelet vanaf ongeveer 43 dagen te zien op rontgenfoto’s. Aan de eind van deze week kun je voor het eerst de pups voelen bewegen. De haren op de buik van de teef beginnen uit te vallen zodat de pups als ze zijn geboren goed kunnen drinken.

Rond 7 mei kan je de pups makkelijk voelen, al is het niet makkelijk om ze te tellen. Ook begint de teef zich rond 10 mei zichzelf meer te verzorgen en haar borsten worden nog groter.


Ziva 43 dagen drachtig…
Vandaag is Ziva 43 dagen drachtig, zo sloom als ze tot nu is hoe actief was ze vandaag. Spelen met Diezel en samen met haar papa achter een balletje aanrennen. Niet zo’n goed idee zei ik nog tegen haar, maar zo eigenwijs dat als ze is, doet ze het toch. Dom want als we thuis zijn moet ze toch wel bekennen dat ze doodop is, en haar benen erg moe.
Toen we bij de dierenarts waren voor een echo gaf hij me heel veel instructies mee en dit is er één van. Twee a drie weken voor de bevalling moet Ziva puppenbrokken, yoghurt, vlees en rosevice te eten krijgen.
Vanaf vandaag besluit ik dat het tijd wordt voor haar speciale dieet en ik moet zeggen, ze vindt het heerlijk en daar ben ik giga blij om want eten is tegenwoordig niet haar favoriete hobby.

 

Deze week is de week van alle spullen in huis halen, want we hebben nog maar drie weken en dan moet ook alles gereed staan. Best moeilijk allemaal want alles is leuk en volgens de mooie beschrijving op de site dom als je dit niet koopt want zonder loopt alles in het honderd.
Het is gelukkig niet mijn eerste nestje en vroeger had je al die poespas niet. De honden/katten bevielen dus vangen maar en als er iets fouts ging dan had je twee handen een schaartje en flostouw/gewoon naaigaren. En nog nooit heb ik gedacht wauw wat zou dat handig zijn om dit bij de hand te hebben.
Maar natuurlijk ga ik er helemaal in mee dit keer dus heb alles gekocht wat mij heel handig lijkt: slijmzuigertjes, navelstrengklemmetjes, schaartje, halsbandjes. En natuurlijk de dingen die gewoon moeten namelijk: puppymelk, flesjes, warmtelamp en een echte puppyweegschaal.
Vroeger deed ik het gewoon op een huis/tuin keuken weegschaal maar voor deze bijzondere nestje heb ik een echte puppy/baby weegschaal gekocht en hij is me gaaf alleen had het handiger geweest als ik zo bijdehad was en ook een adapter erbij had gekocht….ach te enthousiast en dan vergeet je nog wel eens wat.

Dit is ook de week om Ziva vier x per dag te gaan voeren i.p.v. drie x per dag. Ze eet weer wat slechter al moet ik zeggen nu we meerdere keren per dag voeren eet ze heel wat beter.
 
Ook voel je de pups deze week heel licht bewegen en dat vind Ziva maar niets. Zodra ik mijn hand op haar flank leg dan is het even rustig en zodra er iets gaat bewegen in haar buikje, loopt ze snel weg of draait ze zich om.
Ik mag dan ook even niet meer te lang op één plek aan haar buik zitten.
 
Al begint ze er langzaam aan te wennen en als ze zit voel ik ze beter omdat ze dan haar buik wat beter ontspant. Het is echt zo leuk om de veranderingen te zien.
 
Nu aan de eind van de 7de week begint ze wat activer te worden, en daarbij ook weer wat waakser. Vreemde honden mogen nu niet meer in haar buurt komen. Alleen vreemde mensen daar heeft ze geen problemen mee zolang ze haar buik maar aaien 😀
 
Op 11 Mei is haar Liesomvang 97 cm – Buikomvang 111 cm
 

af en toe even rennen is toch wel heel fijn!
Om dan weer samen even te relaxen….

Maar vergeet nooit de heerlijke snacktime!!!
Week 8 (12 mei t/m 18 mei)
 

Er is niet veel nieuws te melden deze week. Groeien, groeien en nog eens groeien is wat de pups doen. Door de groei van de pups ontstaat er steeds meer plaatsgebrek in de buik van de teef waardoor de maag in de verdrukking kan komen. Daardoor kan de teef wat minder eetlust hebben. De beweging van de pups zijn nu goed te voelen.
Foetus 55 dagen
Foetus 53 dagen

Chihuahua foetus…55 days

Week 8 wat heeft Ziva het zwaar en jammer genoeg wilt ze nu helemaal niets meer eten. Eerst dacht ik het helemaal voor elkaar te hebben en eindelijk iets gevonden wat ze wel lekker vond namelijk alleen puppybrokken met yoghurt en rosevice, toen zonder yoghurt en rosevice maar het werkt allemaal niet meer want Ziva die kan niets meer lekker vinden.
Haar pups worden ook veel activer of beter gezegt ze groeien als kool en je ziet ook puppenpootjes trappelen waar ik van denk hoe kunnen ze ook daar zitten. Natuurlijk heb ik het proberen te filmen, maar een carriere als filmster zit er jammer genoeg niet is, want ze stopten direct met trappelen om dan doodstil te blijven liggen.
55 dagen drachtig…
Ziva begint eindelijk te wennen aan al dat gekroel in haar buikje en sinds een paar dagen vindt ze het eindelijk prettig dat we aan haar buikje zitten, en dat is heel fijn want wat een getrappel in haar buikje zeg niet normaal.
Ik ben ook best een beetje bang hoeveel pups er nu echt in zitten, maar de eind is in zicht, en dan weten we het.
Vanaf woensdag ben ik gaan temperaturen en Ziva is erg koelbloedig want ze blijft een temperatuur houden van rond de 37,6 graden.
Alles is binnen en de werpkist is nu helemaal af en de warmtelamp hangt ook op zijn plek, nu nog even een keer warm draaien om de afstand te bepalen en dan zijn wij en vooral Ziva er helemaal klaar voor.
Op16 mei is haar liesomvang 100 cm – buikomvang 115 cm
Week 9 (19 mei t/m 25 mei)

Dit is de laatste week van de dracht en is behoorlijk zwaar voor de teef. Vanaf dag 58 kunnen ze worden geboren zonder problemen. Ongeveer 12 tot 24 uur voor de geboorte daalt de temperatuur van de teef met anderhalve graad. Er kan helder vocht uit de vulva komen.
De verwachte geboortedatum kan van teef tot teef verschillen. Meestal vind de geboorte plaats tussen de negenvijftigste en vijfenzestigste dag na de dekking. Pups die voor de achtenvijftigste dag geboren zijn meestal niet levensvatbaar.
Ziva is 24 Mei bevallen van 11 prachtige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.