Wereldreizigers dag 4

Dag 4 Een heuse Harry Potter tour en dan weer naar Harwich!

“Wat is de verassing voor vandaag” vraagt Silvia heel nieuwsgierig als we wakker worden. “We gaan vandaag de Harry Potter tour doen” vertellen Samantha en ik Silvia heel enthousiast. We gaan douchen, ontbijten en leveren onze tassen in zodat we ook deze dag lekker zonder tas erop uit kunnen.

De eekhoorntjes eten uit je hand

” De dag duurt veel te kort als je het zo naar je zin hebt”

Eerst moeten we op souvenirs jacht en daarna de Eekhoorntjes verwennen met nootjes en dan snel op weg naar de Palace Theatre aan de Shaftesbury Avenue waar de gids om 12 uur ons staat op te wachten. Maar zover is het nog niet, want het blijkt dat we eerst allemaal verboden dingen gaan doen en slepen vele andere toeristen met ons ondeugende fratsen mee.

Als we de eekhoorntjes met onze net gekochte verse nootjes verleiden blijkt er op een bordje te staan dat het verboden is om de eekhoorntjes te voeren…. Een beetje jammer dat we er pas achter kwamen toen de eekhoorntjes al zo dik waren van onze pinda’s dat het steeds moeilijker voor ze werd om door de afrastering te komen.

Andere toeristen vonden het zo leuk dat de eekhoorntjes uit je handen eten dat we ze graag van verse nootjes wilde voorzien zodat er meer mensen deze pret konden beleven. Toen we wegliepen en de laatste nootjes aan gewillige toeristen gaven kwam er politie de hoek om gereden en we hoopten dat er niemand gesnapt zouden worden. ( We voelden ons toen best een beetje schuldig)

Op naar Oxford street om zo naar de Palace Theatre te lopen. Wat een geweldige winkelstraat is dit zeg. We hebben ogen te kort en als we lekker aan het lanterfanten zijn merken we dat het al bijna 12 uur is dus we moeten rennen om op tijd te komen. Wat best jammer is want we hadden nog niet alle winkels van dichtbij bekeken. Maar de Harry Potter tour is natuurlijk ook heel erg leuk.

Weg is weg

Tom onze gids stond al te wachten en we werden in de volgende groepen verdeeld namelijk: Griffoendor, Zwadderich, Ravenklauw of Huffelpuf. Silvia, Samantha en ik trokken de kaart van Zwadderich. We konden punten verdienen bij elke goede antwoord die we gaven op de vragen tijdens de toer.

We gingen beginnen! We zouden alle plekken opzoeken die in de film gebruikt werden en dat leek me heel stoer. En het was ook heel gaaf de mooiste plekken liet Tom ons zien.

Knockturn Alley

De Weg is weg, De bank van Goudgrijp, De millenium Bridge, Knockturn Alley, De 900 jaar oude Clink Prison, Shakespeare’s Globe, De 800 jaar oude Borough Market, St Paul’s Cathedral, Kauwgum graffiti, de pub van Sherlock Holmes, Trafalgar Square en we zouden eindigen bij Perron 9 ¾.

Het engste voor ons was toch wel dat we ook een deel met de Metro moeten en wel de Central line. Maar zo zonder tas gingen we er gewoon voor en na het gewoon doen, was het eigenlijk niet eens zo spannend. Volgens Tom hadden we maar twee taken en dat is ervoor te zorgen dat we op de metro gingen en er op tijd weer uit zouden stappen.

The pub van Sherlock Holmes

Dit lijkt een makkelijke taak alleen toen we eenmaal de metro in stapten bleek het uitstappen best een dingetje te zijn. Wauw wat was het druk zeg en iedereen wilde perse de metro halen dus om er ook weer uit te komen, was niet zo eenvoudig als je denkt. Maar het lukte ons en zo konden we verder van de toer genieten.

Het is heel leuk om zo door Londen te lopen en alle leuke weetjes en scene’s van Harry Potter te horen en zeker te beleven. Tom is een leuke gids die zo duidelijk spreekt waardoor het voor mij heel makkelijk te volgen is. Silvia en Samantha kunnen heel goed Engels, maar voor mij is het af en toe lastig te noemen al kan ik het wel heel goed volgen en dat is zeer prettig.

Millenium bridge / St Paul Cathendrale

Als we aan het einde van de tour komen namelijk bij King Cross 9 ¾ blijken wij de meeste punten hebben verschaart. Bij de Warner Bros Shop Harry potter geven we Tom een hand en bedanken hem voor de geweldige leerzame en mooie Tour.

Samantha en Silvia gaan op de foto bij de wall van 9 ¾ en daarna gaan we terug naar het Hotel voor onze spullen en wordt het echt tijd om terug te gaan naar Harwich. Al is het best nog spannend om de trein naar Harwich te vinden. We weten dat we op Liverpool street station moeten zijn, maar nergens is te vinden waar en welke trein we moeten hebben.

De 800 jaar oude Borough Market

Als we onze spullen hebben opgehaald gaan we op naar Liverpool street Station. Daar vragen we bij de info waar we moeten zijn, maar zoals bij de meeste station’s is het nog niet bekend hoe laat deze precies gaat en ook niet waar.

Dan maar eerst een hapje eten, maar waar? Gelukkig zijn er genoeg restaurants te vinden en als we een plekje hebben gevonden in een steak house eten we een hamburger met patat van zoete aardappels. Als we deze op hebben klampen we een conducteur aan die ons gelukkig de trein kan aanwijzen die we moeten hebben en een half uur later zitten we in de goede trein op naar Harwich.

Millenium bridge / St Paul Cathendrale

Het is jammer genoeg een stoptrein en we zijn daardoor lekker lang bezig om na anderhalf uur eindelijk in Harwich aan te komen. We willen inchecken maar we zijn nog iets te vroeg. Om half 9 gaan de deuren open en checken we in en gaan de boot op. Om half 12 Nederlandse tijd zouden we vertrekken naar Nederland alleen er is waarschijnlijk iets fout gegaan, want om half 12 staan we nog aan de kade.

Niets wijst erop dat we snel gaan vertrekken en ook zien we politie aankomen en weten niet wat er aan de hand is. Ook de kapitein verteld ons niet of dit een rustige vaart wordt, dus we gaan naar onze bed want we zijn hondsmoe.

King Cross 9 3/4

’S Nachts om 2 uur word ik wakker en ben een beetje misselijk al snel heb ik door waarom, want de hele boot gaat op en neer en het lijkt wel of we heel hard varen. Het schip beukt tegen de golven en ik vind het jammer dat ik niet even naar buiten kan kijken ( had ik maar even bij Silvia en Sammy gaan kijken dan had ik geweten dat er een televisie kanaal is die je via een webcam een kijkje buiten laat zien.

Op de boot

Snel ga ik weer liggen en val gelukkig snel weer in slaap tot Sammy om half 7 voor de deur staat. Getver ik ben nog steeds misselijk en we beuken nog steeds door het water. Snel fris ik me op en kleed me aan. Als we op dek 9 gaan ontbijten voel ik me gelijk weer heel wat beter. Om 8 uur varen we de haven van Hoek van Holland in en kunnen we van boord.

Gisteren 3 december hebben we 19.224 stappen gezet en dat is goed voor 13,5 km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.