Dit is dus het verschil!

Er is dus duidelijk een verschil tussen een roedel met reu en een roedel zonder reu 🙁

De eerste keer loops zonder dat er een reu in huis rondloopt! Dat leek me heerlijk. Tenminste nu er geen reu meer aanwezig was leek me dit zo lekker rustig. Geen reu die de hele dag liep te neuriën “Oh wat ruiken ze lekker, Oh wat ruiken ze lekker” tot je er echt horendol van werd. Of een reu die hele loopgeulen in je stenen vloer probeert te maken doordat hij maar rondjes bleef lopen.

Daisy is een drama Queen nu ze loops is

“Jongens plagen zoentjes vragen”

Een hele gala aan negatieve dingen wat een loopsheid meebrengt zou verleden tijd zijn. Daar dacht ik zeker aan en weet je waarom? Omdat een overlijden van je maatje zo’n pijn doet dat je altijd voordelen zoekt waardoor de pijn misschien iets minder wordt. Wat natuurlijk totaal niet zo is, maar je probeert het altijd. Dus ook nu zag ik geen problemen meer die een loopse teef met zich meebrengt in een roedel met eerst 2 reuen en daarna 1 reu.

“Jammer Joh!” Schreeuw ik keihard als ik in de kamer sta en het een lawaai is van jewelste. Daisy is goed loops en zit tegen haar hogenpunt aan. Ziva staat op punt om het te worden. Chibi die begint al vreselijk chagrijnig te worden en zorgt er goed voor dat Cloontje behoorlijk in haar allergie gehalte zit ( ze heeft dus alweer een mooie piercing in haar oor doordat mevrouw durfde te grommen naar haar zus… een beetje dom en daar is ze zich nu weer goed bewust van). En Cloontje is altijd overal de laatste in heeft nog nergens last van. Ze wordt alleen gek van haar zussen (van haar mams wordt ze nooit gek).

Chibi is net als Daisy lekker vervelend en ontzettend aan het puberen

Het is een ware gekkenhuis in Huize Elkerbout en ik begin gek te worden van alle boelen die om me heen hysterisch aan het doen zijn. Daisy piept de hele tijd aan één stuk door, waardoor Chibi steeds bovenop haar zus springt en Ziva doet gezellig mee. De enige die rustig is, is Cloontje zij ligt heerlijk op haar kussen en kan overig ook nergens heen dus dat is weer een pluspuntje. Cloontje ligt meestal heerlijk bij mij in de keuken (waar mijn werkplek is… logisch de recht van de vrouw is de aanrecht toch mannen!).

Maar enfin onze huiskamer lijkt wel een kinderspeelplaats vol met opstandige pubers en ik sta midden in de kamer te gillen “hou nu allemaal op!”. Luisteren is sowieso af en toe wel een dingetje en ook vandaag kan ik schreeuwen wat ik wil er is geen hond die hiernaar luister. Mijn hoofd doet zeer en ik merk dat mijn lontje vandaag zeer kort is en dat weten die suffe boelen heel erg goed.

Als Chibi en Daisy voor de zoveelste keer bovenop de bank springen en daar een hitsige dans beginnen op te voeren doe ik de schuifpui open en gil boos “EN NU NAAR BUITEN… IK TEL TOT DRIE!”

Moeders kijkt erna en denkt af en toe moet dit nu echt

Bij 1 rennen ze al richting schuifpui en ik doe de deur snel dicht en ga er tegenaan zitten. Oh dit is teveel voor mij deze ochtend en Ziva komt me even een dikke lebber geven en gaat voor de keukenhekje staan, want nu wil ze heel graag even bij Cloontje liggen. Zuchtend loop ik naar het hekje en schenkt me zelf een lekkere kop thee met honing in en kom even bij voordat er een geblaf uit de tuin me tegenmoet komt.

“Nee hé! Moet dit echt?” Ja het moet echt de pubers zijn helemaal van padje af en ik ook. Daisy huilt de hele dag door het lijkt wel of Mac gereïncarneerd is in zijn zus terwijl dit toch echt niet kan omdat ze tegelijk geboren zijn. Mac kon ook de hele avond huilen omdat hij zijn zinnen op iets had gezet en nu hij er niet meer is neemt zijn zus het stokje over.

Cloontje is gelukkig nog lekker relaxed… en dat is heel prettig.

En Anita? Die trapt weer overal in en staat al weer met haar jas aan om samen met Daisy naar buiten te gaan. “Lekker jongens scoren!” roept Daisy blij als ik haar riem pak om voor de zoveelste keer naar buiten loop. Daisy kijkt hoopvol om haar heen en is duidelijk teleurgesteld dat er niets lekkers rondloopt. Dit is voor mij echt heel slecht nieuws, want na een uur staat ze weer bij de deur te piepen voor de volgende wandeling hopend op heerlijke jongens.

“Dit deden de meiden niet toen jij er nog was Mac!” roep ik frustrerend. Het is duidelijk dat dit dus het verschil is als je een roedel heb met een reu, de meiden hebben dan genoeg aandacht van het mannelijk geslacht. Ik word er in ieder geval echt helemaal gek van en ik hoop dat code rood snel voorbij is…. Maar jammer joh we hebben vier dames dus met een beetje geluk zijn we hier nog wel een tijdje mee bezig….

Vroeger vond ik al die teven best zielig voor onze reuen. Nu er geen reuen meer zijn dacht ik wat gaat het rustig worden als de meiden loops worden...nou niet dus
Zo ik ga lekker slapen

Ik tel de dagen in ieder geval af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.