ToAn Binti Ziva David

Een heerlijke Teef met een gouden hartje maar met een werkdrift waar je u tegen zegt!

Ziva is weer hele andere koek dan onze Diezel, Ziva is zijn dochter en is alweer 5 jaar. Als je de karaktertrekken van de boerboel leest dan herken je Ziva, Ziva is een op en top boerboel. Ze is waaks en doet er alles aan om mij te pleasen, alles op straat is verdacht maar als ze eenmaal de kans krijgt om die verdachte mevrouw of mijnheer te ontmoeten gaat dit heel voorzichtig en zoals een echte boerboel betaamd krijgt de nieuwsgierigheid de overhand en dan mag degene haar aaien en dit laat ze ook toe.

_MG_0769

Het bordje op de poort met hier waakt een boerboel is dan ook niet voor niets. Net wat ik al eerder vertelde doet Diezel helemaal niets maar met Ziva durf ik het niet te wagen. Ziva is zeer alert en een echte jager en bewaakster. Dus we zijn heel blij en hoeven niet bang te zijn dat de inbrekers gewoon binnen komen wandelen, want Ziva die waarschuwt ons wel.

Ziva is onze hond en zo gedraagt ze zich ook wij zijn interessant en andere mensen die krijg je er gratis bij, het moet maar liever niet. Ook honden zijn geinig maar is eigenlijk helemaal niets aan er zijn maar een paar honden die haar kunnen bekoren en dat is haar vriendin voor het leven Kaiya en Nelis.

_MG_0762

Dit maakt haar een perfecte werkhond omdat ze zo op mij gericht is. Daarom heb ik ook naar een hondenschool gezocht waar de hond wat meer prikkels krijgen. Niet zoals de meeste hondenscholen met zijn allen op een veldje en dan de normale kunstjes leren en het liefst aan de riem want dat is het veiligst. Dit zijn perfecte hondenscholen voor Diezel want die wilt nog wel eens heel ondeugend zijn en zodra hij los schiet er een heel leuk spelletje van maakt. Ach voor de toeschouwers is dit heel leuk maar niet als je serieus een VEG examen aan het doen bent.

Ziva die heeft een uitdaging nodig en daarom zitten we op de herdersvereniging die mondioringstraining doen en dit betekend dat we best hoog kunnen komen tot pakwerken toe. Al wil je dit niet met een boerboel willen maar het betekend wel dat we heel lang door kunnen trainen.

_MG_0780

Natuurlijk kan Ziva springen!! En onze hondentrainers zijn helemaal blij! Ook met het uitlaten is het een feestje met Ziva ze trekt niet en loopt rustig met je mee. Je krijgt steeds haar onvoorwaardelijke aandacht. Loopt ze los en er komen vreemde honden onze kant op dan komt ze bij me lopen en gaat met een grote boog om ze heen. Zijn het honden die met onze groep meelopen dan kan ze af en toe nog wel eens dominant zijn maar ze luistert zo goed dat ze de vreemde honden snel accepteert en ze deze honden beschermt tegen haar onstuimige vader die nog wel eens te enthousiast kan reageren.

Zoek je een hond met een prachtige karakter en je wilt meer dan alleen maar dat ene rondje wandelen dan is Ziva de perfecte boerboel. Ze is leergierig en heel wantrouwend maar als ze je eenmaal heeft ontmoet dan wordt je een vriend voor het leven.

Mijn heerlijke boerboelmeisje!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.