De bitches van de straat!

De straatjongeren kunnen de omgeving goed verzieken! Daarom gaan wij verantwoordelijke ouders er iets aan doen zodat onze wijk weer leefbaar word!

“Hé joh klootzak! Wat mot je hier! Rot lekker op naar je eigen buurt!” Schreeuwt een opgefokte puber die zich nog even groot maakt en loopt alsof ze de Queen van de buurt is.  Het scheelt wel wie er bij haar loopt, want anders volgt de volgende zin geheid: “Ja joh rot lekker op, want anders zal ik je een handje helpen!”. Iedereen kent ze wel de heerlijke pubers die iedereen die te dicht bij komt of gewoon omdat zijn gezicht hen niet aanstaat uitscheld of lekker dreigend aan komt lopen en denkt zo wie zijn dag zal ik vandaag weer eens verzieken?.

Zijn ze weer bezig? Het moet niet mogen

“De appel valt nooit ver van de boom”

Het zijn de pubers die de straatbeeld aardig kunnen laten verpauperen en ook kunnen ze je dag een negatief zwart randje geven, vooral als jij degene ben die ze deze dag hebben uitgekozen om even volledig op los willen gaan. Het is ongeoorloofd gedrag en bij deze pubers vraag ik me altijd af “waar zijn de ouderen gebleven”, “Waarom voeden zij hun kinderen niet op?”. Meestal is het antwoord heel simpel “de appel valt meestal niet zo ver van de boom”.

Het gaat hier dan ook om de moeder van de pubers die zeker een heel groot verantwoording voor dit gedrag heeft en ik weet uit ervaring dat zij degene ook is die haar kinderen tot zulk ongeoorloofd gedrag toe zet. Natuurlijk klinkt dit vreselijk, maar soms is het gewoon niet anders en zult je hiermee moeten dealen.

Ik word soms ook gek van die irritante pubers…..

Maar wat gaan we hieraan doen? Dat is de vraag die ik mezelf heel vaak stelt, want dat er iets gedaan moet worden aan het gedrag van deze vreselijk asociale pubers is wel duidelijk, maar wat? Nu hoor ik iedereen denken “Anita waarom zou jij hier iets aan moeten verzinnen?”, “Is dit niet een maatschappelijk probleem?”. Tja ik begrijp dat deze alinea meer vragen oproept dan beantwoord…

Het zit namelijk zo en dit is best moeilijk voor me…. Maar wie A zegt moet ook B zeggen en nog een veel duidelijkere spreekwoord “Wie zich brand moet op de blaren zitten” zo werkt het nou eenmaal. Maar enfin nu ben ik tenminste weer eens zo onduidelijk als altijd… Ik moet helaas bekennen dat de pubers en moeder bij mij thuis bivakkeren.

En iedereen die onder jou verantwoordelijkheid valt is dan ook jou probleem en zal jij er een oplossing voor moeten vinden. Dit is nou eenmaal zo en ik ben nog nooit een verantwoordelijkheid uit de weg gegaan, dus nu helemaal niet!. Gedrag sluipt erin zo zijn je pubers nog lief aardig en zo ontzettend sociaal en zo zijn het draken en wil je ze het liefst achter het behang plakken.

Ja ik ruik ze zelfs…. gooi mij maar los dan fiks ik het wel even… geen probleem

Vooral als moedertje lief haar dochters opjut wordt het een steeds groter probleem. En ja ik heb het over onze “oh zo lieve Ziva boerboelmama” en onze twee kleine boerboelpubers “Chibi en Cloontje”. Chibi en Cloontje schreeuwen naar mensen en als deze niet luisteren voelen ze zich niet beschaamd om ook nog even naar hun te happen. Alles is geoorloofd om hun bedoeling kracht bij te zetten.

Nu weet iedereen dat de kracht van pubers toenemen met de juiste mensen/honden om hun heen. De kracht van pubers nemen duidelijk af als ze er alleen voorstaan. Dit is een gegeven die ik uit wilde proberen. Want het raarste van alles is toch wel dat ik deze twee irritantjes wel los kan laten zonder dat ze net als hun mama achter mensen aan rent of honden treiteren. Overal kan ik ze los laten en ze spelen heel gezellig met elkaar en laten verder iedereen met rust. Maar zodra ze aan de lijn zitten begint het gedonder.

Heeft ze het nu over mij? Ik ben de allerliefste boerboelmeisje van de hele wereld….

Dus ik ga eens bekijken (vooral in het donker, want dan zijn het net Hell honden in plaats van Boerboelen) hoe de dames zich manifesteren als ze het alleen moeten oplossen. Nou dat was een echte openbaring alleen zijn ze niet meer zo stoer. Al proberen ze het wel af en toe, maar de situatie is al snel door mezelf positief uitgespeelt. De staart van Chibi staat niet meer zo pronkerig en ze is meer passief dan assertief en dat zijn mooie resultaten. Nu na een paar weken gaat het steeds beter met onze opstandige puber.

Cloontje is daarin iets socialer en is ook niet altijd beïnvloedbaar door haar medewandelaarster. Maar zodra ze haar bui heeft kan ze heel onaardig zijn naar de mensen en honden in haar omgeving. Alleen zodra ze het alleen moet uitzoeken of los is ze heel sociaal en vindt ze alles vrij gezellig.

Ja ik ben een schatje… dat weet ik best 🙂

Chibi en Ziva is echt een “not done” die twee zijn echt elkaars aangevers. Als Ziva gromt valt Chibi uit en dit is jammer genoeg visa versa. Cloontje en Ziva kan dan weer wel, want Ziva krijgt Cloontje niet zo snel gek. Chibi en Daisy is perfect want Daisy laat zich niet gek maken en houdt van mensen alleen niet van alle honden, maar op één of andere gekke manier verteld Chibi Daisy dan of de hond leuk is of niet en dat gaat dan weer perfect.

Tja het was even uitzoeken wat nu slim is om te doen, maar ik ben eruit de pubers kan je beter isoleren zodat je het slechte gedrag ombuigt naar goede gedrag en dat doe je het slimst om ze alleen dingen uit te laten zoeken. Het is voor mij een extra rondje, want Daisy en Ziva is echt zoals vanouds ze fokken elkaar niet op en is gezellig om mee te wandelen. Maar de twee pubers gaan alleen en dat is voor beide perfect.

Ja mama je bent af en toe ook best een beetje opgefokt en dat is niet handig…

Al dacht ik bijna al aan muilkorven want ze gingen echt te ver en nu ze het zelf uit moeten zoeken….hebben ze niet meer zo’n grote bek en mag iedereen weer naar hun auto lopen, langs fietsen, de bus halen, vuil wegbrengen, gewoon wandelen. Tja ik begrijp dat het bewaken in de boerboel zijn bloed zit, maar dit was toch net ietsje te overdreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.