Hoe gaat het in onze ziekenboeg?

Wij zijn tegenwoordig erg geïnteresseerd in Diezel zijn plasmomentje! En gelukkig gaat het met Daisy haar oor iets beter!

Hoe gaat het met de ziekenboeg? Is de vraag die ik de laatste tijd vaak te horen krijg. En dat is een lastige vraag, want de ene keer gaat het goed en dan ineens zonder waarschuwing gaat het weer bergafwaarts. Ik heb dan ook nog nooit zo geïnteresseerd gekeken naar de plasmomenten van mijn suffe reu. Zo draait de hele dag om het straaltje van Diezel! Kan hij een boom om plassen of krijgt hij een grasprietje niet eens opzij.

Door al die pillen, kan Diezel zijn kleinzoon nog aardig bij benen 🙂

En waardoor plast hij de ene keer slecht en de andere keer als een jonge vent die jaloers zou worden op zo’n mooie straal? Dat is toch wel de vraag waar ik mijn hersenen dagenlang over gekraakt heb. Ik snapte er echt helemaal niets van. Totdat ik een patroon in zijn “niet kunnen plasmomentje” zag. Als we visite hadden gehad, of het huishouden was van slag. Kon je onze klok erop gelijk zetten “en dat is al een lastig iets, want onze klok loopt nog maar heel sporadisch gelijk”, dat Diezel zijn plas meer op een druppelend kraantje lijkt.

Heel blij was ik met mijn ontdekking, maar hoe ga ik dit voorkomen? Ik kan moeilijk geen visite meer in huis uitnodigen. Visite is iets wat ik heel belangrijk vind, omdat dit voor mijn boelen zo ontzettend goed is. En mijn boelen vinden visite ook heel erg leuk, vooral Diezel, die kan zich zo uitsloven. En trouwens Mac die leert van Opa en kan er ook wel wat van. Zodra er visite is, is het een leuke dolle boel in huize Elkerbout.

Opeens had ik een grandioos idee al zeg ik het zelf. Normaal geef ik Diezel als het plassen even niet meer gaat Diazepam, maar ik heb geen zin om Diezel steeds maar deze kalmeringspil te geven. Hij wordt daar zo enorm ondeugend van, maar toen ik gezellig in de kruitvat zat te neuzen zag ik ineens prostaatpillen bij de homeopathische pillen staan. “Als het plassen niet meer lukt”, stond er op het etiket en voordat ik het wist, ging ik met mijn nieuwe aanwinst naar huis.

Wat was ik blij toen ik merkte dat het plassen steeds krachtiger werd. Oh wat kan je blij worden van een kletterende spetterende straal. Helemaal trots op mijn ventje, sta ik bij elke boompje, lantaarnpaal, hegje en wat dan ook stil. Normaal mag Diezel niet overal plassen, maar in dit soort gevallen strijk ik mijn hand even over mijn hart en laat Diezel naar hartenlust plassen over alle pismail die hij maar kan vinden.

Al is hij wel heel ondeugend af en toe!

En dan komt de minuut van de waarheid want we krijgen onverwacht visite! Deze mensen willen graag een boerboelreu in het eggie zien, en wat toevallig wij hebben er twee. Diezel en Mac sloven zich weer enorm uit, en doen hun trukendoos wagenwijd open. Het is heerlijk om te zien hoe lekker ze bezig zijn om de charmeurs uit te hangen. De visite worden dan ook vakkundig om hun pootjes gewonden en zijn dan ook aan de eind van de avond helemaal verliefd op onze twee reuen.

Natuurlijk vinden ons prinsesje en koningin de visite ook heel leuk en laten zich ook lekker door ze masseren. Maar genoeg is genoeg en gaan dan samen heerlijk op hun dekentje liggen. “je moet het nooit overdrijven” zegt Ziva tegen haar dochter. Het was een heerlijke avond en de visite hebben nu een goed beeld hoe een boerboel kan zijn. Al hebben wij natuurlijk wel hele lieve boerboelen, die zich voorbeeldig kunnen gedragen, maar goed wij hebben de boerboel weer goed op de kaart gezet deze avond.

heerlijk stel <3

De volgende dag is het dan ook goed raak, Diezel zijn mooie piesstraal is omgetoverd in een klein druppelende kraantje, waar een loodgieter heel blij mee zou zijn omdat dit betekend dat hij weer nodig is. “Wat nu?” denk ik wanhopig, deze vraag houd me de hele dag bezig.

Waar is het fout gegaan? En opeens weet ik het! Er gaat ineens een lampje branden. Na de eerste keer visite heb ik in de plaats van Diazepam, Valeriaanpillen gegeven. Dezelfde die Daisy al bijna een jaar elke dag krijgt. En ook al zei de dierenarts dat dit waarschijnlijk niet helpt, heb ik hem dit toch gegeven. Toen ging het dagen goed. Daarna toen hij weer goed plaste ben ik er mee opgehouden.
Gelijk ben ik weer begonnen met Diezel twee keer daags Valeriaanpillen te geven, en dit werkt perfect. Ook kregen we weer visite en nu ging het wel goed, Diezel zijn plas is er één om trots op te zijn. Prostaatpillen en Valeriaan die gaan perfect samen!

Ze heeft nu weer tijd voor lekkere botten 🙂

We zijn ondertussen helemaal van de homeopathische middelen. Ook Daisy had ineens weer enorm veel last van haar oor. Ik werd er helemaal verdrietig van. Ook dit hield me dagenlang bezig, hoe kon het nou toch zo zijn, dat de ene keer het goed ging en toen van de één op andere dag het weer helemaal fout gaat.

Toen bedacht ik me ineens dat ze al een paar dagen geen Propolis pillen meer kreeg. Zodra ik dit had bedacht kreeg zij en Diezel weer twee keer daags Propolis, en het gaat nu weer heel wat beter met ons prinsesje. Ze heeft niet meer zoveel jeuk en hoeft die vervelende kap niet meer om.

Hopelijk kunnen we het zo met al onze natuurproducten de vervelende kwaaltjes buiten de deur houden. Want ik ben het gelukkigst als mijn maatjes zich goed in hun velletje voelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.